Bluetooth eszközök kapcsolódása

Fórum: 

Gondban vagyok a Bluetooth-szal az MX Linuxon, mert a 3 eszközömből eddig csak a telefonnal tudtam párosítani. Sem a Yamaha erősítőmmel, se a táblagépemmel nem kapcsolódik össze. A Yamaha a Bluetooth eszközök között látszik (a laptopon), de nem tud kapcsolódni hozzá. A táblagép nem is látszik a listában. Kereséskor egyéb idegen eszközök bejönnek, de a tablet nem. Érdekes, hogy a tablet beállításában a párosítás látszik a laptoppal. A Yamahán elvégeztem a párosítási folyamatot, mégse párosul a laptoppal. Az újraindítás sem segít. A Linux Minten mindhárom eszközt látja a rendszer, és párosul.
Esetleg valamilyen külső programmal megoldható-e a beállítás?
Ezúttal kimarite tanácsaira nem vagyok kíváncsi, mert haszontalanok.

Bluetooth eszközök kapcsolódása

Már mindhárom készüléket tudtam csatlakoztatni a laptophoz, de csak a telefonra és a tabletre tudtam fájlt küldeni - ehhez többszöri csatlakozási és újraindítási kísérlet kellett. Viszont hiába indítom el a zenét és kapcsolódok a Yamahához, nem megy át a zene az erősítőre, hanem továbbra is a belső hangkártya dolgozik. A Bluetooth-kezelőben a Hangprofilnál Hi-Fi lejátszás (A2DP bemenet) van beállítva. Az Információ a Yamaháról: https://ibb.co/N9dWDRW
A Bluetooth eszközök kiírja a 6 jegyű  kapcsolódási címet is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök kapcsolódása

#2 Megoldottam: a hangforrásnál a Yamahát kellett kiválasztani a Belső hangforrás helyett.
Jól eltársalogtam magammal. De a lényeg, minden kitűnően működik az MX Linuxon, és lényegesen kevesebb helyet foglal el, mint a Linux Mint (ugyanazokkal a programokkal [13,6 GB]).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök kapcsolódása

#2.1

#2.1
Megmondom őszintém, utoljára a Win2000-XP korszakba , a 10-20Gb hdd-k korába foglalkoztam azzal hogy egy OS mennyi helyet foglal.
Az 1terrás hdd-k és ssd-k korában szerintem mindegy hogy egy OS 13,6Gb vagy éppen 34,2Gb helyet foglal.
2016-os telepítésű, minden updaten átesett W10-em jelenleg 27,7Gb, a lassan 3 éves Ubuntum 25GB. De ha több lenne se zavarna, a két os-nek 40-40GB van adva és ezeken kívül van még így is 880Gb helyem az ssd-n. Szűken de valahogyan csak elférek smiley

Ennél már csak a RAM fillérb@szás tud jobban felidegesíteni, jajjj lefaragtam az OS-t meg minimal ablakkezelő stb. így csak 460MB a ramhasználat.
Nálam a 8gigából ha foglalt 6400MB, nabumm, azért vettem meg a ram modulokat hogy használja, nem?
És senki ne mondja hogy ez anyagi helyzetre tekintettel spórolás, én nem vagyok gazdag ember de általánosságban egy PC-t 7-8 évig nyúzok, akkor költök is rá hogy ne a bootot bámuljam 2 percig meg ne várjak egy lemezműveletre 5-10 másodperceket.
A mostani gépemet 2016-ba vettem, kb. 2 év alatt raktam össze teljesen. 80ezerbe volt kb. Ha ezt visszaosztom, napi 100Ft, akkor nem 2 kévét hanem csak egyet iszok 2 évig mert kb. ennyi az ára.
Lassan megérik a cserére mert már lassúcska kicsit, az új pc-m már összerakás alatt van, lehet ez is lesz 1-2 év mire kiszorítgatom rá a pénzt. De mivel mindennap használom, magamnak rakosgatom össze így hobbi is, nem nagyon érdekel mennyibe lesz majd.

Más ennél sokkal többet eliszogat vagy ellottózik.

Bocs a kirohanásért de ez olyan.. olyan kisstílű ez a 13,6GB-ra hivatkozás.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Említés

#3 Csak nem állod meg, hogy ne szólalj meg? Még mindig atyaúristennek képzeled magad? Már régen nem vagy az. Jobb lenne, ha elhagynád a Linux Mint közösséget - erre már mások is rámutattak. Nemhiába kaptad meg a magadét nem egyszer, de nem tanulsz. Nélküled sokkal jobb lenne itt, a tanácsaid úgyse sokat érnek - csak azt hiszed, mindent jobban tudsz, mint mások. Sokan miattad hagyták el a Linux Mint fórumát, pedig sok esetben használhatóbb tanácsokat adtak, mint te. A stílusod meg elég alpári. Tanusíts egy kis tiszteletet mások iránt. Nem tudom, milyen iskolai végzettséged van, de nem lehet olyan magas, mert tanult ember nem viselkedik úgy, mint te.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Említés

#3.1 Ezúttal kimarite tanácsaira nem vagyok kíváncsi, mert haszontalanok.

Jó, tehát ismétlem, fogd vissza magad. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten (lásd fentebb, arra válaszoltam). Vannak szabályok, te nem tartod be ismétlődően. Ha sötét bunkó vagy, azt itt legalább ne reklámozd. Magam részéről lezártam. És én meg tudom védeni magam, ha iskolázott vagyok, ha nem: közöd nincs hozzá, milyen vagyok. Egyáltalán, a fórumtársaidhoz semmi közöd, nem véleményezhetsz senkit, te makimajom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Említés

#3.1.1 Csak előbújt belőled a "magas" intelligencia. Az utolsó mondatomra máris megvan a válasz. Én soha nem sértegettelek téged, de te számtalanszor megtetted velem is és másokkal is. Mégegyszer mondom, távozz innen, nem ide való vagy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Említés

#3.1.1.1 Figyi, te tipikusan azon unintelligens emberek közé tartozol, akik kreálnak maguknak egy ellenségképet és ezért élnek/halnak. Nyitnak egy vitát, és választ várnak. A lényeg, mindig nekik van igazuk (ha van válasz, ha nincs válasz) ... de legalábbis, ők így érzik ;). Mindez fontos az önértékelésükben.
Még egyszer elmondom,  l a s s a n  i s : ne véleményezz senkit ezen a fórumon.
Magadról bőven kiállítottál már bizonyítványt..., persze nem szeretném megakadályozni, hogy mélyebben is vagy ismétlődő jelleggel (akut) bemutasd magad, csak közlöm: ez nem ide való.
De nekem eléggé lekötöd az amúgy sem ilyesmire való időmet, úgyhogy biztosan nem fogok itt „vitázni” veled. Sőt beszélgetni sem :). Az értelmes társalgást kedvelem, mint a normális emberek. Továbbá, ha belém kötsz, egészen pontosan hazudozol, arra nyilván fogok válaszolni, ebben biztos is lehetsz. Annyi még: jó morgolódást (mára, holnapra, hétre, hónapra, évre,... életed végéig), gyomorrákra, magas vérnyomásra sokat köccsé te fijú! :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#3.1.1.1.1Idiótákkal nem

#3.1.1.1.1 Idiótákkal nem érdemes vitatkozni, mert a parányi agyukkal nem fognak fel semmit. Ki a fene kérte, hogy ehhez a témához hozzászólj? Az igaz, hogy te mindenhol ott vagy, ahol nem kellene, ott is. Mindenhez muszáj hozzászólnod, mert te tudod a tutit. Te annyira primitív vagy, hogy elképesztő. Te mondasz engem unintelligensnek, amikor gyáva vagy elárulni, hogy milyen iskolát végeztél. 6 eleminél nem lehet több. Elolvastál egy Linux-könyvet, aztán te vagy a császár Linux-körökben. Még az Ubuntu-fórumról is eltakarítottak. Senki mást nem véleményezek, csak a te irritáló személyedet. Írtam már, hogy takarodjál innen, ez a rendes emberek közössége, nem az olyanoké, mint amilyen te vagy. Legalább 4 személyről tudok, akit te üldöztél el a megnyerő modoroddal és a csatornabűzös száddal.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#3.1.1.1.1Idiótákkal nem

#3.1.1.1.1.1 Mint mondtam már, nem fogok beszélgetni veled. Ez továbbra is így van. enlightenedlaugh

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#3.1.1.1.1 Idióta Lajos

#3.1.1.1.1.1.1 Tehát, a fenti, egy mondatodra reagáltam. Valószínű, nehéz felfogni, de ebből semmilyen egyéb társalgás nem lehet következmény...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve