A moderátor társaknak (felvetés)

kimarite képe

Fórum: 

Sziasztok,

Bizonyára találkoztatok olyan váddal, hogy valaki bele törölget a fórum hozzászólásokba. Nem lett megerősítve, hogy hol ... (és pontosan mit), és a megoldás felé vezető úton a kérésemre sem érkezett válasz a panaszkodó(k) felől. ... így mondhatnám azt, hogy mindez nem igaz.
De nem emlékszem, hogy elfogadott szabály lenne, a beleírogatás,  törlés vagy ezek kombinációja..

Most megkérnék minden érintettet, hogy fórum hozzászólásokon belül -azokban- semmilyen változtatást ne hajtson végre, legalábbis úgy, hogy az eredeti hozzászólást nem másolja át egy szövegfájlba, amit a vitás kérdések esetleges rendezésekor bizonyító erejűként tudna megmutatni. Vagy inkább azt mondom, hogy semmit és soha ne változtassunk, hanem egy válaszban javasoljuk a javítást (nyoma maradjon, hogy mi van kifogásolva; a hibás és a jó egyaránt látszódjon). De azért elég fura -más szóval is lehetne jellemezni ezt- más hozzászólásába (láthatatlanul!) belejavítgatni, nem? A Linux Mint Magyar Közösség oldala a véleményem szerint nem ilyen. Meg is lepődtem, hogy 'mi van'?!

A szó szabad. És remélem, más is osztja a véleményem.

A legjobbakat, jó holnapot!

kimarite ( ‾ʖ̫‾)

kimarite képe

RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#1 Nem erről van szó igazából. Te is tudod, hogy az egy a egyben hozzászólás 'eltünésedről' tudok -annyira, hogy én hívtam fel rá a figyelmed- itt a látszólagos beleírkálásokról van szó. A te történeted részletkérdés, pontosabban egy másik szituáció (később foglalkozunk ezzel). Nagyon nehezen töltödött be a Dropbox képeiddel az az oldal, én nem törölltem, de elképzelhető, hogy másvalakit zavarta a hatalmas képeid jelenléte. .. de most ezt a témát fejezzük be, más dologra vagyok kíváncsi, így megértésed (és hallgatásod itt, ebben a fórumban) köszönöm. A kérdés kizárólag az egyéb 'fura' dolgokra vonatkozik az egyik valamint a másik 'oldal' felé (is).
A blogbejegyzésed eltűnése amúgy oldal hibából is eredhet, ha érted, mire gondolok (biztosan érted). Eddig egy ilyen eset volt.
Sajnos, hiába olvastam el bulvár újságokat, a semmilyen válasz nem volt bennük (mint a M.I.B. című film egyik részében, amikor a két ügynök a tehén felfalásáról a bulvárból értesül ..., míg máshol semmilyen ilyen hírről hallani sem lehetett).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: A moderátor társaknak (felvetés)

Nem vagyok moderátor, de elég rosszul emlékszel. 

link. Ezt már egyszer bemásoltam valahova, ahol azt annak rendje és módja szerint alkalmazták. Ajánlom figyelmedbe a moderáció részt.

Idézet az első sorból: "Az oldal moderációs alapelve, hogy törlünk minden olyan bejegyzést és hozzászólást, amely:"
Sajnálom, ha eddig elkerülte a figyelmedet...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE: Szabályzat és ...

#3 Viszonylag nehéz mindennek, mindenkinek eleget tenni. És 'időben' .. .
Nemcsak én vagyok minden történés 'felelőse', hanem jobb, ha egy közösségi akarat érvényesül, és szerintem néha legyenek jelzések is, ne csak a moderációs alapelvek megléte. Utaljunk rá szabályzat- akár többféleképpen a könnyebb megértés miatt (ha ez belefér 'valamilyen' türelmi időbe), hisz' így jobban megragadhat, mint a 'puszta erővel' történő tiltások. 'Ott' nem volt sok olyan tartalom, ami ütközne a fórum moderációs elveivel, törölve is lett valami.
S azt hiszem, és mint pl. a reléknél, nekem is van egy úgynevezett reakció időm, mérlegelek -ehhez jogom van- és utána döntök, és cselekszem, ha kell. Mindenképpen.

Az általad említett fórumot én töröltem, nem sokkal azután, miután ketten is jeleztétek, hogy a tartalma így 'nem jó'. Te linkelted oda, azt amit .. most is, és mumorec is hozzászólt. Aztán hozzászóltam én is (előtte is -nagyjából- láttam, mi történik, amikor itt voltam). Aztán a fórumot nyitó felhasználónak innen, a fórumról a saját nevemben küldtem egy mail-t, amiben leírtam az indokokat, az egyik indok a fórumot nyitó felhasználó (a neve lényegtelen*, te se említsd meg) az én hozzászólásomra írt válasza volt, másrészt az, hogy egyik hozzászólás sem kötödött a nyitó kérdéshez. A 'válaszának' tartalma sem igazán fontos, de lényegében ez sem tett hozzá a nyitó kérdéshez semmit (nem hozzám intézte, hanem általában mondott valamit).

[*] A felhasználónak a mail-ben javasoltam, hogy nyisson egy új fórumot, ugyanezen témával és nyilván a szabályok betartásával kérdezzen, ez a történet 'most' ennyi volt. A 'most'-nál nem szeretnék továbbmenni máskor sem, és a véleményem szerint az eljárásom -mert én cselekedtem- alkalmas arra, hogy a jövőben ez a felhasználó 'jobban figyeljen'. Tudom, hogy nem vagy moderátor csabrix. Nem is tudom, mit szeretnék elérni ezen fórummal -e-mail címen mindenki elér, nem ide kell feltétlen válaszolni- talán figyelem felkeltésnek szántam befelé és kifelé is. Az adminisztrátorokkal is tartom a kapcsolatot, ebben a témakörben is és más területen is. Igyekszem.
Az elküldött mail megvan nekem is másolatban.

De csak eljutunk egyszer oda, hogy az eredeti kérdésemre -valamilyen úton és mi mind, legalábbis akár egy szűkebb kör- választ kapunk, tehát a beleszerkesztés témakörébe.
Remélem, kielégítettelek a válaszommal minden téren.
(elnézést a szerkesztgetésért - a saját hsz-emben- kicsit szokott zavarni a helyeírás ellenőrző hiánya, de most helyretettem az elsőre értelmetlennek tűnő mondataimat. kész)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Szabályzat és ...

 O.K. Elolvastam, és megértettem. Mondjuk furcsállom, hogy nincs egy nem nyilvános rész (gépház, vagy valami hasonló), ahol az ilyen jellegű dolgokat meg lehet vitatni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#2 Nem OFF-nak szántam.
„Bizonyára találkoztatok olyan váddal, hogy valaki beletörölget a fórum hozzászólásokba. Nem lett megerősítve, hogy hol”
A megfigyelésem szerint a tanúsítvánnyal kapcsolatos probléma megjelenése óta Una jelezte, hogy tűnt el egész hozzászólása, ezen bejegyszésed alapján vélelmezhetően hozzászólásokból részek, és próbáltam én kiegészíteni a felsorolást, nekem meg blogom. Igaz, ez nem hozzászólás, de azonosnak tűnik a metódus, és én csak ezt tudom megjelelölni, mint konkrét furcsa helyet.
Én a párhuzamban látom a lényeget: nem előzte meg a törléseket moderátori részről figyelmeztetés, és utólagosan sem történt értesítés.


Van egyáltalán moderátor, aki jelzett, hogy igen, ő volt az aki valamiért ilyen módon törölt valamelyik hozzászólásból?
Először szerintem ezt kellene tisztázni.

Reménykedem, hogy modi törölget a hozzászólásokból, mert ha nem, az eléggé nagy baj!

Bízom benne, hogy soraimmal sikerült hozzájárulnom a téma rendeződéséhez!

Persze amúgy hallgathatok is, nem muszáj nekem a billentyűt koptatni. :-)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#6 Kedves csuhas32 .. szívesen elbeszélgetek vele; de csak egyszer egy témáról. Mert, ha neked az jól esik, hogy ugyanazt felsorolod ('megfigyeléseid'), amit én mondok, legyen :). De megkérnélek, de tényleg ne ilyen módon koptasd a billentyűzeted :D.

- Igen, Una jelzett valamit, de nem vette fel felem a kapcsolatot sem a fórumban, sem .. máshogyan. Kifejezetten kértem ott erre és bizonyos cselekedetekre, melyek ott elolvashatóak, valamint immáron többször (itt, korábban és pl. most is). Nem tartom buta embernek, ahogy te is, ő is gondolhat arra, hogy rá utaltam, ezért indítottam ezt a topikot, miatta. Még mindig nem jelzett, nem követte a tanácsaimat. Ezek pedig jó szándékúak. Ha nem reagál, nem tartom, nem tarthatom fontosnak a jelzését, ezt pl. te is megértheted. 'Néma gyereknek anyja se érti a szavát'. A fórum nem óvoda, felnőtt emberek vagyunk, kértem valamit, nincs rá reakció. Természetesen más úton is próbálok után járni a 'dolgoknak'. Tájékoztatlak viszont arról, hogy bődületes nagy törlésekről nincsen szó, mert Una jelzett valamit, és nálad volt még valami egészen más (amit én vettem észre) ... más 'jelenség' nincsen (nem jelzett más felhasználó hasonlót), ez a nagy igazság.

- 'nem előzte meg a törléseket moderátori részről figyelmeztetés, és utólagosan sem történt értesítés.'
Ha figyelmesebben -nagyon nem kell figyelni, egész világosan megfogalmaztam :)- olvasod a nyitó hozzászólásomat, ez is benne van. Ha te is leírod, attól 'nem lesz igazabb'. Aggodalom.

- 'Reménykedem, hogy modi törölget a hozzászólásokból, mert ha nem ...' / 'Van egyáltalán moderátor, aki jelzett, hogy igen ...'
Itt is leírtad ugyanazt, amit én is el szeretnék érni, valamint az aggodalmaimat is, és ezeket is megfogalmaztam. Egész pontosan. Nem voltál te valamikor szinkron tolmács ;)? Nem jelzett még senki a moderátorok közül, de ha történik bármi, azt leírom. Ez van most.

Összegezve a történteket (fontos leszögezni ismét; két eset összesen)
- Una jelzett hozzászólásaiba bele szerkesztgetést, azaz egészen pontosan törléseket (azaz, ha jól emlékszem, egyetlen egy hozzászólásról van szó, de ezzel nem kisebbíteném a dolog 'súlyát'). De azt már egy-két hete nem tudjuk (nem tudom), milyen tartalom került törlésre .., egyáltalán semmilyen részletet nem tudok. A tartalom pótlására tettem kísérletet egy kéréssel Una felé ... . Nem reagál, így nem tudom megoldani a problémát; mely jelenlegi megoldása az lenne, hogy mások is élvezhessék a leírásait a gyakorlatban. Ennek mind nagyon örülnénk. Én is lehetnék megsértődve, de 'csak' furcsának tartom, hogy nem válaszol, mert pl. őt sem tartanám durcás tipusnak (nem úgy viselkedett eddig sem).
- Említettem, hogy a te hozzászólásodban kévő képek eléggé erősen lassították az oldal betöltését (megfigyelésem szerint), a félreértés elkerülése végett csak azon egy fórum oldalát kizárólag. Esetleg valaki emiatt törölte, netán a személyed ellen valamiért (nincs egyikre utalóan semmi jel, csak 'gondolkodtam'). Másrészt 'elveszhetett' a hozzászólásod a fórum karbantartása miatt, a tiéd, igen. Én ezt egy megtörtént dolognak tartom, a másik dolog viszont hosszabb távon érdekes. Moderátor amúgy nem hiszem, hogy így törölne, de a másik témakörre rátérve, te is tudod, bármelyik fórumot, oldalt fel lehet törni. Ha mégis, egyszer, rossz passzban törölt egy moderátor, azt próbálom ezzel a topikkal tudatosítani, hogy ne így legyen a jövőben, semmiképpen. Mert ellenkező esetben én nem látom azt, hogy alkalmas lenne erre a feladatra, tehát pl. le kéne váltani (erről nem én döntök, én csak megfogalmazok). A bele szerkesztgetés más lehet, mint a te 'eltűnésed'.
- 'Igaz, ez nem hozzászólás, de azonosnak tűnik a metódus, és én csak ezt tudom megjelelölni, mint konkrét furcsa helyet'
Ne haragudj, ez már a vicc kategória, inkább hívjuk Scully-t vagy Mulder-t. :D. Gondolod, hogy valaki csak egy fórumhoz férne hozzá 'így'? Lehet .. ;). Leírtam a lehetséges magyarázatokat az imént (amire a tudomásomra jutó információk alapján jutottam). Nem jövök össze minden héten a moderátorokkal -azaz nem vagyunk szoros kapcsolatban- így nyilván eltelik egy bizonyos idő, mire egyáltalán reagálnak. Igaz, mail-t sem írtam még nekik, ezt pótolnom kell. Nem egy városból, hanem egyféle linux-szos érdeklődésű emberekről van szó, nem sokukkal találkoztam még. Van akivel igen .. [ha történik bármi, azt leírom].

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE: Szabályzat és ...

#5 Ezt lehet gépháznak nevezni, egyik fórum ilyen, a másik olyan, van vagy nincs (általában nincs).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#6 .. például, ha jól érzékeltem, a 'HTTPS' belépés működik (most). Ami 'jó'. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Sonata90 képe

RE:RE:RE: Szabályzat és ...

#4 Küldtem egy belső üzenetet!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

Ez érdekes!

Én nem hallottam a hozzászólás módosításról, de most, hogy belegondolok valami tűzfal témánál mintha olvastam volna ilyesmit.  Én sem szoktam átszerkeszteni senkiét(legalább is itt az új fórumon még nem került sor ilyesmire) és ezután se teszem figyelmeztetés nélkül vagy indokolatlanul. Kivétel ezalól a trágár megfogalmazás és az esetleges rosszindulatú botok reklámhadjáratai(régi fórumon nem egyet kellett törölnöm). Amúgy jó lenne valami megkülönböztetés, hogy tudjuk, hányan vagyunk moderátorok(pl színnel, vagy a "rang" feltüntetésével ahogy a legtöbb fórumon is teszik, többek közt a régi Mint fórumon is).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Ez érdekes!

#11 A Kapcsolat fülön megtaláltam a moderátorok listáját:
„Moderátorok: balazs, Blurey, ikszman, kimarite, Tomi37”
Ötlet: Bár ez nem rendszerszíntű jelzés, de megállapodásos alapon az aláírásotokba beírhatnátok, hogy „moderátor”.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:RE:Ez érdekes!

#12 Na igen, Tomi olykor kicsit nem ügyes. XD Sajnos ritkán járok erre és ezért vagyok még kissé tapasztalatlan az eligazodásban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Ez érdekes!

#12 Nem elég tudni magunkról? :)
Itt most nem erről ..., ment egy körlevél.
Arra is gondoltam csuhas fórumtárs, hogy valaki szerkeszteni próbálta a hsz-ed, oszt véletlenül a törlésre kattintott (visszavonhatatlan / jelenleg) és nem a mentésre. Én is majdnem jártam így ..., de még elég ébren voltam.
(megfigyelés; egy másik fórumon sincs az aláírásban megjelölve semmi, de van olyan fórum, ahol különböző elnevezések is vannak, nem biztos, hogy jól emlékszem, de valami ilyesmi ;
young hero, simple hero, hero, real hero, super hero, hyper hero, yedi, chuwbakka [..] rowan atkinson ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Sonata90 képe

RE:RE:RE:RE:RE: Szabályzat és ...

#15 Igen, abba az irányba indult amit szerettem is volna eredetileg, mostmár minden a legnagyobb rendben :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#1

Ma nézegettem a fórumot, az első lépések és beállítások, első oldal alulról az ötödik a tied. Akkor nem szünt meg, csak a rámutató linkekkel lenne a gond? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#17 Ezt én sem vettem észre (nem nézegetem ennyire a topikokat végig, csak amiben új van):
Még most is nagyon lassan töltődik be az oldal, a képek egyáltalán nem.

Eltelt 1 perc, .. két perc, ... és még mindig semmi:
https://linuxmint.hu/forum/particio-zsugoritasa-a-gparted-segitsegevel
Aztán egy idő múlva a böngészőm bont, nem található. Ez volt eleve is, nehezen töltődött be, a kép sem igazán.
A beillesztett képeket kéne a Dropbox-szon áthelyezni, akkor kiderül, tán ez a gond, és úgy meg már lehet szerkeszteni is, ha betölt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#18 Nekem elég hamar betölti. Bár lehetséges, hogy nem egyszer nyitottam meg az oldalt valami a gépemben maradt, és azért. Vagy mert a chrome hamarabb tölti be? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#18 Szerkesztettem, kicseréltem a képeket kisebbekre, 20 és 37 kB között mozog a méretük, remélem így már felgyorsul az odal betöltődése.

(A képekre kattintva nyílnak meg a nagyobb méretű, nagyjából darabonként 1,2 MB-os képek.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#20 Így már jobb. 1MB-nál nagyobb kép elég nagy egy blogba. A névfeloldő szerver beállításaim egyikével nem töltődik be az oldal. Ez pedig a Comodo Secure DNS ... .
Javaslok egy mappa megosztást is a Dropbox-nál, hogy ott sorban, és nem kicsinyített méretben lehessen megnézni a képeket (URL).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#21 Javaslat megszívlelve, beszerkesztve.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE: A moderátor társaknak (felvetés)

#22 Köszönjük!
(El nem tudom képzelni, mi a baja a 'Secure DNS'-nek a Dropbox-szal. Pár hete a Google Drive-al és a Google +-al nem volt jó, nem működtek 'megfelelően'. Megkérdeztem a Comodo fórumon, nem jött válasz. Tegnap a HTML5-ben beágyazott YouTube videók megnézéséhez kellett kikapcsolnom a Fox-ban a privacy.trackingprotection.enabled funkciót, de annak legalább van magyarázata. Mert a Web Developer 'közölte', a követés miatt az embed videók blokkolva vannak az iménti beállítás bekapcsolása ['true'] miatt: http://www.ghacks.net/overview-firefox-aboutconfig-security-privacy-pref...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve