Tálca probléma ( Tálca = Panel | http://hogyan.org/ubuntu-kinezetenek-testreszabasa )

Fórum: 

 Helló mindenkinek. Jobb nevet nem tudtam adni a tárgynak. Szóval arról van szó, hogy bármit megnyitok az új 18-as Mintben és leteszem az asztalra eltűnik. Most éppen Virtualboxban fut de már fizikai vasra telepítve is ugyanezt produkálta. Tök mind1, hogy egy terminált, egy böngészőt.....stb.

Más is tapasztalta már ezt a hibát ?

RE: Tálca probléma

@#0 Szia! Én most Live alól nézem. Amit te tálcának hívsz, az nyilván a panel, ezen nem veszünk össze, ez megvan.
A „Ha leteszem az asztalra” mit takar? Arra gondolsz, amikor egy nyitott ablakot minimalizálsz (három ikon van az ablakok jobb felső sarkában, ha balról az elsőt, – ami úgy néz ki, mint egy kötőjel – választod), akkor az alkalmazás bezáródik?
Amúgy a panelen, amíg nem minimalizálsz, addig látszódik, a Window List ott van egyébként a panelen (a magyarított neve talán ablaklista, de ez nem biztos én most Live alól nézem, ezért az angol elnevezések)?
(Ha nincs Window List [Ablaklista] a panelen, akkor azt a következőképpen lehet előcsalogatni [Kapcsos zárójelbe odaírom a fogalmak általam vélelmezett fordítását]: A panel egy üres területére kattintasz, +Add to Panel... [Hozzáadás a Panelhez], a megjelenő ablakban a Window List-et [Ablaklista] választod, majd megnyomod az Add [Hozzáadás] gombot.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE: Tálca probléma

#1 -- volt róla szó ('tapasztaltuk'), ez lesz a megoldás.

Itt is megfogalmazzák;

'It is not a bug ;). All application are listed in the window list applet (stefano-k asked you about this). You seem to be missing this applet in your panel(s). Add it and your problem will be solved :)'
https://github.com/mate-desktop/mate-desktop/issues/71

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE: Köszönöm a segítséget.

#3 Kiegészítésként: Más asztali környezetben az alkalmazásoknak a panelre való helyezése kissé eltérően lehetséges, sőt a működésük sem minden esetben garantált.

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

RE: sőt a működésük se minden esetben garantált

#4  A működésre egyetlen esetben sincs garancia, de azért működik. Viszonylag sok gépre telepítettem már többféle Linuxot (Ubuntu, Debian, Linux Mint, SUSE) különböző környezetekkel (LXDE, Xfce, KDE, MATE, Cinnamon), sok témát is olvasok és ilyen hibával mégse találkoztam soha. Te igen? Milyen disztribúció, milyen környezet? Dokumentáció van az esetről, vagy csak hűl az idő, készülsz a Halloweenre és légbőlkapott vélelmeddel riogatod a Linux után érdeklődő olvasóközönséget?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: sőt a működésük se minden esetben garantált

#6 MATE-n kedvezően tapasztaltam a panelen elhelyezhető adatforgalom mérő kisalkalmazást, ami minden esetben hibátlanul működött nálam. Ugyanezt a kisalkalmazást szerettem volna például XFCE-n használni, de ez soha nem jött össze. Ugyanezt ubuntun leginkább a Docky-val tudtam elérni. (Csak ez miatt kellene telepítenem a Dockyt XFCE-re, de inkább kihagyom.) Néha - a mobilinternet miatt - "megáll" az internet, ezért szeretem ezt a kisalkalmazást, mivel ezzel idejében látom a problémát. A gépem a teljesítménye határánál van, nem akarom a processzort újabb alkalmazással terhelni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve