Általános eszmecsere játékokról

Sonata90 képe

Fórum: 

Előző, hasonló címmel indított fórumtémám amint látom törlésre került. Elismerem, hibáztam, amiért mégegyszer elnézést kérek. De akkor tiszta lappal indítva, újra bátorkodom nyitni egy ilyen témát immár nagyobb körültekintéssel. Sokan félnek linuxot használni, mondván, játékok futtatása terén nagy a lemaradás. Ezt magam is cáfolom, friss linuxosként több, nem erre a platformra íródott játékot is gond nélkül tudtam telepíteni és futtatni. Ilyen többek között az American Truck Simulator és a Need for speed-Most Wanted.

Cseréljünk eszmét, kinek milyen a tapasztalata az elsősorban windows platforma íródott játékok minten való telepítését és futtatását illetően. Segítsünk azoknak akik már váltottak, vagy gondolkoznak a váltáson. Melyek azok a játékok amelyek hiba nélkül telepíthetők és futtathatók, vagy melyek azok amelyekkel nem is érdemes próbálkozni?

Tomi37 képe

RE: Általános eszmecsere játékokról

@#0 Szia!

Ha valaki játszani akar Minten, akkor leginkább ugyebár a Steam kínálatából tud válogatni. Ezekkel nem szokott gond lenni. Ha viszont valaki olyasmit szeretne telepíteni, ami nem lett linux környezetre portolva, akkor jön jól a WINE és PlayOnLinux páros. Utóbbiban egy listából ki is tudjuk választani mit szeretnénk telepíteni(ha nincs a listában, akkor jön a jó öreg WINE), majd kiválasztva elindul a telepítési folyamat, melyhet persze az eredeti telepítőlemez nélkülözhetetlen lesz. Továbbá nem csupán játékok telepíthetők ilyen módon, hanem egyéb Windows szoftverek is mint pl. Office, PhotoShop, FL Studio, stb. Viszont mielőtt nekiesnénk a telepítésnek, nem árt utánanézni a WineHQ oldalán, hogy támogatott-e egyáltalán és milyen mértékben. A Platinum és Gold kategóriák a legjobbak. A Platinum esetén gond nélkül fut az adott játék, Gold esetén minimális módosítás szükséges a beállításokban, amit a leírásban részleteznek is. A teljes lista itt található. A Platinum és Gold kategóriát a Rating opciónál tudjuk kiválasztani, valamint név szerint is tudunk keresni a Name melletti szövegdobozva beírva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Általános eszmecsere játékokról

#1  Köszi! Jó tudni a dologról, a dreamweaver, fut rajta. Sajnos a farcry 4-et nem irja csak a 3-at. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Játékok.

Szerencsére a linuxos "játékfelhozatal" között is akad néhány jó képességű játék. Sajnos a Wine nem mindegyik windowsra írt játékkal tud megbírkózni (néhányukat nem futtat). Van köztük olyan, ami mág windowson is elég nagy terjedelműnek számít és a Wine-el simán fut linuxon, de van amelyik egyszerűbb, és ezzel nem boldogul.

Régebben sikerült megszereznem a(z egyik) kedvenc játékomat (gyári lemezen), amit eredetben Sony PlayStationra írtak, és (talán) linuxon a PCSX (PlayStation) emulátor használatával menne. (XP-n futó játékként vettem, de még nem sikerült "életre keltenem", hiába installáltam azon fel. PS konzolom nincs, ezért reménykedek a PCSX-ben, hátha valakinek a segítségével sikerül végre "beüzemelni" a játékot.) - Remélem ez nem varez témahozzászólás.

Néha a (linuxos) játékok frissítésénél elő fordulnak apróbb elállítódások, de szerencsére hamar korrigálják ezeket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Sonata90 képe

RE:RE: Általános eszmecsere játékokról

#1 A POL-t használom is, jónéhány játék fölkerült onnan, köszönhetően egy pár héttel ezelőtti itteni bejegyzésnek. És köszi a wine-s listát, próbáltam már egy ennyire részletes listát keresni a wine oldalán is de angoltudás híján eleddig sikertelen volt, így viszont megoldódott :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Steam

Sziasztok, nem kifejezetten Linux-os a kérdésem, de említette valaki itt a Steam-et.

Egy Steam-es játék futtatásához szükséges online lenni, vagy offline is működik?

(Kicsit konkrétabban: LAN-on játszanánk multiplayert. Mindkét gépnek neten kellene lennie?)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

POL

 Jól értelmezem? A POL-on megtalálható programok és játékok ingyenesen letölthetők?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:POL

#6 Nem igazán. Az ott található programok/játékok installálását segíti a POL, de maga a program/játék nem része ennek.

Azaz, kiválasztod a POL-on az adott játékot, elindítod az installt, ami majd kérni fogja a telepítőt is.

A POL annyit tesz hozzá, hogy megfelelő környezetet készít a játéknak (konfig, wine). Ha jól tudom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve