[Megoldva]hogyan állítsam vissza a linux mintet?

Fórum: 

 Elszaporottak a fölösleges alkalmazások és fájlok. És szeretném visszaállítani a linuxot hogy mindent letöröljön. Olyan legyen mint amikor elsőnek telepítettem. Mi erre a megoldás?

remélem jó kategóriát találtam

 

kimarite képe

RE: hogyan állítsam vissza a linux mintet?

@#0 A felesleges alkalmazásokat letörlöd teljes eltávolítással a Synaptic csomagkezelővel, nyomuk sem marad, esetleg utána kiadod terminálban a sudo apt-get autoremove parancsot, ami a visszamaradt beállításokat is törli. Vigyázat, a program törlések más alkalmazásokat is húzhatnak! Maguktól nem szaporodnak, a felhasználó telepít. :)
A fájlok mifélék, amik nem kellenek? És amúgy mi a baj egész pontosan a kinézettel vagy mással? Mi mással?
Ha a telepítés utáni állapotot szeretnéd, akkor máskor készíts valami mentést arról a telepítés után rögtön és időszakonként is. Sosem árt.. De: a biztonsági frissítések is "visszaállnak", azaz sebezhetővé válik a rendszered. Pontosítást kéne problémáról, ez így elég tág fogalom, persze értem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszi 

Köszi

 megoldottam a problémát. újra telepítettem. Van még egy problémám de annak nyitok új bejegyzést

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Köszi 

#2 Linux-szon nincsen regisztrációs adatbázis, mint a Windows-nál, tehát amely alkalmazást eltávolítasz, valamint a beállításait is eltávolítod, úgy annak nem marad nyoma. Kivéve, bizonyos ritka esetben, ha kevered az asztali környezeteket egy rendszert használva, ekkor előfordulhatnak keveredések. Ezek általában kisebb-nagyobb konfigolással megoldhatók. Egy asztali környezetet érdemes használni azonban, ez jelenthető ki általánosságban (egy legyen telepítve).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve