Témanyitás, szerkesztés

Fórum: 

 Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a témanyitás után már ne törölgesse az írásait, vagy ha beleszerkeszt, akkor jelezze a szerkesztést (pl:szerk), különben az egész fórumozásnak semmi értelme! Ez rád is vonatkozik ergate.

 

Előző változat

@#0 A motor tudtommal itt is Drupal. Az ubuntu.hu-n a modik ilyenkor vissza szokták állítani az előző változatot, illeve, ha egy hozzászólásra érkezik válasz, akkor azt már nem lehet szerkeszteni. Szerintem az utóbbi is hasznos beállítás volna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Előző változat

 Igen, Drupalt használ az oldal. Lehet, hogy itt is az lesz, mint az ubuntu.hu-n. De ha valaki ír egy bejegyzést, akkor azt ne törölje ki, mint ahogy ergate is tette. Vállalja fel azt, amit korábban írt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Szerkesztés és egyéb.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy indítsak-e egy témát, amiben megkérdezném "zöldfülűként" hogy a témaindítóba vagy a hozzászólásba hogy lehet fényképet beilleszteni, hogy csak ezért az egy képért ne kelljen a felhőtárolót "meglátogatni". Törölni nem tudom (és nem is akarom) az eddig leírtakat, az utólagos szerkesztés (szerencsére) megy. (Gondolom ilyenkor az állapotjelző mutatja hogy a téma frissült? - Piros "Új" kijelzés.)

Sok "kérdés" van még függőben. Kevés előtt szerepel a "(Megoldva)". Ennek ellenére a kérdések csak gyűlnek, vagy a kérdező "feledékeny" és nem jelzi hogy a problémán túl van, vagy csak nem érdekli tovább az ügy. Némelyik megoldott téma is tovább bővül, néha ugyanarról a problémáról több kérdés (topic) is indul. Ilyen újabb kérdésekkel a még "nem kész" (megoldatlan, segítségre váró) témák csak tolódnak lefelé - szinte a feledésbe merülve. Nem lesz ebből később keveredés?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Szerkesztés és egyéb.

@szfh: Én a Flickr-e szoktam feltölteni, és onnan linkelem ide kiválasztott mérettel (több méretben is lehet) a képeket. Itt meg a szerkesztőbe látod az ikont amivel be lehet illeszteni. Méret megadásnál meg elég az egyik méretet megadni, a másikat felismeri az oldal.

Szögletes zárójelbe szokás írni a Téma elé, hogy [Megoldva], sajna ezt nem mindenki tartja be. Persze erre fel lehet hívni a figyelmet (meg még sok mindenre), de egy idő után fárasztó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Szerkesztés és egyéb.

#3 Oda lehet persze írni a kérdéshez, hogy megoldva, sok helyen szokás így (angolul); Solved - ez a netes keresésénél is segít  (az angolnál feltétlen).
Én pl. elég sok helyen megmutattam, hogyan lehet képet beilleszteni, de az a helyzet, hogy a hibaüzeneteket a legtöbbünk (a segítők) nem képben kéri, sőt kifejezetten azt kérjük, ne képben legyen, ez csak hátráltatná a lapozást, a fontosabb szöveges információk elérését, azaz a mi rákeresésünket is. Az előnye eltúlzott, kifejezetten blogoknál lehet hasznos, és a linuxmint.hu ne legyen már képregény ..., mert amúgy egy 'linuxquestions.org' vagy gyakorlatilag az összes fórum oldal sem az. Neked nyilván könnyű 10 képet lőni egy perc alatt és azt megosztani, nekünk meg azt értelmezni is kell ... :)
A keresést is alig használja valaki sajnos, akkor meg minek rágódunk azon, mi van a címbe írva? Ha a keresést használnánk, a cím nem lenne fontos ennyire. A kérdező is sokszor feledékeny ... ez az ő dolga. Vagy nem? :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:Szerkesztés és egyéb.

#4 OK, a zárójelet a sietséggel kicsit elnyúltam. :) A felhasználó sokszor kénytelen több megosztó oldalra és/vagy helyre regisztrálni azért hogy a mondanivalóját más is teljességgel megértse. (Mind segítségnyujtásnál, mint a kérdezésben.) Van amikor egynéhány ritkán használt szövegmegosztásért kell fenntartani a regisztrációt (pl. Pastelbin). Más regisztráláshoz újabb fiókot kell létre hozni a meglevő (néha sok) mellé.

Jó lenne ha tényleg több "[Megoldva] ... (kérdés)" lenne, ezzel a kezdők is könnyebben megtalálhatnék a nekik kellő részt. Néha a kérdező (topic indítója) hosszú időn keresztül nem reagál a mások által nyújtott segítségre, és ezzel a téma is csak "lóg a levegőben". Néhányan ezzel szinte együtt tesznek fel más topicot. Ezért (is) tolódik a régebbiek megoldásra várása.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:Szerkesztés és egyéb.

#5 Természetesen nem comics oldalt szeretnék csinálni a fórumból. :) Ha a problémám megoldódott, azt igyekszem mielőbb jelezni. Csak a legvégső esetben indítok topicot a kérdésemmel, sok problémát igyekszem magamtól megoldani (több-kevesebb sikerrel). A nagyobb mennyiségű képeket természetesen a felhőből osztom meg, de néha egy-két kisebb képet "közvetlenül" itt is szeretnék betenni. Leginkább csak közösségi oldalakat használok/használtam, ezekből az "önálló" weboldalak "kezelése" nem derül ki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve