mate 1.10

Fórum: 

 sziasztok, 

megjelent a mate leújabb kiadása...

http://mate-desktop.org/blog/2015-06-11-mate-1-10-released/

 

én asztali gépen linux mint 17.1 mate-t használom 1.8 mateval, valaki tudja hogyan tudom az újra frissíteni vagy várjak a mint fejlesztőkre?

köszönöm

 szasztok, 

 szasztok, 

tegnap éjszaka fogtam magam és a következő leírás alapján frissítettem a rendszert 17.2 rafaelara, mate 1.10 környezettel...

 http://mintguide.org/system/448-early-update-linux-mint-17-1-rebecca-to-...

és ha már lúd legyen kövér a compizra is átváltottam (ennek finomhangolásához ha tudtok valami tuti tutorialt leírást - osszátok meg velem).

különösebb bökkenő nem volt vagyis egy a vezérlőpultot/control center nem tudta felülírni/konfigurálni a rendszer...így újraindítás és az ajánlott kernel telepítése után, nem tudtam a rendszerbeállításokhoz grafikusan hozzáférni...de synapticban töröltem a hátramaradt rebeca(vagy qiana? már nem is tudom) cuccot és újratettem a vezérlőpult elemeit...

egyébiránt újraindítás/inditáskor eltünt a régen megszokott mint ikon helyette tök sötét képernyő kis ideig (ez első alkalommal megriasztott kissé, de most már tudom hogy jön utána  cucc befelé - egyébiránt erre van vaalami megoldás, hogy lássak valami jelet boot után - hogy "hé haver rendben minden dolgozok"

összeségében nem bántam meg a bátorságomat, szép munka a fejlesztőktől

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Cinnamon és Compiz

Gratula. :)

Cinnamon. A "cinnamon --replace" a parancs azt hiszem, az ami helyretesz egyrészt bizonyos dolgokat: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=122375 . De az egész "~/.config könyvtárat nem érdemes törölni, a kivezető linken jobban részletezik: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=208&t=153423#p797757 (by whiteEagle on Wed Dec 18, 2013 8:42 pm)

Még azt lehet csinálni, hogy megkeresed az összes "már telepített" cinnamon csomagot (a nevében pl.) és két parancsot adsz ki (de a második is elegendő amúgy):

sudo dpkg-reconfigure cinnamon1 cinnamon2 cinnamon_a_többi_így sorban

sudo apt-get install --reinstall cinnamon1 cinnamon2 cinnamon_a_többi_így sorban

A Compiz-ra is van hasonló ..., és az előbbi "két parancsot" is lehet alkalmazni:

dconf reset -f /org/compiz/

Persze előtte telepíteni kell ezt a csomagot (ha még nincs),

sudo apt-get install dconf-tools

és utolsónak.

dconf dump /org/compiz/

[ http://www.webupd8.org/2012/10/how-to-reset-compiz-and-unity-in-ubuntu.html ]

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jó kép, te saját magad

Jó kép, te saját magad készítetted? :) Hogy muzsikál a Mate 1.10?  Régi  gépeken (RAM<1 GB CPU<2 GHZ)  is elviselhető sebességgel fut?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Sajnos aképet nem én

 Sajnos aképet nem én készítettem, hanem egy kedves barátom Izlandon...ami a világy egyik legfajjinabb helye...ezek a képek mindig emlékeztetnek, hogy hovba kelll még eljutnom.....

nálam ez a konfiguráció...

 

ezen a cuccon teljesen elégedett vagyok vele...bár videókat is szoktam szerkeszteni, meg grafika, képszerkesztés, scan, ocr ...és ott már azért nyög a proci, fogy a ram, de ez operációs rendszertől függetlennek tűnik....szeretnék beruházni egy újabb asztalo gépbe, de nem nagyon tudom, hogyan legyen és mit érdemes...figyelembe véve árat, teljesítményt linux os- t stb....erre is szívesen olvasnék egy új témát a fórumon....ki mit használ, mire, asztala stb, szeretem ezeket olvasgatni...egyik kedvenc oldalam ez hasonló témakörben....www.mylinuxrig.com/tagged/the_linux_setup

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve