Canon LBP6000 nyomtató driver Linux Mint 19.1 Tessa

Fórum: 

Miután sikerült megtalálni a drivert, majd kibontani, az installálásnál a köv. hibát jelezte: 

Ez a csomag telepíthetetlen
Dependency is not satisfiable: cndrvcups-common (>= 3.21)

Tud-e valaki segíteni, mi a teendő?

 

kimarite képe

Itt megvan: https://www.canon

Itt megvan: https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/printers/laser/i-sensys_lbp6000.html?type=drivers&language=en&os=linux%20(64-bit)
És itt is: https://www.usa.canon.com/internet/portal/us/home/support/details/printers/black-and-white-laser/lbp6000/imageclass-lbp6000?tab=drivers_downloads

Te honnan töltötted le a drivert? Megnéznénk a letöltés helyét, hátha valami információ van a történetről ..., habár nem valószínű. És ez azért fontos kérdés (és jó lenne, ha válaszolnál rá), mert az általam linkelt driver nagyon nagy valószínűséggel nem jó, csak írom, hogy ott megvan a cndrvcups-common csomag DEB fájlként. A Canon támogatást a HP vette át, a fenti driver régebbi rendszerre jó. Amit te próbálsz telepíteni az sem lesz jó vélhetően. Mást kell kitalálni.

A 6-os pont esetleg majd felhasználható: https://blog.za3k.com/installing-canon-imageclass-lbp-6000-on-64-bit-debian/

Itt is  hasonló: https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/canon-lbp6000-printer-with-linux-4175486040/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy kis olvasnivaló

#3 Eszköz hiányában próba...cseresznye

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy kis olvasnivaló

#5 Először készitenék egy biztonsági mentést,visszaállitási pontot, aztán...hajrá. Sajnos a Canon nem a linuxbarát programjairól híres, valószínűleg ebben is van jónéhány félrement tanács.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy kis olvasnivaló

#6 Valahogy így kéne. Rendszer mentés, aztán az általam ajánlott letöltések egyikéről telepíteni a két csomagot (mindkét linken ugyanazok a driverek vannak). Rendszermentés a Timeshift alkalmazással vagy akár a Systemback scripttel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy kis olvasnivaló

#7 Én végigolvastam az olvasnivalókat, sok estnél nekem az ugrott be, hogy aktív tűzfal esetén engedélyzni kell a CUPS-nak hogy a két portján kommikálhasson. Amúgy a fenti gyári driverek még akár jók is lehetnek, én csak megnyitottam a DEB fájlokat, hogy beléjük nézzek, a csomagtelepítő jelezte, hogy minden OK, függőségek rendben... (mint 19.3 alatt!). Persze, nem telepítettem, gépen van frissebb Canon driver csomag, nem akartam összezördülést.

Viszont úgy látom, eredeti kérdező eltűnt...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy kis olvasnivaló

#8 A kérdező ilyenkor gondolkodik, jegyzetel, próbálkozik...
(nem volt más kérdező, csak egy --> eredeti)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve