Melyik szervert válasszam frissítéshez?

Fórum: 

 

Nagyon lassan tölti le az alapértelmezett szerverről a frissítéselet.

Melyik szervert állítsam be fel és alulra? A main és  a base-hez mindegy hogy melyiket választom ki a listából?

szhf62 képe

Szerverváltás

Jó dolog, hogy a 17.3-nál már lehetővé van téve a szerverválasztás. Ez megkönnyíti a letöltések gyorsaságát. Tapasztalatom szerint a "sokszor kinézett" szerver (amit elsőre alapértelmezettnek állítasz be) helyett a rendszer néha felkínál más alternatívát is. Célszerű lenne a térképismeret szerinti legközelebb eső szervert kijelölni alapértelmezettként a listából, vagy olyant, amelyiknek (néhány megfigyelés után) magasabb a letöltési sebessége. - Természetesen ez is változhat néha a leterheltség függvényében. Ha a rendszer felkínálja a szerverváltást, még mindig el tudod dönteni, hogy váltasz, vagy az alapértelmezett szerverről töltöd le a frissítéseket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
vyla képe

Re

 Célszerű a leggyorsabbak közül azt, amelyik a legközelebb van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a válaszokat!

Köszönöm a válaszokat!

A kérdést csupán azért tettem fel mert szervercsere után változik a talált frissítések száma (több, kevesebb).
A kérdésem lényege az hogy a frissítési szerverek tartalma egyforma vagy eltérő? Miért van az hogy az egyiknél többet talál a másiknál pedig kevesebbet?
A listában kell e figyelembe venni a szerver földrajzi helyzetén és sebességén kívűl mást?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Köszönöm a válaszokat!

Elképzelhető, hogy a kiválasztott szerveren a kevesebb frissítés után hamarosan megérkezik az "elmaradt" frissítés is. Nálam a gépek (asztali és laptop) ugyanazzal a beállításokkal mennek, volt egy rövid időszak, amikor más-más frissítést kaptak néhány napon belül, de mostanára ezek kiegyenlítődtek. Mindkettőn meg van az összes frissítés, csak más sorrendben. (Ha jól vettem eddig észre, a gépek "pillanatnyi állapotának" megfelelően érkeznek a frissítések. Ezzel felesleges jobban bele mélyedni.) Válassz ki az adott listábol egy számodra szimpatikus szervert alapértelmezettnek, és ha a rendszer felajánl másikat a frissítéshez, szabadon tudsz dönteni, hogy elfogadod-e, vagy a beállított marad.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve