A tálcán -középen- nem jelennek meg az ablakban nyitott alkalmazások ikonai

Fórum: 

Egy ilyen rendszer lett telepítve: System: Host: db5 Kernel: 5.10.0-14-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Cinnamon 5.2.7 Distro: LMDE 5 Elsie .

 Belefutottam ebbe a hibába már a 20.1 alatt is. Akkor valahogyan megoldódott. Sajnos régen volt már... Most cseréltem winchester-t. Ezen felindulva áttértem a Mint LMDE disztróra. Immáron több mint egy hónapja. Elégedett vagyok vele. Tulképpen ajánlani tudom. Nekem nagyon bejött.

 Eddig minden renden is volt. Talán két napja, előjött ugyan az a gond mint ami már volt régen is. Egyszer csak az új nap kezdetén eltűntek az ablakban nyitott alkalmazások a tálca /panel/ középső részéről. most azért más a helyzet mert a 'rendszer' programok ikonjai megjelennek. Például a 'system setting'. De akármilyen és akárhány alkalmazást futtatok (az) ablakban. Ezeknek az ikonjai most nem jelennek meg!

 Ha valakinek lenne valami ötlete. Kérem, hogy ossza meg velem, illetve segítsen a saját tapasztalataiból.

L.     

stray képe

Ilyen nekem is volt

Nekem Linux mint Mate 20.0 nál is csinált ilyet egy ideig. Álltalában egy újraindítás megoldotta. Csinálta HP ás ASUS gépen is ugyanazon a disztribúción. Szerintem valamelyik frissítés oldhatta meg mert kb. 2-3 hónapja nem jelentkezett a hiba.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Cinnamon újraindítása, ki- és bejelentkezés, újraindítás

Egyébként nálam nemrég volt „hasonló”, hogy, az egérmutató rezegni kezdett. Az egérovics USB kábelének kihúzása nem segített (tovább rezgett), viszont a noteszgép kikapcsológomb megnyomásával kijelentkezett a rendszer, és bejelentkezés után már minden rendben volt.

A nálam Csoportosított ablaklista nevű kisalkalmazás viszont rendben működik jó ideje, és régebben sem volt gond vele.

Az ikonok megjelenítése beállítási probléma lehet
-- Kisalkalmazás saját beállítása)
-- vagy általános Téma probléma (próbálj más témát),
-- netán a Panel beállításaiban túl kis magasságot vagy túl kicsi/túl nagy ikon méretet adtál meg ebben a zónában.

... körbe kéne nézni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cinnamon újraindítása, ki- és bejelentkezés, újraindítás

#2  Túlképpen megoldva!
Köszönöm az együttműködést!
 Maga a megoldás eléggé bosszantó. De!
Ha olyan alkalmazást nyitok az ablakban ami ott szerepel. Akkor azt a tálcán jelöli ugyan. De, mit is mondjak? Eléggé furcsa és értelmetlen módon!
Tehát, ha a panel nem "megfelelő" színű. Akkor a kutya sem veszi észre, hogy az adott alkalmazás háttér színe megváltozott, változik.
 Tehát attól függ, hogy ki mit lát, hogy milyen témát és ikont szeretne látni? Hát furcsa! 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldva: panel színe

#2.1 Ha olyan alkalmazást nyitok az ablakban ami ott szerepel. Akkor azt a tálcán jelöli ugyan. Tehát, ha a panel nem "megfelelő" színű. Akkor a kutya sem veszi észre, hogy az adott alkalmazás háttér színe megváltozott, változik.

Most már ezt is tudod.

Ha jól tippelek, akkor ez a Csoportosított ablaklista kisalkalmazás lesz. Én ... nem mondom, hogy nagyon okos vagyok, de, ha hasonló történne, csak' végigkalimpálnák az egérmutatóval a panelen, és a megjelenő előnézeti ablak mutatná, hogy egy-egy alkalmazás meg van nyitva.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Megoldva: panel színe

#2.1.1 Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cinnamon újraindítása, ki- és bejelentkezés, újraindítás

#2.1 Mi lenne szerinted a jó megoldás?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve