MVT-A mobil ellenőrző eszköz

Fórum: 

Itt a forrás: https://github.com/mvt-project/mvt

Emitt meg a dokumentáció: https://mvt-docs.readthedocs.io/en/latest/index.html

Ha valaki jobban bele akar mélyedni... nekem most nagyon nincs időm erre...

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

Androidra jó lenne valamilyen kémprogram-figyelő - nem mintha az izraeliek ne tudnák megkerülni -, nem azért mert titkos dolgok lennének a készülékeimen, hanem, hogy némileg biztonságban legyek. Nem olyan régen - talán 2 hete - egymás után jöttek a kéretlen levelek, amiket ugyan azonnal töröltem, de egy kissé zavaró volt. Máig nem tudom, melyik weboldal áldásos tevékenysége okozhatta? Mostanra megszünt, de időnként ismétlődik.
Elég nagy botrány van mostanában arról, hogy újságírókat, ügyvédeket, ellenzéki embereket figyeltek meg, azok tudta nélkül. Kormányzati oldalról hevesen tiltakoznak mindezekről (szokásos fideszes taktika [főleg a tarajostól]), pedig kiderült, hogy csak kormányzati szerveknek értékesítik ezt a kémszoftvert - de nem azért, hogy a politikai ellenfeleiket figyeljék, hanem a terrorizmus elhárítására. Ez az egész tényleg felháborító, ki tudja, hogy kit, mikor figyelnek meg. Ez lassan olyan lesz, mint az elmúlt kommunista rendszer. Miért kell pl. minden évben a szolgáltató felé közölni, hogy a telefonszámom az enyém? Így aztán az adatbázisból könnyen kibányászhatják, hogy kihez milyen szám tartozik - aztán jöhet a megfigyelés. Rémálom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#1 "Miért kell pl. minden évben a szolgáltató felé közölni, hogy a telefonszámom az enyém?"

Ezt köszönd az EU-nak, ugyanannak az eunak aki bevezette a gdpr-t. Annak minden csodálatos hozadékával, pl. egy telefonos ügyfélszolgálat felhívásakor 2perc 27 másodpercig kötelezően végighallgatod a hablaty szöveget az adatvédelemről.
Meg köszönd az itt most nem megnevezett szolgáltatónak is akitől pár éve egy magánszemély megvett egyszerre egy raklap feltöltős sim kártyát. Örömünnepet ültek, aztán jött a megszorítás. Tudod, a terroristák... 

Ez az évenkénti regisztráció egy hatalmas találmány, a távfelügyeleti, riasztók, járműkövető rendszerek, a  kisebb kitelepített meteorológiai állomások, a vadvédelem stb. stb. milliónyi feltöltős simet használ. Ezek évenkénti regisztrációja kimondottan egyszerű... Ja, vagy nem?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#2 Ezt köszönd az EU-nak, ugyanannak az eunak aki bevezette a gdpr-t.

Nyavalyát! Nincs ilyen EU utasítás / rendelet / de még ajánlás sem. Országok saját döntése ez, a világban és EU-ban (ahol a tagországok valamiféle regisztrációs törvényt bevezettek, ami nem is egységes, ugyanakkor kivételek is vannak, ahol nem vezettek be ilyesmit, pl. Egyesült Királyság sem amíg EU tag volt).

Tudom, számos helyi törvényt, főleg azokat, amelyek a lakosságra nézve hátrányosak, nagy divat az EU-ra fogni, mert hogy ezt az EU akarta, naná. És akkor mi van, nem lehet nemet mondani? Más esetben mégis hogy lehetett?

Amúgy pl. ezzel szemben van olyan EU rendelet, ami létező, és kötelező, ehhez képest...

https://www.europarl.europa.eu/news/hu/press-room/20210422IPR02605/a-parlament-tovabb-erositi-a-vasuton-utazok-jogait

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

1/2017. (I. 11.) NMHH rendelet

#3 Az országgyűlés november közepén szavazta meg az elektronikus hírközlési törvény (Eht.) keretében a sim-kártyákhoz való jutás szigorítását. A módosítás arra a nagy visszhangot kiváltó hírre válaszul született, hogy kiderült: körülbelül 200 ezer magyar sim-kártyát vettek szervezett bűnözők, hajléktalanok személyes adatait felhasználva, és a kártyákat a tavaszi brüsszeli terrortámadásban is felhasználták.
http://www.napi.hu/tech/komoly_kerdesek_a_feltoltokartyak_korul_ezt_tervezi_a_hatosag.626170.html

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete szerint – amely szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben –, a szolgáltató köteles értesíteni az előfizetőt az évenkénti adategyeztetés, valamint a személyazonosságot igazoló ellenőrzés érdekében.
https://intermatrix.hu/K%C3%B6telez%C5%91-adategyeztet%C3%A9s-a-felt%C3%B6lt%C5%91k%C3%A1rty%C3%A1s-mobiltelefon-szerz%C5%91d%C3%A9sekr%C5%91l

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#3
És Kimarite, 
Köszönöm a felvilágosítást a SIM rendelet ügyében.
 Ebben akkor (valószínűleg még sok másban is) tévedésben voltam.
Azért "divat" az EUra fogni sok, közfelhördülést kiváltó rendelkezést mert gyakran tényleg hajmeresztő ötletekkel áll elő amiben nem követi egy adott ország eddig megszokott, a tömegek által elfogadott rendszert hanem ráerőlteti az ő elgondolását.
Erre én mindig a jogharmonizációt hozom fel, oké, és bérharmonizáció mikor lesz..?

Itt van a nemrég nagy vitát kiváltó pedofil és mássági törvény.
Nem kívánok itt és most ebben állást foglalni csak megjegyezem hogy nagy vitát kavart és megosztotta a köznépet, elég csak a legnagyobb közösségi portálon megjelenő szivárványos profilképeket és az anyázásig menő vitákat megemlíteni.

Kimarite,
"mert hogy ezt az EU akarta, naná. És akkor mi van, nem lehet nemet mondani?"
Defogynem csak akkor viselni kell a kóstolgatást nemzetközi szinten és az esetleges szankciókat, netán a megvetést.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Off topic

#5 Kimarite,
"mert hogy ezt az EU akarta, naná. És akkor mi van, nem lehet nemet mondani?"
Defogynem csak akkor viselni kell a kóstolgatást nemzetközi szinten és az esetleges szankciókat, netán a megvetést.

Ezt spec. én írtam, és próbáltam egy linkkel is példázni, hogy kb. hogy működnek ezek a dolgok. Igaz, nem mentem bele nagyon, hogy kerekebb / érthetőbb legyen. A fenti link a 1371/2007/EK rendelet újratárgyalásáról / módosításáról szól. Ez a rendelet 2007 óta van érvényben, és elég nagy határideje volt a végrehajtásra. Rá lehet keresni a rendeletre szám alapján. Ezt spec "az EU akarta." Ezek a rendeletek az országokra vonatkoznak, az országok ezek alapján készítenek saját törvényt, ami már az országon belül érvényes. Meg lehet nézni, hogy mi valósult meg belőle eddig, és már jön a következő rendelet, erről szól a fenti hír. Ezzel kapcsolatosan milyen kóstolgatás / szankciók voltak?

Csak a félreértések elkerülése végett, a csatlakozási szavazáskor én nemmel szavaztam, nem védem az EU-t, de a korrektséget nagyon fontosnak tartom. Amikor szupergyorsan bevezetnek valami megszorítást / szivatást és azzal indokolják, hogy mert az EU így akarta, akkor minimum kritikusan kell ezt fogadni. Mert legtöbbször erről szó sincs, de ha meg igen, akkor is ez az akarat nagyon felemás, pl. ha nem elvenni, hanem adni kell, akkor bezzeg fikarcnyit sem számít az EU akarata. ld. szóban forgó rendelet.

És itt hagyom abba, mert ez már nagyon off.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Off topic

#6
Igaz off és erre azért reagálnék.

" Mert legtöbbször erről szó sincs, de ha meg igen, akkor is ez az akarat nagyon felemás, pl. ha nem elvenni, hanem adni kell"

Az én meglátásom, és ez magánvélemény.
Bár nem szorosan az eu de de elvettek sok mindent.
Ez nagyrészben köszönhető a magyar kormányoknak is és a mai napig visznek kifelé milliárdokat naponta. 
Akkor adjon is vissza valamit, mégha névleg és nagy csinnadrattával is hogy milyen fasza gyerek is vagyok én, csak úgy szórom nektek a pénzt.
És ez a pénz sem teljesen arra fordítódik ami éppen hasznos lenne vagy amire szánták valóban hanem elkopik.
Igaz ez nem az eu és nem a külföldi befektető sara.

Én így vélekedek, észervekkel meggyőzhető vagyok hogy tévedek.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#5 Az EU szerintem igyekszik jól végezni a feladatát de megfordítva a nézőpontot, a támogatások és hitelek rendszere jó. Mi magunk vagyunk az EU, vagyis, a tagországok. Vannak hibái nyilván, de károsnak nem gondolom. Segélyszervezet és bank egyben. Amerika, Oroszország, Kína megenne minket, ha nem lenne EU. Azért azt tisztázzuk, ha valaki pénzt ad, akkor, ha nem arra megy el a pénz, amire jogos, akkor szól. Ha valaki a szegények oktatására ad vissza nem téritendő támogatást, akkor ne Vidámpark épüljön belőle. A banki lakásvásárlási hitelből sem költhetünk nyaralásra. Ilyen szabadsága nincs, és nem is lehet az egyes kormányoknak. Szövetséget kötöttünk, de be kell tartani a szabályokat. A birkózásban van kötött- illetve szabadfogás, a szabályaik különböznek, de vannak, be kell tartani a versenyzőknek.

Bérharmonizáció is nyilván kiterjedtebb lesz (valamikor). A jogharmonizációnál a fő probléma, hogy visszaélnek-e vele, de erről az EU nem tehet, azonban felhívhatja rá a figyelmet, és felléphet, pl. a pénzek megvonásával akár.

Manapság, sok a következetlen, nagyon rosszul vagy sehogyan sem megindokolt döntés, a belekapunk ebbe, abba, "látszatja legyen", de nem visszük végig (kormányok). A másik, hogy semmivel nem indokolható egy-egy döntés, rendelet, ha abba belekerül valamilyen érzelmi ok - mely általában a visszavágok valamiért - sajnos, a szakmai indoklás helyett!

Az emberek nem napi szintű politikai vitákra (cirkusz) vágynak, hanem fákat, szabad tereket szeretnének, víz mellé, hegyekbe menni, erőszak, rombolás és felesleges viták nélkül élni, korrekt ígéreteket és megvalósulásukat, azaz legfőképpen figyelmet és gondoskodást.

Még annyi, de ez sem ide való, hogy: a normális életvitelt folytató emberek magánéletére a normális társadalom vagy politika nem lehet kíváncsi (pedofil != normális). De én például a vadászatot sem értem, attól függetlenül, ha sok a vad. Mert csak célozni kell megtanulni, és utána bármiféle egyenlő esély (face to face esetleg) megadása nélkül lelőni a gyakorlatilag védtelen vadat. Messziről... :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Off topic

#7 Magad írtad le, hogy nem az EU vett el pénzt :). A Ludas Matyi vagy a Robin Hood vegye vissza az eltékozolt pénzt? Korábban leírtam, az EU próbálkozik "visszavenni". Egyelőre kicsit nehéz a fenyegetésekkel hadakozni. Volt olyan: átengedem felétek a a migráncokat, ha nem kapok pénzt. (c=s).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#3 Sok hasonló van, a metró felújításnál is harc volt azért, hogy minden állomás (M2) akadálymentes legyen. Azért némi elmozdulás van a MÁV-nál a kerékpárszállításban, de az általad említett fogyasztóvédelemben sajnos, nem még. A BKV és  BRFK együttműködési megállapodást kötött. Ami rossz hír: a kormánynak ehhez nem igazán volt köze.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#10 És itt én is befejezem: a kormány az Örs Vezér téren köti össze a HÉV-et és a metrót. Ráért volna. Nagyon röviden a lényeg: a kivitelezés után nem kell 1-2 percet gyalogolni, aluljárózni a két végállomás között.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#1 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#12 Kösz szépen, a Sony telefonomra ez van telepítve, de nem a prémium kiadás.
A táblagépemen a Comodót használom, de ezt már nem tudom frissíteni (a programot), mert csak Android 4.4.2-es a rendszer rajta. Ugyanígy vagyok néhány programmal (pl. 24.hu, EBookDroid, Speedtest, Random Mahjong). Ezekből meghagytam a régebbi verziókat (tudom, hogy ez esetleg kockázatos lehet [biztonsági szempontból]), de törölni nem akarom őket. Most telepítettem az ESET vírusírtóját is (ebből sem a prémium verziót), és le is futtattam, de ez sem talált vírust, csupán a premiumwallpaperst találta veszélyesnek. Sajnos a teljes védelemhez a prémium verzió kellene, amelyik védene az adathalászat ellen is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MVT-A mobil ellenőrző eszköz

#13 Ha kellene, miért nem veszed meg?
https://www.eset.com/hu/otthoni/

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve