Squid proxy konfigurálása

Fórum: 

Sziasztok! 

 

Mivel a gyerekek itthon vannak az iskolabezárás miatt, így többet találkoznak az internettel is. 

Sajnos elég magas a károsanyag tartalma.

Arra jutottam, hogy a böngészőkre telepíthető kiegészítők és a youtube szürők nem elégségesek. Sajnos  a youtube-on vannak olyan videók amik szerintem nem nekik valók. A szűrő pedig nem tiltja le, én meg nem találtam meg a módját.

Olvasgatásaim közepette többek ezirányú panaszával találkoztam. Más fórumokon a squid volt a javasolt megoldás.

Ezért szerverre telepítettem squid3 és squidguardiant.

A segítségemre volt ez a videó : https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=IrRjH-ObejI

Teljes weboldalt tudok blokkolni a blacklist betöltése is ok, de pl a youtube-on egy-egy megosztott videót, vagy felhasználó megosztásait nem. 

Valamit a keresőszóra sem tudok szűrést beállítani, mivel nincs hozzá elegendő tudásom. (autodidakta módon tudom amit tudok de ehez édeskevés.)

Az ezzel kapcsolatos keresések közepette találkoztam a dansguardiannal is, hogy érdemes azt is telepíteni. Ezzel kapcsolatban mi a vélemény? 

Nem az a cél, hogy ellehetetlenítsem az internetezés okozta élményeket. Viszont sok olyan flash játék és videó van amit nem nézek jó  szemmel.Valamint az örök téma pornó, erőszak, drog stb től való védelem.

Persze igyekszek ott lenni velük és megmutatni nekik mit és hogyan, és mit ne, de nem tudok ott lenni mindíg. 

Amig az egyikkel tanulunk a másikra nem jut annyi figyelem.

Tehát a proxy szerver már működik és a böngészőn is be van állítva hogy a proxy-n kersztül van internetelérés ami adott esetben blokoll. A squidGuardian.conf fájl még szerkesztés alatt van, de működik.

Előre is köszönöm a segítséget.