A külső HDD-re másolt fájl eltűnt

Fórum: 

Sziasztok,

a következő problémára keresek megoldást:

letöltöttem egy filmet az internetről (Drive, családi video) a Mint 18.4-es laptopra. A file-t átmásoltam egy külső HDD-re (Maxtor 4TB), azzal a szándékkal, hogy a másik laptopon (Windows 8.1) majd megnézzük, mert ez van a tv-re kötve. Csakhogy a Win-es laptop nem látta a filet, és később a Mint-es laptop sem látta már.

Ritkán csinálok ilyet, és még ritkábban történt is már hasonló, de olyankor mindig megoldódott 2-3 leválasztás/felcsatolás után vagy ezen, vagy azon a gépen, szóval gondoltam csak valamilyen csatolási anomália lehet. Most viszont egyik sem látja már a file-t, és nem mintha nem férne el valahol az 1GB, de azért jobb lenne tisztán látni mi történt vagy nem történt.

Mit gondoltok, hogyan kezdjek hozzá?

Emil

 

Update: még nem tudom pontosan hova is tartozik a kérdésem de probálkozok a legjobb helyre postolni.

kimarite képe

Külső HDD másolás után eltünt file

@#0 Először csatolni kell a meghajtót, és csak aztán másolni, de vélhetően nem az a gond, hogy nem csatolod a HDD-t és így másolsz: mert régebben ilyenkor egy átmeneti tárba másolódott át a fájl (de ez nagyon régen volt).
Ha a fájlkezelőddel másolsz, akkor még egy lapot nyitva, megjelenik-e a másolás befejeződével a másolt fájl?

Van jogod írni a külső meghajtóra, ha másik fájlt másolsz, az működik?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Külső HDD másolás után eltünt file

@#1 Köszönöm, azt hiszem a jövőben igy fogom csinálni.

#2 Nem szoktam "keresztbe" másolni, ezért most nem tudom, hogy így a friss telepítés után erre van-e jogom, de normálisan korábban volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Külső HDD másolás után eltünt file

#3 Nem értem, hogy a keresztbe másolás mit jelent!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bocsánat, a "keresztbe"

Bocsánat, a "keresztbe" másolás alatt azt értem, hogy egyszerre 2 vagy több fájlt másolok. :)

Egyébként maga a másolás működik, teljes jogom van a müveletekhez.

Arra tippelek, hogy az USB vezérlő szoftver körül lehet a probléma. Az eset nem csak Linux->külső HDD->Windows esetében fordult elő, hanem forditott sorrendben is, pendrivenál is. De mondom, nem jellemző, talán 50-ből 1x vagy még ritkábban. Esetleg a leválasztáskor/felcsatoláskor történik vagy nem történik valami, ami miatt az egyik rendszerrel másolt file-t a másik rendszer nem látja, tehát nem veszi észre, hogy változtatás történt a fájlok vagy mappák tekintetében.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a türelmeteket,

Köszönöm a türelmeteket, lassan én is látom, hogy nem is olyan könnyü megfogalmazni mi is pontosan a gondom, de megpróbálom még egyszer :)

Szoval másolni tudok, semmi állandó korlátba nem ütközik a rendszer.

Néha, nagyon ritkán előfordul (ezért irtam, hogy pl 50-ből egyszer), hogy az USB-s HDD vagy pendrive-ra másolás után mikor átviszem a másik gépre, az nem látja a legutóbbi fájlmüveletet, pl azt, hogy felmásoltam egy filet - mint a témainditó video esetében.

Ez oda-vissza Windows és Linux esetében is megtörtént már, és ahogy irtam, néhány le/felcsatolás után az egyik és/vagy másik gépen, megoldódott a probléma, az adott fájl láthatóvá vált ismét minden rendszer számára.

Jelen esetben viszont ezúttal ez nem hozott eredményt. A Mint (látszólag) megcsinálta a másolást, a HDD is dolgozott, ezért feltételeztem, hogy a másolás Linux oldalról sikeres volt. Windows ellenben nem látta a file-t. HDD visszament a Mint-es gépre, de immár az sem látta amit előzőleg elvileg felmásolt. És ez így is maradt. A fel és lecsatolásokat egyébként mindig szabályszerüen csinálom.

Tény, nem ellenőriztem minden műveletet ahogy illett volna.

 

A Keresztbe másolást elnézést, hogy igy emlitettem, azt értettem alatta, hogy elinditok egy A másolást, majd egy B másolást, és ezeket nem egymás után, hanem egyszerre végzi a gép.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve