Mik az alapvető lépések?

Fórum: 

Tomi37 képe

Biztonság

Szia zstszab!

 

A gufw és clamtk kezdetnek jó, privát böngészés mint fogalom nem létezik, bárki nyomon követhető még TOR hálózaton is sajnos. Mindössze a nyomkövető sütiket tudod blokkolni valamelyest a ghostery kiegészítő segítségével, mely Firefoxon és Google Chrome-on egyaránt megtalálható. Vannak akik ezen túl az ssh-ra esküsznek, meg van még legalább egy tucat titkosítási protokoll, de ezeket em ismerem. De 100%-os védelmet ezek sem nyújtanak. :(

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszi a válaszokat!

Köszi a válaszokat!

Közben azon morfondíroztam, hogy vajon nagyobb biztonságban voltam-e a windows 7 rendszeren? Volt vírusvédelem és tinywall kisprogram privátböngészés chrome-on vagy firefoxon - amiről eddig azt hittem működik. Hiszen ha az sem volt erősebb, mint a fenti linuxos lépések akkor a kockázat egyenlő, nem? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

Nyugodtan bankolhatsz, kétes

Nyugodtan bankolhatsz, kétes weboldalakra is fel lehet menni. Sok év linux használat alatt soha nem volt semmi gond.

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

 Linuxon a böngészőben a

 Linuxon a böngészőben a kattingatások kevésbé kockázatosak, mint Windowson. Magát a rendszert ugyanúgy fel lehet törni, mnt a Microsoft operációs rendszerét. Sőt a *nix-nél ez előbb kezdődött, mint a Windowsnál. Mindenesetre statisztikailag kevesebb az exploitok száma.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (2 szavazat)

w7 és linux

nálam ez úgy működik, hogy w7 fent van.. friss telepitéssel, majd jönnek folyamatosan  a frissitések, a frissitések frissítései és azok frissitései, a végén pefig úgy belassul a rendszer, hogy már a boot idő is 34mp, az eredetri 15mp helyett

na ezek után felrakok 1-2 játékot, programot, stb.. az rendszerem a frissitésekkel már közel 45Gb.. + hozzá az alkalmazások játékok, stb.. 

 

és akkor jön a biztonság.. virusirto, malware.. kinek melyik..  nekem 3 havonta 1x ASC, és win defender. ezenkivül semmi.

.. aztán eljön a szép nap, amikor a windows 7 szépen megadja magát (rendszerint 1 éven belül megtörténik legalább 1x)

összeomlik, lefagy, nem azt csinálja amit kellene.. futtatok virusirot, stb. talál nyomkövetőt, virust, kémeket, stb.. 

mindenz úgy, hogy offline a gép :D  ( csak addig online, amige letölti a frissitéseket.. minden más program gyári CD/DVD telepitő)

ezen elgondolkodván.. letöltök egy linuxot.. most pl. llinux mint 19 tara és telepitem is :) 

 

a linux addig van a gépen amig el nem cseszem.. vagy valami ok folytán be nem döglik. de esküszöm, hogy linuxnál nekem még nem volt spy, trojai, stb.. problémám soha :) 

 

ha a biztonság a kérdés, akkor a linux.. ha inkább az alkalmazások játékok, stb.. akkor a windows

 

ha sokat akarsz tökölni, akkor windows, mire azt feltelepiterd minden progit telepitesz, crack, stb.. megéri a fáradtságot? 

 

eközben a linuxot telepited + appokat, és használható.. nincs crack, kódok, stb.. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve