Origin telepítése linuxra (Tutorial)

Xifoman képe

Fórum: 

 Üdvözlök Mindenkit!

Ígéretemnek megfelelően (azok számára, akiket érdekel a későbbiekben) megmutatnám lépésről-lépésre az Origin (digitális disztribúciós platform) telepítését képekkel is illusztrálva. Előre is elnézést kérek ha szájbarágósnak tűnne a leírásom... csak lépésről-lépésre mutatnám meg a saját módszeremet.

Előljáróban annyit, hogy egy-két játékot használok csak igazán belőle ( The Sims 3, és a The Sims 4-et), a többit csak begyűjtögettem mivel hát ingyen adta az EA. A többit nem tudom, hogy működik e linux alatt is.:)

A Linux Mint 18 (Sara) Cinnamon 64 bites verzióját használom a gépemen, de fut az Origin ezzel a módszerrel Ubuntu 14.04 alatt is. Kipróbáltam régebben ott is. Csak hát jött Sara... jött, látott, és lehengerelt! :D

Az Origin működéséhez az alábbiakat kell először is letölteni, illetve beszerezni:

1. Origin setup.exe fájl 

Töltsd le az alábbi linkről:

https://www.origin.com/en-ie/download

 

Ezután (ha még nincs a rendszereden persze) akkor a Szoftverkezelőből a Wine, valamint a Playonlinux programokat telepítsd a gépre.

Amint ezekkel megvagy indítsd el a Playonlinuxot és a menüsorban kattints az Eszközök menüpontra, majd a Manage Wine versions almenüre, hogy telepíthesd a Wine programot a Playonlinuxon belül.

Az alábbi ablakban láthatóak az elérhető Wine verziók. Válaszd ki az 1.9.15-ös változatot, és nyomd meg a képen középpen látható jobbra mutató nyilat a telepítéséhez.

Elindul a telepítés...

Le fog tölteni, és telepít majd közben két szükséges összetevőt.Ezek telepítését hagyd jóvá.

A telepítés végeztével máris a jobboldalon található az éppen aktuális, és használható Wine verzió. Most már kezdődhet az Origin telepítésének második fázisa.

Zárd be a Wine verzió lista ablakát, és nyomd meg a Telepítés gombot a Playonlinux menügombsorában.

A következő ablakban baloldalt alul látható az "Install a non-listed program" felirat. Rá kattintva indítható el a következő lépés...

A következő lépéseket a beixelésekkel hagyd jóvá, majd a Következő gombra kattintva lépj tovább.

Az alábbi lépésekkel létre lesz hozva egy virtuális meghajtó a Playonlinuxon belül az Origin használatához. Ehhez válaszd ki a képen látható zöld sávos szöveget majd kattints a Következő gombra.

A következő ablaknál meg kell adni a virtuális meghajtó nevét, amely jelen esetben az Origin lesz. Ezt írd be tehát ide.

Az alábbiakban jelöld be a Wine verzió kiválasztását és a beállítását is.

Jelöld be a nemrég telepített változatot.

Majd utána válaszd ki a 32 bites változatot.

Most következik a Wine beállítása. Meghagyhatod az XP-t is ha úgy tetszik. Viszont a Grafikánál a saját monitort kell alapul venni (saját esetemben az 1280x960-as beállítás a megfelelő.)

Ezután történik meg a virtuális meghajtó létrehozása...

Közben a Wine Mono, és a Wine Gecko telepítése is lezajlik.

Amint ez megvan végre elékeztünk az Origin tényleges telepítéséhez... Keresd meg a Letöltések mappában a már előzőleg letöltött Originsetup.exe fájlt.

A Következő gomb megnyomásával el is indítható az Origin települése...

A képen látható három elemet jelöltem be, de akár üresen is lehet az összes opciót hagyni...

Települ, majd frissül az Origin...

A telepítés voltaképpen el is készült, de mielőtt még belépnél az Originbe előtte zárd be szépen az egészet (A bejelentkezési ablaknál, jobb oldalt felül a bezárás gombbal!), és csináld a következőket:

A Playonlinux létrehozhat egy parancsikont önmagán belül és az asztalon is. Válaszd ki a megjelenő listából az Origin.exe fájlt.

Majd nyomj egy Következő gombot. És akár adhatsz egy tetszőleges nevet is a parancsikonnak.

Ami megtalálható a Playonlinuxban, és az asztalon is.

Most már elindítható az Origin, és lehet játékokat vásárolgatni/telepíteni.

RE:Fórum -- Blog

 #1
+1 és programot mindig a saját weboldaláról töltünk, nem origo szofvertbázisról stb... (vagy ha linuxos, akkor még a linux tárolóiból is lehet ;-) )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Xifoman képe

RE:Fórum --> Blog

 Nincs személyes bolgom, nem is terveztem... csak gondoltam talán itt a játékok között le lehet közölni. Az Origin letöltéssel kapcsolatban nem reklámozni akartam más oldalt... csak jobb nem jutott eszembe.  Mivel erről az oldalról szedem le a magyar nyelvűt. Amúgy köszi a tanácsokat. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Fórum --> Blog

 #3 Nem a reklám miatt tettem szóvá. Ez szimpla biztonsági kérdés. Egyébként oda van írva a fejlesztő neve. Kis google kereséssel meg is találtam.

szerk

Letöltéshez link:

www.origin.com/en-ie/download

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Xifoman képe

RE:RE:RE:Fórum --> Blog

Rendben van, akkor módosítom. Azt viszont nem tudom, hogy ez a verzió el fog e indulni a Playonlinuxnál, mert nem mindegyik hajlandó indulni, hogy miért arról sejtelmem sincs. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Xifoman képe

Origin blog

 Nos, végülis csak összehoztam egy blogot a Blog részlegben. És mivel még soha sem csináltam blogot kicsit "érdekesen" rakosgatta a képekhez a szöveget. DD

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Origin blog

#6 -- megnyitod szerkesztésre a Fórum topikod
-- megnyitsz egy új Blogot ('Tartalom hozzáadása > Blog)
-- kijelölöd a Fórum topik tartalmát (szöveg + kép = teljes tartalom)
-- beilleszted a Blog-ba

Ennyire egyszerű. :)
A Blog-oknál (és a Súgó oldalaknál) a verzió változások, a szerkesztések követhetőek, mentődnek, tehát akár most is bemásolhatod a Fórum tartalmát, könnyű visszaállni az általad újra szerkesztettre (az első Blog változatod).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve