Cinnamon + Nvidia GTX 950

Fórum: 

Kedves Fórumozók!

A tárgyban szerepel a környezet, amiben használom a Mintet (18.2) és a videókártya, ami ezt megjeleníti. Core i5-3570k processzorom van és 8GB memóriám. A rendszer egy ssd-n van.

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy megfelelően beállítsam az nvidia drivert, legyen ez nyílt vagy zárt driver (nem játszom linuxon). Nyílt driverrel még jobb talán, mint zárttal, ablakmozgatásokkal, áthelyezésekkel, animációkkal vannak bajok, darabosak,  mintha tized annyi erő sem lenne a motorháztető alatt. Tudom, hogy eyecandy vadászatnak tűnik a dolog, de sajnos abba az 1%-ba tartozom, akit ez borzasztóan zavar.

Akaratlanul is eszembejut a 10.04 egy kis xorg.conf hegesztés után, hogy milyen szépen is ment. KDE-nél többen írták, hogy környezeti változókat kell hozzáadni, a triple buffert kell aktiválni,  meg a kde is tud valami ilyesmit. Máshol azt olvastam, hogy az xorg.conf-nak már semmilyen befolyása nincs a videovezérlést illetően. Cinnamon esetén nem nagyon találtam ilyen beállításokat.

Akinek van tapasztalata akár régi akár új nvidia kártyák beállításával kapcsolatban, kérem segítsen nekem belőni ezt a tuti kis rendszert! Köszönöm!

https://www.geforce.com

https://www.geforce.com/drivers/results/121199

Ez az nvidia oldalán a legfrissebb driver a gtx 950-hez.

Vagy PPA-ból:
https://launchpad.net/~graphics-drivers/+archive/ubuntu/ppa

Kövesd az utasításokat.
Ez hasznos lehet ha netán balul sül el:
https://askubuntu.com/questions/851069/latest-nvidia-driver-on-ubuntu-16-04

Én nem szoktam törődni vele különösebben. A zárt meghajtóknál felajánlja, felrakom, csókolom. Nem használom, laptop. Intelre van állítva máskülönben tojást süthetsz rajta. Vagy töltöttkáposztát melegíthetsz...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Cinnamon + Nvidia GTX 950

@#0 Már nincs használatba a 'xorg.conf', de használhatod. Az alábbi könytár alatt

/etc/X11/xorg.conf.d/

vannak a GPU gyártója nevéhez hasonlító néven az új a konfigurációs fájlok. De ezeket az általad létrehozott 'xorg.conf' felülbírálja, és tökéletesen használható is.
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/820497/-solved-coolbits-without...

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve