SMTP szerver és/vagy webmail szerver otthonra

SMTP és Webmail szerver otthonra

Sziasztok!

Az az ötlettem támadt, hogy otthonra összedobok egy PC-t, amit a levelezésekre használnék. Elsőre hobbi-szórakozás-gyakorlás jelleggel, majd amikor már úgy érzem, hogy menne, akkor élesbe ezen menne a levelezésem. Adott egy fix IP-címes internetelérés. Próbára elsőre egy smtp levélküldő alkalmazást szeretnék valahogy telepíteni.

1. lépés:
25,465 vagy 587 porton keresztül elérném a gépet, lenne egy sima hitelesítés felhasználónévvel/jelszóval, és küldje el szépen amit szeretnék pl a Thunderbirdből vagy bármi egyébből. Bármilyen mail címre küldöm a levelet, az fogadja rendesen. A google gmailja se finnyáskodjon, ha egy olyan címre küldök innen. Halottam már valamit a revers DNSről, de nem vagyok igazán képben vele. Kell azzal nekem foglalkoznom? Az smtp küldésekől nem kell semmi log,, vagy semmi mentés. Nem akarok semmit visszakeresni. A PCről akarom csak birizgálni a szükséges alkalmazást, semmi távoli elérésre de még a helyi LANos elérésre sincs szükség az esetleges állítgatásokhoz.

2. lépés ugyanez, csak valahogy távolról is meg tudjam ugyanezt tenni. Pl akárhol vagyok a laptopommal, akkor ugyanevvel az SMTP kiszolgálóval menjen ez a dolog. A legtöbb routerben (itt most egy TPlink van) van port átirányítás. Nem biztos hogy jól gondolom, de ha kívűlről pl a 123.456.789.123 (legyen ez az én fix IP-m) adom meg mint smtp kiszolgáló, az 587es porton, és elötte a routeren beálítottam hogy az 587es portot a belső hálózat 192.168.0.x ip című gépéhez (amin a smtp alkalmazás is fut)kéne hogy párosítsa, akkor tán menne a dolog. De gondolom már a mondataimból látszik, hogy nem igazán értek hozzá :)

3. lépés:
Ezek után azt szeretném, ha ezen a gépen egy webmail (magyarul is tudjon) alkalmazás is futna, amit otthonról mindenképp, de előnyös lenne ha máshonnan is el tudnék érni. Majd valami domaint hozzárendelek valahogy.

Túl nagy fába vágtam a fejszém? Megoldható ez a dolog úgy, ahogy képzeltem? Mint alá van ilyen alkalmazás (előny ha tud magyarul, de ha nem hát nem)? Hogy kezdjek hozzá?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:SMTP és Webmail szerver otthonra

#1 Miért ne ..? Elég elolvasni ... vagy nem 'elég'. ;)
https://www.rackhost.hu/wiki/Mi%C3%A9rt_nem_tan%C3%A1csos_saj%C3%A1t_mai...

Miért igen?
-- meg lehet tanulni. vannak leírások, de ... rendszergazdának kell lenned majd, úgyhogy az egy főre szóló szerver meglehetősen le fogja kötni az idődet
-- van egy 'kész' és ingyenes (a neked kellő része), a Zentyal. a Linux Akadémia oktatta a kezelését
-- más módon is lehet; http://www.linuxakademia.hu/vallalati-levelezo-szerver-keszitese-oktatov...
-- ha domain-t és/vagy tárhelyet veszel, logikus gondolat, hogy ezt is tőlük bérled. meglehetősen drágák (gondolom), de a biztonság terén biztosan ott; http://andrews.hu/

Mindezen hivatkozások nem 'ajánlatok', az emlékeimből és a netről vettem ... próbáltam nem reklámozni senkit, de hát a válasz jellege nem ezt hozta. :-)
Még majd körbekérdezek az ismerősöknél, mit érdemes, én nem 'utazom' ilyenben. ;)

https://prohardver.hu/tema/e-mail_szerver/hsz_1-50.html
Kicsit túl nagy a fa vagy a fejszéd kicsit kicsi.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:SMTP és Webmail szerver otthonra

#3 Erre nincs neked egyszerű megoldás, mert még egy 'statikus' weboldal fenntartása is sokkal egyszerűbb. Egy ember miatt levelező szervert fenntartani nem érdemes. Miért nem használsz levelelző klienst? Thunderbird ..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:SMTP és Webmail szerver otthonra

#1 Azert nezd meg az alabbi linket:
https://rimelek.hu/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:SMTP és Webmail szerver otthonra

#4 Ui.: ezt javasolja egy ismerő (PR ;) )
'Vannak profi erre szakosodott cégek, a mi leveleink (és az összes ügyfelünk) a RACKSPACE MAIL-en fut.

https://www.rackspace.com/en-us/email-hosting/webmail/features

2 dollár havonta, viszont semmit se kell vele foglalkozni, 24 órás támogatás van, jó spam szűrés, stb..'

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)