Egyszerre csak egy képernyő SOS - nvidia és intel - két monitoros rendszer

Fórum: 

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Hosszú idő után viszatértem linuxra (Mint - 17.1 - Mate felület).

Van egy nvidia grafikus kártyám (GTX 560) és egy integrált (Intel HD Graphics 3000), az Nvidiába megy egy DVI monitor az Intelbe meg egy egy régebbi VGA... Most ott tartok, hogy egyszerre csak egy képernyő megy...

Mi történt: Leszedtem az nvidia oldaláról a legfrissebb drivert - gondoltam, talán jobban ki fogja használni, mint a nouveau (amivel működött a két monitoros rendszer) - felraktam, ekkor nem indult el a grafikus felület, gondoltam semmi gond, parancssorból letöröltem madj újrakonfiguráltattam a xorg.conf-ot (Xorg -configure) és a helyére másoltam (cp /home/username/xorg.conf.new /usr/share/X11/xorg.conf.d/xorg.config), ez után viszont csak az egyik monitor működött, pedig a xorg jelezte is hogy multihead configot csinált.

Most vagy a vga-s képernyőn van kép, vagy ha drivert váltok (driver managerrel) akkor a dvi-oson. A gond az, hogy nem is tudom hol lehet a jó xorg.conf...

A legjobb az lenne, ha fent lenne az új nvidia driver és működne mellette az intelre kötött képernyő is... A driver managerben kiválasztható "ajánlott" nvidia driverrel az én kontárkodásom előtt sem ment egyszerre a két monitor csak a nouveau-val.

lspci: 

00:02.0 Display controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF114 [GeForce GTX 560] (rev a1)