Elveszett fájlok és könyvtárak visszaállítására jó program

Fórum: 

Sziasztok!

Hozzámkerült egy laptop újratelepítésre. Win10 volt rajta (nem biztos hogy eredeti). Volt rajta kb 250 gigányi jpg és MP3. Rendszerezve könyvtárakba. Ezeket egy hordozható vinyóra átmásoltam, majd legyalultam a laptopot. Megkapta a Linux Mint 18.1 Mate 64 verziót. Amikor újra vissza akarnám másolni a képeket és a zenéket, nincs rajta a hordozható vinyón. A szabad terület is azt mutatja, hogy nem másoltam rá semmit. Windowsos gépre rakva is ugyanez van, tehát a Win10es állapotban volt valami gond. Egy Windowsos gépen rajta volt a Piriform Recuva, az látja az összes filet, át is másoltam. Viszont ömlesztve van így minden, nincs meg a könyvtárak rendezettsége.

Nincs erre valami jó progi, ami nem csak az elveszett filekat találja meg, hanem a könytárrészt is helyreállítja?

Előzmény: A Win10 es laptop nálam nagyonnagyon lassú volt. A gép elvárható teljesítményének a 10edét se tudta az alapján, ahogy reagált. De csak akkor, ha hálózaton volt. A hálózat nálam tűzfal mögött van. A tűzfal eseménynaplója szerint valami multi szálas file transzfert (nem kevés hanem irdatlan mennyiséget) akart csinálni. Az IP címek alapján a Microsoft irányába. A kommunikáció jellege a leírás alapján beazonosíthatatlan. Mint pl a TOR. Tehát sehogy sem derül ki, hogy mit akart csinálni a gép. Ha tényleg igaz a sejtésem, hogy kalóz aktiválás volt rajta, akkor talán ez lehetett az oka. Tehát a hordozható vinyóra másolás közben is azzal volt elfoglalva, hogy valamit beszélgessen a Microsofttal(pl processzoridő jó része arra ment el, és az írásra kevesebb, vagy akár el is maradt a rendes könyvtárszerkezet kiépítés emiatt). Lehet, hogy ez összefügg a hibával, de lehet hogy nincs semmi összefüggés.

Linuxon a testdisk van.

Linuxon a testdisk van. Terminálos program. A hozzá tartozó photorec ugyan ezt éri el. Visszanyeri a fájlokat. Se név, se könyvtár, csak random file nevek.

Windowsra a GetDataBack for NTFS. Nem ingyenes. Az visszahozza a struktúrát is.

Windowsra minden fizetős ami ilyet tud.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A hordozhatü vinyó is NTFS

A hordozhatü vinyó is NTFS-nek van particionálva. Azon nem látszik a rámásolt anyag, bármilyen operációs rendszer használó gépre kötöm, mint normál külső vinyó - normál könyvtár megnyitásnál. De ha így keresek rajta törölt file-okat, akkor lehet látni a rámásolt fileokat, csak nem könyvtárban.

Kipróbálom a progikat, amiket javasoltatok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Testdisk

Telepítése
(csomagkezelőid bármelyikének segítségével is telepítheted grafikusan persze)

Linux Mint 18+ alatt

sudo apt install testdisk

vagy Linux MInt 17+ alatt

sudo apt-get install testdisk

Indítása (terminálban)

sudo testdisk

És a már linkelt leírás szerint másolhatod a könyvtárakat és bennük a fájlokat. A Testdisk-nek szüksége van arra, hogy a menteni kívánt adat olyan lemezen legyen, amely partícionálva van. Tehát partíciót ne törölj. A könyvárak között a kurzor nyilakkal lépkedsz, pl. a legfelső, azaz '..' jelzésű mindig a könyvtárfában éppen legfelül elhelyezkedő könyvtár.

Egy Windowsos gépen rajta volt a Piriform Recuva, az látja az összes filet, át is másoltam. Viszont ömlesztve van így minden, nincs meg a könyvtárak rendezettsége.
-- itt a Testdisk már nem hiszem, hogy felépítené a könyvtárakat

Nincs erre valami jó progi, ami nem csak az elveszett filekat találja meg, hanem a könytárrészt is helyreállítja?
-- ez az alkalmazás a Testdisk

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A laptopból szedd ki a HDD-t.

A laptopból szedd ki a HDD-t. Arról is próbáld visszanyerni. Ne telepítgess rá, ne használd. Legalább részben visszakapsz ezt azt.

Ja és soha ne dugd rá Windows-os gépre, mert annak első dolga rajta létrehozni egy kukát meg valami rendszer mappát - ergo felülírhat valamit...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

GetDataBack for NTFS

A GetDataBack for NTFS demoban is észrevette a fileokat, és a rendes mappákat is, copyzáshoz (helyreállítás a másik drive-ra) megvett verzióban lesz lehetőség. De legalább már tudom, hogy megoldható a gond. Eddig még a Testdisk-el nem sikerült ez, de majd ez is összejön. Köszönöm mindenkinek az ötleteket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:GetDataBack for NTFS

<p> #6 </p>
Ez az egyik szoftver ami megéri a pénzét. Persze én sose vettem meg Windows-os koromban anno... Testdisk látta? Vagy meg se próbáltad?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:GetDataBack for NTFS

#7 Testdisket futtatam. Könyvtárat én nem tudtam vele előcsalogatni, de az az igazság, hogy hamar feladtam.

Néha szívesen ismerkedek egy új programmal, de van hogy ha 1 perc alatt nem értem meg az egészet, akkor inkább feladom és kipróbálok mást.

Így voltam korábban a Linux-al is. Próbáltam UHU-t, Ubuntut...

Mindegyiket hamar feladtam, és annyira elment a kedvem tőle, hogy évekig nem próbáltam meg újra. Pedig amikor nekiugrottam, akkor úgy álltam neki, hogy most tutira megtanulom.

Aztán itt a Linux Mint (Mate verziót használok) és szinte minden adja magát. Logikus mindennek az elrendezése és átlátható. Persze vannak fehér foltok még, de majd idővel. Otthonra, és minden nem munkára használt PC-re, ha választanom lehet a Win bármely változata és a Linux Mint  között, akkor a Linuxot választom.

Nem nagyon van hozzá könyvelő meg számlázó program. Driver támogatás egyéb irodai szkennerekhez meg nyomtatókhoz még nem kielégítő. Ha ez megváltozna, sokan munkagépnek is ezt használnák.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy laza mozdulat :-(

Egy laza mozdulattal töröltem egy 500-as merevlemez tartalmát. A merevlemezt azonnal kivettem, majd egy másik gépen kezelésbe vettem a testdisk-kel. A következő képeken látható a ténykedésem és az eredmény. Gyakorlatilag nem állított vissza semmit.

Valamit rosszul csináltam?

A ténykedésem:
https://ibb.co/XSSnVBY
https://ibb.co/gRpp2Gx
https://ibb.co/8j6XbSk
https://ibb.co/1LmbD1b
https://ibb.co/ZmRGvDS
https://ibb.co/mRw8T5B
https://ibb.co/TmXhqG3
https://ibb.co/0yT8jyN
https://ibb.co/RSpckYb
https://ibb.co/d0W2TB8
https://ibb.co/4pBTSTm
https://ibb.co/FVM6qsM

Rátaláltam az "extundelete" programra. Ez visszahozott néhány állományt.

Az eredmény a képen látható:
https://ibb.co/7p0rJyC

Bele kell törődnöm, hogy így jártam?
Harmadik napja töröm magam :-(.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A témaindítóra reagálva:

A témaindítóra reagálva:

"A Win10 es laptop nálam nagyonnagyon lassú volt. A gép elvárható teljesítményének a 10edét se tudta az alapján, ahogy reagált. De csak akkor, ha hálózaton volt. A hálózat nálam tűzfal mögött van. A tűzfal eseménynaplója szerint valami multi szálas file transzfert (nem kevés hanem irdatlan mennyiséget) akart csinálni. Az IP címek alapján a Microsoft irányába. A kommunikáció jellege a leírás alapján beazonosíthatatlan. Mint pl a TOR. Tehát sehogy sem derül ki, hogy mit akart csinálni a gép. Ha tényleg igaz a sejtésem, hogy kalóz aktiválás volt rajta, akkor talán ez lehetett az oka. Tehát a hordozható vinyóra másolás közben is azzal volt elfoglalva, hogy valamit beszélgessen a Microsofttal(pl processzoridő jó része arra ment el, "

Frissíteni akart szerncsétlen, ez valóban nagy adatforgalommal és I-O lemezművelettel jár és ez egy régebbi, HDD-vel szerelt gépet borzasztóan leterhel, pláne ha nem volt neten hetek-hóbapok óta, akkor ömlesztve szed le mindent és igyekszik felpakolni.
A "kalóz" W10 semmi következménnyel nem jár, nem jelenti Redmondnak és nem híjva ki a szoftverrendőrséget, néhány korlátozás lép életbe (nem tudsz némely esztétikai beállítást eszközölni, pl. asztali hátteret változtatni valamint kiteszi a képernyőre az "Aktiválja a Windowst feliratot. De teljesértékűen használható.
Bocsi hogy ezeket leírtam, úgy érzem hozzátartozik a felvetett témához.

Az átmásolt de nem létező fájlokba én is belefutottam, pendrive ugyanezeket a tüneteket mutatta de ott a pen volt a ludas, a végét járta már. 
Valamint ezt okozza egy kis vírus is, nem tesz mást mint láthatatlanná teszi az összes könyvtárat, nem próbáltad a rejtett könyvtárak megjelenítését bekapcsolni?
Bár a lemezkezelőben ilyenkor is megjelenik a lefoglalt terület.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy laza mozdulat?

@#12

Mi volt az a laza mozdulat?

SSD-re akartam átköltöztetni a rendszert. Az átköltöztetés idejére a nem szükséges meghajtókat lecsatoltam, sajnos nem vettem ki. A /media/felhasználó/ mappában korábban mindig visszamaradt egy, már nem lévő meghajtóra vonatkozó bejegyzés. Na ezt a bejegyzést töröltem. Nem kellett volna :-(. Ha rákattintok, akkor jelezte volna, "hé, itt vagyok", láttam volna a merevlemez tartalmát.

"A merevlemezt azonnal kivettem..." Miért?

Mert itt van mellettem a másik gép, amit tesztelésre használok. Az adatvisszaállítás időigényes feladat és ameddig az fut a fő gépen addig megcsináltam a telepítést. Újratelepítés lett nulláról.

"majd egy másik gépen kezelésbe vettem a testdisk-kel"
Próbálkozz inkább a photorec parancs kiadásával. Egy kicsit feljebb már volt erről szó:
https://linuxmint.hu/comment/11889#comment-11889
A fájlnevek döntő többségének búcsút inthetsz, de a fájlok meglesznek.

Photorec volt a második kisérletem. Csinált is több száz könyvtárat, néhányba belenéztem. Értelmezhető adat egyikben sem volt. Minden mindegy alapon teszek vele még egy próbát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy laza mozdulat?

@#15 Végzett a photorec. Több mint 20 órát dolgozott, lett 1902 db recup.dir. Most kóstolgatom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve