Pinguy Builder - tapasztalatok !?

Fórum: 

Sziasztaok!

A jól finomhangolt rendszeremből készítettem egy ISO-t a Pinguy Builder-rel, de valamiért nem úgy viselkedik a telepített renszer ahogy az eredeti.

1. probléma, az eredeti renszert PAE támogatás nélkül telepítettem, mert azt bizony nem tudja a procim ( telepítő DVD felülről a 3. mód ). Ez működik is gond nélkül. Az erről készített rendszer viszont nem indul el PAE támogatás nélküli procin LIVE -ben.

2. probléma, telepítettem egy PAE-s gépre, de a telepítéskor hiába pipáltam ki az automatikus bejelentkezést, kéri a felhasználó beírását és jelszót a telepített rendszer induláskor. A Bejelentkező Ablak tulajdonságai beállítasánál bepipáltam az automatikus bejelentkezést és beállítottam a felhasználót, de a következő indulásnál már nincs ott a beállítás.

Esetleg valaki tud ezekre gyógymódot?

RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#1 #1 Szia! Na ezzel annak idején én is szívtam! Szóval fel kell telepíteni a ubiquity-frontend-gtk -t a csomagkezelővel, akkor lesz telepíthető az ISO. Még ezt akkor tanultam meg, amikor az Ubuntu 10.10 -ből csináltam rendszermentést a remastersys -el. Sajnos sehol nem írtak róla, úgy jöttem rá véletlenül :) És fontos az is, ha készítesz egy ISO-t akkor ez törlődik is a rendszerből, mielőtt egy újat szeretnél készíteni ismét telepíteni kell !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

@#0

'1. probléma, az eredeti renszert PAE támogatás nélkül telepítettem, mert azt bizony nem tudja a procim ( telepítő DVD felülről a 3. mód ). Ez működik is gond nélkül. Az erről készített rendszer viszont nem indul el PAE támogatás nélküli procin LIVE -ben.'
     # Mit jelent az bővebben, hogy nem indul el?

'2. probléma, telepítettem egy PAE-s gépre, de a telepítéskor hiába pipáltam ki az automatikus bejelentkezést, kéri a felhasználó beírását és jelszót a telepített rendszer induláskor. A Bejelentkező Ablak tulajdonságai beállítasánál bepipáltam az automatikus bejelentkezést és beállítottam a felhasználót, de a következő indulásnál már nincs ott a beállítás.'
     # Melyik display manager-t használja a rendszer?

cat /etc/X11/default-display-manager

De volt valami régebbi bug is ilyesmi.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#4

1. Régi gépen a pingui Menü választó képernyőjénél lefagy, olyan módon, hogy semmire sem reagál. PAE-s gépen pedig ki lehet választani a unkciót és szépen teszi a dolgát.

 

2. Ez a display manager téma nem világos nekem, honnan tudom azt meg, hogy mit használ ?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#5     Szia.

"honnan tudom azt meg, hogy mit használ ? "

Nyitsz egy terminált, és bemásolod azt a parancsot, melyet kimarite írt...majd ütsz egy entert.

( cat /etc/X11/default-display-manager )

A kimenetet, (amit amit válaszul kiír) bemásolod a válaszodba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#5

Szia!

A Pinguy builder nálam sose működött, én remastersys-t használom minden remasteremnél. Ma munka után javítom a használatáról szóló útmutatót és közzéteszem. A jelszó problémát az is okozhatja, hogy a .dmrc nevű fájlt be kell másolni a home mappádból a /etc/skel-be, valamint a bejelentkezést átállítani jelszavas bejelentkezésre. Ha automatikus bejelentkezéseel csinálod az ISO-t, akkor szokott jelszót kérni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#6 ok. azt hiszem sikerült:

/usr/sbin/mdm

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#7 Hogy telepítetted a remastersyt? valamiért nekem nem engedte, azét tettem fel a pinguit, mert azt engedte gond nélkül. Várom a leírást :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Pinguy Builder - tapasztalatok !?

#3   Köszi szépen !

Valóban az ubiquity-frontend-gtk hiányzott neki. :)

http://i.imgur.com/BGO42Sv.png

http://i.imgur.com/hbq3QBh.png

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve