Igaz, hogy a Windows beleír?

fecameca képe

Fórum: 

Sziasztok. Kaptam egy rossz gépet (ingyen). Miután kiderült, hogy az alaplap hibás, a HDD-t akartam volna megnézni a gépemen. Sajnos, ha azt a HDD-t bedugom, akkor a másik lemezt a gép még a BIOS-ban sem látja, akárhogy van jumperelve (Samsung 200 GB, Windows 7-OS-el rajta). A nagyobb baj viszont az, hogy ez a jó lemez amit most használok, utána is olvashatatlan maradt. Valaki írta a Facebookon, hogy a Windows csinálhat olyat, hogy ráírogat, ha meglát egy új lemezt a gépben. A Linux Mint telepítő összeomlott, és csak a Debian netinstall tudta leformázni, helyrehozni a lemezt. Miután a Debiannal is lett pár gondom, újból rátelepítettem a linux Mintet. Csupán azt kérdezném a nálam jobban hozzáértőkktől, hogy vajon mi történhetett?

Szabó Marcell képe

Mármint?

@fecamea Mármint hogy írna a Windows arra a lemezre ha nem látja. Igyekszem segíteni. Ha jól értem, ha bedugod a HDD-t, akkor nem látja de olvashatatlan a másik is? Kikapcsoltad a gépedet előtte, mert a Bios ilyenkor lefagyhat, és vele együtt a rendszer. Képet tudsz küldeni róla?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

@#2 Mindegy, akkor rejtély, hogy mi történt.  #1 Már nem tudok képet küldeni, mert mind a kettőt leformáztam, és újratelepítettem. Az elmúlt év adatai odalettek. Szerencsére tavaly készítettem mentést másik gépemre, valami azért megmaradt 2017 előttről. Azért kellett volna egy lemez, mert nálam az egyik tönkrement. Elkezdtett összevissza kattogni, azután megadta magát. De a másik teljesen jó volt, amíg a Samsungot mellé nem dugtam. Most is azt használom. Csak le kellett formázni,  újratelepíteni, hogy a gép bootolni tudjon róla.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

@#2 A kapott gép működik, jó a CPU, az alaplapnak annyi a baja, hogy se az integrált, se a soundblaster hangkártya nem szól benne. Videokártya csak az működik, ami bele van integrálva, a bele dugott nvidia kártya nem. Először abban próbáltam volna ki mind a 2 lemezt. Az enyémről a Linux elindult, de nem volt hangja. A Windowsos lemeznek sem volt hangja. Külön- külön elindultak, de egyszerre csak egyet látott közülük a gép. azután az enyémnek azután már azt írta ki: insert boot disk then press enter. Visszatettem a saját gépembe , és már ott sem indult többé. Az én gépemben AMD 64 3200+ CPU van, a kapottban AMD 64 4600 dual core, és arra fájt a fogam, mígnem rájöttem, hogy ott az alaplap rossz. Az enyémbe nem megy bele, mert több  a lába. Csak kárt okozott a kapott gép sajnos. De legalább a hűtőt újra pasztáztam az enyémben, ha már kivettem. El se hittem, hogy imár vagy ötödszörre úgy sikerült bekenni, hogy általában 50 fok alatt van. Láttam egy videón, hogy bankkártyával húzzák el a pasztát a CPU tetején. Azelőtt gyakran 115 fölé is ment a hőmérséklete. Ha csak itt fórumozok, 36 fok, a Facebookon és a Youtube-on böngészőből 60-70 közt jelenleg. Azért kell nekem az SM tube, mert azzal olyan 40 fok alatt el van, de már többé nem kapcsol ki a gépem azért, mert túl magas a hőmérséklete.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

@#4 Te mindig valami olyat írsz, amit a saját anyád sem értene meg. 1. Mi a nem fontos?  Mire nem válaszoltam? Talán te nem vártad meg, amíg leírom. Ez annyira jellemző, ha valamin már úgysem lehet segíteni, akkor azonnal befelelnek, amikor meg az ember segítséget kérne, olyankor bezzeg  nem tud senki válaszolni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

@#7 Már eldurrant az is . Véletlenül mellé dugtam az egyik csatlakozót, és nem tolerálta a zárlatot. Az a táp ami az enyémben van, olyankor csak leállt, de utána újra be lehet kapcsolni. A kapott gép tápegységében valami leégett. Azok a wichesterek ezek után az én gépemben is csak egyenként működtek, amíg a Samsung HDD benne volt. De az megy a szemétbe. Már látom, hogy 3 szektora függőben van. Miért nem helyezte át a smart akkor őket, amikor leformáztam? Valószínűleg ezek idővel bad sectorok lesznek. Most van a gépemben 2 Maxtor lemezem, és azok nem vesznek egymással össze. Kitűnően lehet másolni az egyikről a másikra. A Samsung az olyan, hogy mellette nem lehet másik ugynabban a gépben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

HDD: slot, jumper | Mentési metódusok

#8 A „nagyon régi” gépem ilyen, az egyik HDD csak az egyik slot-ra mehet, és a jumper sem mindegy. Ki kell próbálni a Cable Select, Master, Slave dolgokat, és az egyik, vagy slot-ot is. Ebbe a gépbe vettem SATA átalakítót, de SATA HDD nem ment vele, csak IDE (PATA).

-----

#3 DTM asztaltársaság: Mostantól "szöveg-és-videó" típusú blogposztjaink is lesznek!
Állandó követőink már pontosan tudják, hogy a blogunkon (posztmodem.blog.hu) is megjelennek tartalmaink, amiknek így van esélyük arra, hogy az Indexen vagy az Index2 portálon megjelenjenek. A visszajelzések alapján azonban kialakítottunk egy új metódust, így mostantól lesznek olyan blogposztjaink is, amikben nem csak a látható rádiós műsorunk videófelvételei jelennek meg, hanem a témák szöveges változatai is elolvasható. Az első fecske a netnyelvész legutóbbi témája a mentési metódusokról. Mit szóltok ehhez a "multiplatformos" jelleghez?
... https://posztmodem.blog.hu/2018/09/30/mentesi_modszerek_mindenkeppen_mentsunk

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

#6 Családtagok, felmenők emlegetését kérem mellőzni. Csak kultúráltan ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Igaz, hogy a Windows beleír?

@#11 Ezúton kérek elnézést, utólag bennem is felmerült, hogy törölni kéne azt a hozzászólásom, de miután már reagáltatok rá, csak a rá adott válaszokkal együtt lenne etikus. Az is nagyon igaz, hogy már megint egy hardver probléma miatt indítottam egy témát, amit talán egyáltalán nem is kellett volna. ( Nem először). Talán megoldás lenne, ha egy moderátor az egész témát mindenestől törölné. Keraform, mindenben igazad van, de most már inkább  lezárni kellene a témát, nem tovább ragozni. Egy videóban láttam a plasztik kártyás módszert, nem könyvjelzőztem meg, hol találtam, és hogy  az illető mit használt, nem tudom. Én egy műanyag lapot használtam, amit a fiókomban találtam, és az nem volt semmilyen kártya, talán valaminek a fedele lehetett hajdanán, a lényeg, hogy egyenes legyen, akár egy plexi vonalzó is lehet az az eszköz. Ez az egyetlen dolog az egészben, ami nem vicces, de tényleg, mivel tudod garantálni, hogy a pasztázás minél  vékonyabb, és lehetőleg egyenes, és sima legyen? Ha akarod megkereshetem neked azt a bemutató videót, gondolom, aki ilyet közzé tesz, talán ért is hozzá, ha nem, akkor egy szélhámosság áldozata lettem, és hogy azelőtt soha nem volt jó, azt továbbra is állítom hogy túl vastagon volt bekenve hővezető pasztával a processzor teteje. Olyankor már inkább szigetel, mint vezet, de ez is OFF, ebben a témakörben, sajnálom. Linux: Már sajnos ott tartok, hogy az "upgrade", és az "autoremove" parancsok kiadásától félek, mint a tűztől, de azért most is csak a Winowst távolítottam el, és nem fordítva. Egy kicsit azért még ragaszkodom a Linuxhoz, bár megjegyzem, nem szabad benne programokat sűrűn telepítgetni, és eltávolítani, mert attól szinte mindegyik  előbb- utóbb kiakad. A Linux Mint telepítő tud lemezt formázni, csak azt a lemezt már nem, amin az ő telepítése félbeszakadt, amiben egy éppen nem érintkező csatlakozó lehetett a ludas.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

A hiba az ön készülékében van

@#13 Azt a videót most hirtelen már nem találom, de ezt is érdemes elolvasni: https://pcworld.hu/hardver/a-legnagyobb-hibak-processzor-cserenel-155521... "A tévhitekkel ellentétben itt nem a fülpiszkáló a tökéletes szerszám, hanem egy műanyag mini spakli vagy ha más nincs, egy fogpiszkáló." A dőlt betűs rész a lényeg az idézetben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

"  A windows előszeretettel

"  A windows előszeretettel csinálja, ha rákötsz egy másik vinyót? Beleír a partíciós táblába és létrehoz egy 100 MB-os NTFS partíciót (ha jól emlékszem) és elnevezi a ,,rendszer számára félretéve " vagy valami hasonló nevű partícióra. Nem kicsit szemétláda megoldás! " - Itt van tehát pontosan, szó szerint idézve a cím adó szöveg, ezt nem én találtam ki, hanem valaki írta nekem. Ezek szerint akkor semmi nem igaz belőle. Azután fejezzük be a témát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 A windows tenyleg "beleir".

 A windows tenyleg "beleir". Mintahogyan a linux is, ha ismert fajlrendszerre formazott, nem  eltavolithato (nem pendrive)  lemezen barmilyen muveletet hajtasz vegre, irsz torolsz, akkor letrehoz a win egy recycle.bin, a linux meg egy trash rejtett konyvtarat. Ez a kuka, lomtar.

De mast nem csinal az biztos, plane a szerencsetlen windows nem is latja a fajlrendszert, sajat magatol csak a fat, fat32 es ntfs fajlrendszert ismeri. A tobbit mind raw-nak latja, hozza se tud nyulni. 

"Beleír a partíciós táblába és létrehoz egy 100 MB-os NTFS partíciót"
Ennél nagyobb hülyeséget még nem hallottam. 18 éve winezek ilyet nem láttam még.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve