Hibáim

Fórum: 

Sziasztok!

Én egy Lenovo G50-45 laptopon használom tanulásra, a 17.3 Cinnamon verziót.

Néha mikor játékvideót szeretnék rögzíteni, vagy mikor Skypeolni szeretnék barátokkal, észre veszem, hogy nincs hang. Ez mindig így van. Vagy is, hát úgy van, hogy zúg, brekeg, és a hangomat alig hallom, és háttérzaj nincsen. Se autók, se hangos laptop semmi. És ezt nem tudom megoldani. Drivert nem találok hozzá, amúgy conexant. Egyszer találtam vmit, de nem lett jobb. Próbáltam más Linuxot is: pl. Zorrin, de ott is ugyanez volt. A hangkártyát, és mikrofont felismeri a Linux, de semmi. A hangszóró az meg jó.

A másik nagy hiba, hogy böngészek vmi után az interneten, és egyszercsak elmegy a WiFi. És ez nem a WiFi hibája, mert amíg Windowst használtam ez a hiba nem volt. A hálózatikártyámhoz sem találtam drivert, ami egy Realtek. Most megoldom, mert a telefonomon van USB internetmegosztás, csak eleinte a hiba idegesítő tudott lenni. Ugyanez Zorinon.

 

Amúgy minden jó, és ezek miatt nem fogok áttérni a Windowsra.

Köszönöm mielőbbi segítségeteket!

Laci

Elnézést, rossz helyen nyitottam témát, megkeresem a megfelelő helyet, a pontjaimat vonjátok le!

szhf62 képe

Lenovo G50~

Szia. Én sokkal gyengébb (régebbi) kiadású laptoppal (és asztali géppel) teszem ugyanezeket (mínusz játék) - Toshiba Tecra S3. Nálam az általad felsorolt hibák nem jelentkeznek (igaz, én csak a LM 17 XFCE-vel használom a gépet). Próbáld meg ismét feltelepíteni a jelenlegi környezetet amit FRISSEN töltöttél le előtte (előfordulhat hogy a letöltés hibás volt, és nem ellenőrizhetted, mielőtt telepítetted a gépre). Esetleg kipróbálhatsz egy másik asztali környezetet is, hogy azon miként viselkedik. Ha ez után is jelentkeznek (ugyan)ezek a hibák (persze, ha a friss letöltést a telepítés előtt ellenőrizted!), valami más zűr lehet a géppel. Jobb ha ez után átnézeted szervízben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

RE: Hibáim

 Szia

 

Úgy érted hl van hang, hol nincs? Vagy egyáltalán nincs hang linuxban? Drivert nem kell hozzá keresni, mert van hozzá alapból. ÉRdemes benézni a pulseaudio hangerőszabályzóba, meg az alsamixer-be ami ternánálból indítható. Lehetnek olyan wifik ahol megszakad, rá kell keresni wifi chip+linux. Az lspci parancs kimenetéből megtudod mi a newve a wirelessnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 A tanácsomat csak a nem

 A tanácsomat csak a nem régen átélt tapasztalatomból kiindulva adtam. Történt ugyanis, hogy az újabb szerzeményű laptopomra friss letöltéssel (mobilinternettel) feltettem a LM 17.2 XFCE-t, amivel a wifit semmilyen formában nem sikerült "rábeszélni" a működésre. Ez mellett még voltak apró hiányosságai a rendszernek, de amikor a hang sem szólalt meg a gépen, akkor tudatosult bennem igazából, hogy a letöltés közben keletkezhettek hibák, amiket így adott vissza ez a rendszer. A hangot a Pulseaudioval sem tudtam belőle előhozni, úgyhogy ekkor azonnal elővettem a Qiana XFCE telepítőlemezt, és cseréltem le a rendszert a laptopon. Egyből működött minden rajta.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: A tanácsomat csak a nem

 szia , ugyan ez a gepem van ugyanazokkal a hibakkal + a cursor - nyil? gyakran bolondul , ok neha . ugrik , nem mozog , aztan pedig nagyon , csak ugy , szoval bolondul.. akkor eleg  ctrl & shift & delete utana backspace utana megint delete szoval parszor oda vissza es vege a bolondsagnak. a skypenek a hangja ez mar baj. csak 1 remeny van : mint 18 . ez most nem vicc. mostanaban szoktam chatelni. ha kell a hang akkor ott van a felesegem gepje . na ez meg 1 masik tema.

a wifi meg van oldva . legy szives menj a dedoimedo.com oldalra. neki is van g50 es minden masodik tesztben leirja ennek a bajnak a gyogymodjat. van 2 megoldas. az elso nalam nem mukodett , a masodik pedig fenyesen. de a driverekbol mar az uj kell. nem kell agodni , oda vezetnek. sok sikert. ja es buek mindenkinek

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve