Energiastatisztika asztali PC-n.

Fórum: 

Most, hogy Kami911 kérte a fordítási hibák jelzését, elkeztem átnézni a Mint 19.3 Cinnamon apjait, és azt találtam, hogy az Energiastatisztika app nem működik. GDBus.Error:org.freedesktop.UPower.GeneralError:cannot enable timestas - hibával kiakad.

Most nincs egyetlen laptop sem a környeztemben, de nem régen volt nálam egy, és úgy emlékszem, hogy azon működött. Meg tudná valaki nézni? (laptopon)

Csak mert utánajártam, és azt találtam, hogy 2017 óta ki lett szedve a szolgáltatás a kernelből, ugyan, ha CONFIG_TIMER_STATS=y opcióval újrafordítanám a kernelt, akkor ez megjavul elvileg. (Nem akarom újrafordítani, nem kell nekem ez az app, most csak véletlenül akadtam rá erre a problémára).

Arra gondolok, jelezni kellene, ezt (az Energiastatisztika appot) szedjék ki az újabb Mintből, mármint akkor, ha PC-re települ. Laptopok esetén ugyanis eléggé hasznos, már ha azokon működik rendesen...

kimarite képe

/proc/timer_stats | 4.11-es kernel

Sebehetőség: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-power-manager/+bug/1753263
A real-time kernelben (preempt) talán benne van.

The TIMER_STATS feature, which made some timer statistics available in /proc/timer_stats, has been removed. It was seen as a security problem, since it could leak process information across namespaces; the tracing subsystem should be used to get this information instead.
https://lwn.net/Articles/715161/

Ezeket az appokat kb. úgy fejlesztik, mint az AUR tükröt, külső emberek.
Látsz URL-t a fejlesztőhöz?

MATE, GNOME appnál is megvolt a jelenség.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve