Double Commander (vagy más alkalmazás) - állandó root jog adása a Mate Sárában

Fórum: 

Sziasztok!

A témában kutakodtam, de sajnos nem találtam megoldást. Amit találtam, (fájl tulajdonságok/jogosultság fül/csoport elérés/olvasás és írás) az nem vált be.

u.i.: Gyűlölöm az ablakot, ezért mindig el van húzva a függöny, és nagyon ritkán nyitom ki, de csak ha tényleg muszály! Az ajtón járok-kelek, és ott is szellőztetek. :) A fény nem az ablakon át jön, hanem a monitorból. :) Körülbelül a 90-es évek óta számítógépezek, szóval volt időm bőven megútálni az összes ablakot... :) Próbáltam már több linux-ot is, de nem tudtam megszeretni őket, míg nem jött ki ez a Linux Mint 18 Sarah Mate 64 verzió. :) Ezt csak azért írtam le, mert még csak most barátkozom a linux-al, ami tényleg nagyon jól sikerült, és megszabadított. :)
Előre is köszönöm a "gyors" válaszaitokat és segítőkészségeteket!
Tényleg, mikor lesz találkozó? Szívesen elmennék! Nincs kiírva, csak a szavazás. Akik a havi talira szavaztak hol vannak? Melyik kecóban? :)
 

Nem vagyok ám ennyire hülye, hülyébb vagyok! :)

RE: állandó root jog adása Mate Sárában

@#0
Szia!
Állandó root jogot „adni” számomra téves elképzelésnek tűnik. Én azt tudom elképzelni, hogy szükség esetén egy alkalmazást root joggal indítunk, és akkor, amíg fut, addig root joggal tud eljárni, azonban állandóan és feleslegesen valamit így használni kerülendő eljárás, mert a végén még olyanba rondít bele a felhasználó, amibe nem kellene.
Általánoságban elmondható, hogy rendszergazdai joggal
konzolos felületen futó alkalmazást (mc, nano, apt,...) sudo-val,
grafikus felületen futó alkalmazást (gedit, pluma, gnome-commander,...) gksu-val (KDE felületen azt hiszem kdesudo-val) indítunk.
A Double Commander grafikus felületen futó alkalmazás, ha innen telepítetted, akkor tehát a

gksu doublecmd

lesz a parancs, amivel rendszergazdai joggal indul.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)