Nvidia driver

Fórum: 

Sziasztok.

A napokban találkoztam az alábbi hibával, Linux Mint 20 Nvidia GT710. Ha újraindítom a gépet akkor csökkentett módnan indul el, s kéri hogy állítsam be grafikus adaptert. A listánam ott van az nvidia 440 (ez ajánlott)nvidia 435, nvidia 418, és a nyílt forrású meghajtó. Kiválasztom a 440-es drivert újraindítás s ugyan az a hiba, ha a nyílt forrásút választom akkor minden ok, de ha elindítom a driver kezelőt akkor nem látom az nvidia drivereket, nvidia driver újra telepít, s újraindít s akkor minden jó, a következő újraindulásig. Ha induláskor a rendszer visszaállítót indítom, s a sérült csomagok javítását, akkor hiba nem található, s folytatom a rendszerindítást akkor viszont jó, de megint csak az újraindulásig.

Esetleg valakinél jelentkezett ez a hiba, vagy ötlet a javítására?

 

kimarite képe

“Graphics Drivers” team, Proprietary GPU Drivers

A PPA fel van véve?
https://launchpad.net/~graphics-drivers/+archive/ubuntu/ppa

Fresh drivers from upstream, currently shipping Nvidia.

Ha felvetted, utána melyik driver az ajánlott?
Terminálban is lehet nézelődni:

sudo ubuntu-drivers devices

Kérhetünk egy kimenetet (rendszer, GPU, egyéb jellemzők)?

inxi -Fzxxx

A kimenet megosztásának módszere:
https://linuxmint.hu/blog/2020/04/a-honlap-mukodese-7-resz-ubuntu-pasteb...

CPU IGP-d is van, vagy csak ez az Nvidia GPU?

-----

A listánam ott van az nvidia 440 (ez ajánlott)nvidia 435, nvidia 418, és a nyílt forrású meghajtó. Kiválasztom a 440-es drivert újraindítás s ugyan az a hiba, ha a nyílt forrásút választom akkor minden ok, de ha elindítom a driver kezelőt akkor nem látom az nvidia drivereket, nvidia driver újra telepít, s újraindít s akkor minden jó, a következő újraindulásig. Ha induláskor a rendszer visszaállítót indítom, s a sérült csomagok javítását, akkor hiba nem található, s folytatom a rendszerindítást akkor viszont jó, de megint csak az újraindulásig.

Az „nvidia driver újra telepít” folyamat mi volt? Mert említed, hogy sérült csomagokat kell javítani, de amúgy is érdekes a történet. Meg, ha nem látod a listában, akkor - felmerül a kérdés - mégis, hogyan telepíted újra (megint)... ?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve