LMDE kíváncsiság

Fórum: 

Sziasztok!

Kicsit messzebbről kezdem: 5 hónapja a nulláról kezdtem az ismerkedést a linux-xal, a fahéjjas Mint jött be a legjobban. Cinn.DE-vel egész jól elvagyok már és a synap. csomagkezelővel is. (terminálos megoldásokat egyelőre csak leírások alapján:) )

Pár hete volt egy kis (najó komplett:D) összemolás a kisérletezgetések miatt :D és emiatt kipróbáltam más cinnamon-os distrokat.  Mindkettő rolling release (jelenleg antergos) és nagyon tetszik, hogy mindenből a legújabb van benne. A kisebb gondokra pedig találtam megoldást angolul a fórumokon.

De szeretnék Mint-hez visszatérni, ezért gondoltam, hogy az LMDE-t kipróbálnám. A kérdésem pedig az lenne, hogy a leírásban ezt találtam: "LMDE kevésbé elterjedt.... ...hiányzik belőle néhány funkció." De nincs részletezve. Szóval mik lennének ezek  a funkciók? Mi az ami a 17.2be benne van de a lmde-be nem? Utólag telepíthetőek?

előre is köszönöm a válaszokat

kimarite képe

RE: LMDE kíváncsiság

@#0 Nem próbáltam még ki az LMDE-t, de a Debian-ra telepíthető például az inxi, vagy olyan csomagok is, melyek a Linux Mint-ben vagy az LMDE-ben a felhasználók életét könnyítik meg, mármint azét, aki erre vágyik. Tehát kényelmi dolgok, melyek a Debian-nál alapértelmezetten nem a telepítés részei. De telepíthetőek többnyire. Megnézed a kiadási megjegyzéseket mindkét disztribnél és okosabb leszel.:)

Release Notes

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve