A Cinnamon testreszabása

Fórum: 

Sziasztok!

Régóta használok már Linux Mint-et, viszont a Cinnamont mindig elkerültem, mert egy régi laptopom volt, amin eléggé szenvedett, maradt az xfce, amit a mai napig nagyon szeretek.

Mostanában már egy korszerűnek mondható gépem van, amire gondoltam felrakom a Cinnamont, mivel úgy tapasztaltam a mintben talán ez kapja a legtöbb figyelmet (ez persze lehet, hogy nem így van, saját érzés :) kb. mint a Manjaro, hogy kiadják a létező összes felületet, de azért a flagship mégis az Xfce. 

Szóval a Cinnamon nagyon megtetszett, azonban vannak olyan apróságok, amik láttán már majdnem kimondom a "gagyi" szót, ebbe a hibába viszont nem szeretnék esni, ezért inkább rákérdeznék ezekre a dolgokra, mert az infók később más kezdő felhasználónak is jól jöhet.

1. Mindig dock-ot használtam linuxon, awn-t később dockbarx-et. Van arra mód, hogy a cinnamon panelen is használjak dock alkalmazást?

2. Az alapértelmezett "Menü", a panel alk. indítója szerintem elég ormótlan. Túl nagy felületen túl pici ikonok. Van esetleg egy részletesebb beállító felület hozzá, ahol pl. ezt a buborékablak témastílust is lehet módosítani?

3. Az értesítési ikonok tök jól működnek, viszont számomra túl zsúfoltak. Van rá lehetőség, hogy ne szabad területek beékelésével növeljem a köztes távolságot? Ugyanis ezek a területek, ha az ikonokon végighúzza az ember az egeret felvillannak, ami elég kiábrándító szerintem.

4. Szeretem a "Hot corner"-eket is, viszont elég szegényesnek érzem a testreszabhatóságukat. Pl. alkalmazásáttekintésnél annyira kicsiben jeleníti meg az ablakokat, lassan dobja szét azokat, rengeteg felesleges helyet hagyva az ablakok között, amit ki lehetne használni.

 

Egyenlőre ezek a kérdések merültek fel bennem, ha túl triviális esetleg a válasz, kérlek benneteket akkor is írjátok meg, sokat segítene! Köszönöm!

 

Andris

balazs képe

Hello

Hello

Hát nem túl helytakarékos a cinnammon az tény de így legalább jól lehet látni mindent, és ha a monitoron elfér miért ne? :) Annyit lehet állítani amit a rendszerbeállításokban látsz. Ha mélyebben érdekel a dolog talán az angol fórumon érdemes belenézni a cinnamonos témák topikba, talán konfig fájlok heggesztésével lehet rajta még finomhangolni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: A Cinnamon testreszabása

Írj esetleg az angol fórumra, akár a fejlesztőknek.
Nem tudom, mire gondolsz a Panel-en Dock eléképzeléseddel, de én sem értek sok mindenhez. A Dock, pl. a Wbar egy különálló valami, de itt van pár más dolog, talán ilyesmire gondolsz; https://cinnamon-spices.linuxmint.com/extensions
(a Cinnamon verzióra figyelni kell -- arra készüljön, amit használsz)
A Cinnamon Panel-t lecserélheted egy másik panelre is, csak olyat válassz, melynek az asztali környezet futása nem függősége, mert például az Xfce Panel függősége az Xfce asztali környezet. Majd ezt állítod be a Cinnamon-é helyett automatikusan indulónak. Vagy Conky-t használsz. Mert AWN-t miért ne használhatnál (nem próbáltam Cinnamon alatt, igazából nem használok Cinnamon-t), de a DockBarX, az kifejezetten az Xfce-re készült :).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: A Cinnamon testreszabása

 Hello!

Dock alkalmazásnak a Docky nem jó? Én nem használok ilyet, amiket gyakran használok azokat kiraktam a panelre jobb klikk Hozzáadás a panelhez kombóval.
A többit meg szerintem téma váltással lehetne megoldani. Esetleg egy saját téma összehozása. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve