Törölt adatok visszaállítása

Fórum: 

Sajnos letöröltem egy csomó adatot mert volt róla mentés egy külső hdd-n.    Ezt a külső hddt leejtettem és csak nyikorog  , nem működik.   Az első helyről szeretném visszaállítani az adatokat  Van egy testdisk logom   , tud valaki segiteni ???  

https://termbin.com/76k8

A Paricio neve Tarolo volt.  Sajnos leformáztam mostmár nincs neve  .   Mit kell pontosan a terminálba írni ??? Próbálkoztam már de nem jött össze.

kimarite képe

TestDisk

A Deeper Search funkciót kéne használni, majd ne állítsd vissza, hanem másold a könyvtárakat..., akár egyenként, ha nem fér egy, az egyben fel egy USB-kulcsra például. A linkelt hozzászólás után következő hozzászólásban a válasz, a lépések: https://linuxmint.hu/comment/48752#comment-48752

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TestDisk

#1 Ez már a deeper search logja volt.  Mielött töröltem a partíciót azelőtt töröltem az adatokat is. A másolás igy nem mutat semmit. Megprobálom még 1x , olvastam a testdisk undelete funkcióját is , de ahhoz szerintem előbb a particiót kell visszaállítani.  Nem nagyon kellett még ilyet csinálnom  1x volt baj visszaállítottam a particiot és minden megvolt.  Próbálom még 1x a deeper searcht  de az több óra   majd reggel írom mi sikerült.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

TestDisk

#2 Én egyszer úgy csináltam, hogy készítettem egy EXT4 partíciót, majd TestDisk..., de én csak a partíciót töröltem, és előtte az azon lévő adatokat nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

klattyogó HDD megjavítási kísérlet

A leejtett HDD-t /mivel nincs veszteni való/ meg lehet próbálni megjavítani. Itt pl. egy videó erről:

https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg

Ami még lényeges: Lehetőség szerint esős időben kell csinálni, vagy eső után, és takarítás előtt, vagyis 1-2 nap takarítás után. Magyarázat: a levegő portartalma esős időben lecsökken (a nedvesség miatt a porszemek nehezebbek, lehullanak, ill. eső lemossa a talajra, persze, nem a lakásban, de mivel igyekezik a szuszpenzió kiegyenlítődni, így laktéren belül is kevesebb a por. A takarítás felkavarja a leszállt port, nem látszik feltétlenül szabad szemmel, de ez van. A felkavart por 1-2 nap alatt leülepedik.

Amire a videón figyelni kell, a tárcsákat az óramutató járásához képest visszafele kell forgatni. Előre fel kell készülni megfelelő csavarhúzóval ehhez. Nagy eséllyel T5 (TORX) vagy T6 csavarhúzó kell.

HDD szétszedésekor maszkot kell viselni.

Minden bizonnyal kimozdult a HDD feje a parkoló zónából, a tárolt adata szerint úgy tudja, hogy ott van, ez megzavarja, próbál kimozdulni, de nem találja a felvezető szektort, ezért klattyog.

Ha sikerül "megjavítani", amit lehet, le kell menteni róla, és többet nem használni. Hiába mutatkozik akár jónak, a felbontás miatt már nem garantálható a megbízható működése. Az a hely, ahol jelenleg a fej áll, valószínűleg sérült, tehát lehet némi adatvesztés. Csak egy dobás van. És a siker felemás, lehet részleges, vagy lehet negatív is.

https://www.youtube.com/watch?v=hWPpq8UNjns

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve