3D nyomtatás

Fórum: 

Olyan problémám adódott, amiben szeretnék segítséget kérni is, hogy feltelepítem az Ultimaker Cura programot, minden rendben is megy, a program rendesen elindul, de Windows alatt usb kábelel a laptopra kötve tudtam nyomtatni, Mint alatt csak a fájl lemezre mentését adja a program. Megkerestem az usb-s eszközök között látja a nyomtatót(írja a telepített drivert hozzá), viszont a Cura-ban mégsem adja a nyomtatást. :(

Bocs a késő reakciójért

Bár nem sok technikai részlet derül ki a leírásból, kb. mint autó esetén a mutató mutatja, hogy van benzin, tehát felismeri a benzint, de mégsem indul....

Ezek a nyomatók soros port kommunikációt használnak, ha USB-vel csatlakoznak, akkor a másik oldalon van egy USB-soros port adapterféle, ami eléggé passzív, azaz nem USB folyamot alakít át, csak afféle "átkötést" valósít meg. Ez azt jelenti, hogy az USB portra soros port kommunikáció adatfolyam van küldve már a géptől.

No, Linux alatt, mivel már nagyon régóta nem használnak modemes internetelérést, ezért alapból a telepítők nem állítják be a dialup csoport tagságot a felhasználóknak. Ez márpedig szükséges a soros port használatához felhasználói szinten. Megtehetné a program telepítője is, de szerintem ezt elfelejtették bele integrálni, mert mondjuk Windows alatt ez nem kell, oszt csak átírták annak a kódját, de új funkciókat nem tettek bele.

Szóval Adminisztráció / Felhasználók és csoportok, felhasználó kiválasztása, csoportok ablakra kattintani, majd dialup-hoz pipa, elképzelhető, hogy kell egy újraindítás, utána próba nyomtatás.

Ha nem megy, akkor viszont már kellenének riportok, mint lsusb, netán syslog részletek.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Együttműködés Windows operációs rendszerrel?

Mi köze annak, hogy Linux alatt nem működik a nyomtató a topik besorolásához, amit kiemeltem?

  • Fórum
  • » Haladó felhasználók
  • » Együttműködés Windows operációs rendszerrel
  • » 3D nyomtatás

Együttműködés Windows operációs rendszerrel: ide azok a kérdések kerülnek, amiknél a Windows rendszeren van gond...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve