Probléma a Frissitőprogrammal

Fórum: 

Sziasztok!

Sajnos az áttolgozott Frissitéskezelőt sehogyan sem tudom beállitani..hogy akkor jelezze az ujdonságokat..amit

Beállitottam rajta;

Tehát pl. kéthetenként értesitsen..stb..

Minden nap megjelenik az aktuális ujdonság a Tálcaikonon..

Linux Mint 19.2 MATE a telepitett rendszer

 

Rudolf

Nálam ugyan nem Mate dolgozik

Nálam ugyan nem Mate dolgozik, de szerintem hogy a tálcaikonon megjelenik az aktuális újdonság, az nem a Frissitéskezelő hibája, hanem a vezérlőközpont(?) értesítések(?) beállításának eredménye.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nálam ugyan nem Mate dolgozik

Nagyon köszi a gyors választ..

Keresgéltem benne...erre vonatkozó konkrét beállitási lehetőséget nem leltem

Próbálkozom egyes beállitások változtatásával..jelzek vissza...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Két hetenkénti automatikus

Köszi kimarite!

Eddig 30 nap volt beállitva...levettem kettő hétre..

Meglátom lessz-e válétozás!

S valóban ..konkrét beállitási módot nem találtam...

Igy volt ez előtte is?

Hm...frownsurprise

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Frissítéskezelő ...

#4 Az új Linux Mint terjesztéseken nincsenek használatban a biztonsági szintek, tehát grafikusan beállítva is biztonságos az automatikus frissités ütemezésének beállítása. Korábbi Linux Mint kiadások alatt viszont terminálban kell beálltani a szintekre is ügyelő viselkedést (így: https://linuxmint.hu/blog/2018/07/frissiteskezelo-a-napi-egy-automatikus-frissites-beallitas-finomitasa ), mert a grafikus beállítás átugorja a beállított biztonsági szinteket, azaz minden alkalmazás frissül, s ez a folyamat nem állítható vissza a csomagkezelők valamelyikével (vagy igen nehezen. Persze a Timeshift mentés megoldás lehet). Mindez teljesen hivatalos megoldás, társalogtam a témáról a Linux Mint angol hivatalos fórumán akkoriban.
Elsőként érdemes megnézni, hogy léteznek-e biztonsági szintek a Frissítéskezelő beállításaiban. Ha igen, akkor az automatikus frissítés leginkább a fenti hivatkozásban részletezett módon kivitelezhető ..., arról a témáról kérdéseket is amott várunk.

A Frissítéskezelő beállításairól: https://linuxmint.hu/blog/2018/07/a-frissiteskezelo-es-a-szoftverforrasok-alkalmazasok-mukodese-beallitasai
(a harmadik képen az egyik, a kernellel kapcsolatos beállítás lemaradt a képről)

A Panelen megjelenő értesítő ikon megjelenése sohasem volt időszakban is szabályozható (tudtommal). Az szabályozható, hogy megjelenjen-e vagy nem és ennek a feltétele. Egyféle beállítás az, hogyha van elérhető frissítés, akkor megjelenik az ikon. Szinte naponta van frissítés, ezért az automatikus frissítés 30 napos beállítása elég felelőtlen, és még a két hetes időszak is nagyvonalú. Hiszen, sok esetben biztonsági frissítés is érkezik, amelynek kihagyása nagyon veszélyes a rendszerre. Be lehet állítani, hogy a biztonsági frissítések automatikusan települjenek, ez a minimum. De a többi alkalmazás frissítése sem veszélyes. Már miért lenne az? Javítások érkeznek vagy több funkció, azaz fejlesztés. De ... kéthetenként telepíted ezeket amúgy is, a hatás ugyanaz lesz.
Naponta lefuttatom a frissítést, akármelyik Linux terjesztést használom. Az okostelefonon is azonnal telepítem a frissítéseket.
Ha probléma lenne, vagy kialakul, azon a biztonsági mentés segít: például a Timeshift. És persze, nem elég visszaállítani a rendszert, hanem meg kell vizsgálni, mi okozta a problémát, és azt javítani. Frissítéseket nem lehet visszatartani, nem biztonságos. Naponta érdemes frissíteni ... . A lustaságról viccesen: :-)

Ha választhatom, hogy véghez vigyek valamit, vagy csak lustálkodjak, a lustálkodást választom. Semmi kétség.
Eric Clapton

Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra. Ha még ma megteheted, hogy valamit holnapra halassz, el ne mulaszd elhalasztani.
Karinthy Frigyes

https://www.youtube.com/watch?v=EVcIer_4OnA

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve