Böngészők linuxra.

szhf62 képe

 Mostanra jutottam el odáig, hogy a linuxon egyszerre 3 böngésző "tulajdonságát", előnyeit, és hátányait össze tudom hasonlítani. A "teszt készülék": Acer Extensa 3002WLMi laptop, 32 bites rendszer, ennek a RAM-ja kibővítve a maximális 2 GB-ra. Az (Antix-Linux) MX 14.4 fut rajta. A böngészők: Google Chrome, Mozilla Firefox, és Opera. (Mindegyik a Google-al keres.)

Előnyök, és hátrányok mindháromnál: Szinte egyformán gyorsan keresnek. Google: Bővítményként  az Avast free antivírus aktiválva van rajta, ami már linuxon is figyelmeztetett gyanús oldalakra, néhányat blokkolt is. (A töbieken nincs Avast.) Nem lassítja a keresést. Jó szolgálatot tesz a weboldal azonnali fordítása, akinek szüksége van erre. Mozilla és Opera: Erre a kettőre bővítménynek fel lehet tenni a SaveFrom,Net Helper letöltőt, ennek nagyon kényelmes a használata. Ugyanezt a Chrome-on nem lehet telepíteni, hiába ajánlja a weboldal erre a böngészőre is a telepítését. Alternativaként a weboldalt könyvjelzőben a könyvjelzősávra kell tenni, és onnan használható, a link bemásolásával. Chrome és Mozilla: Google levélfigyelő jól műküdik rajtuk, talán a Mozillán egy árnyalattal kényelmesebb azzal, hogy a böngészőből a felesleges e-mailt el lehet távolítani, nem kell külön megnyitni ehhez a fiókot. Reklámblokkoló. Az uBlock is csak Chrome-on, és Mozillán telepíthető, Operán az AdBlockkal kell megelégedni. Skype web. Mindhárom "képes rá", (hang- és videóchatet linuxon nem támogat - még - a Skype.) Operán ez az oldal elég furcsa módon jön be - még ezen nem használtam idáig "élesben" -, a kapcsolatokat sem látni valamiért rajta. A többieken probléma nélkül működik. A gépet is hasonló mértékben terheli mindhárom böngésző. Importálás másik böngészőből. Erre csak a Chrome kloes, a többi csak a gépen mentett fájlokból helyezi be a mentett könyvjelzőket. Szinkronizálás: Ebben a Chrome a legjobb. "Az utolsó morzsáig" minden adat, és beállítás rajta van az első böngészőbe történő bejelentkezés után, ezzel szemben a Mozillát még állítani kell. Valamiért a Sync csak a könyvjelzőket, és a bővítményeket menti. Operán ugyan saját fiókra ment, de hogy mennyit (beállítások, könyvjelzők), azt egyenlőre nem tapasztaltam.

A memória terhelésében a Chrome vezet, utána az Opera. A Mozilla kisebb mértékben veszi igénybe a gépet. Mostanában sűrűn előfordulnak a Chrome-nál, hogy az oldalakon képtöredékek jelentkeznek. A rendszer telepítése után azonnal a 42.(xx).deb fájlról telepítettem a Chrome-ot. Ezzel nem volt ilyen élmény. Amint a Chrome frissítése megjött (ezzel a 46.xx verzióra frissült), ismételtem jelentkeznek ezek a képtöredékek.Nem a rendszer a hibás, ezek nagy részét az egérmutató nyíl gyors mozgatásával el lehet tüntetni, némelyiket egy kicsit nehezebben. Talán a következő böngésző frissítéssel megszűnik e a probléma is. Operán és Mozillán nem jelentkezik a képtörés.

Aki igényelné - felhőtárolók: Operával (nagy csalódásomra) csak a Dropbox érhető el, a többi tárhely (Drive, Mega) nem. A többieknek ez nem probléma. A Mozilla megpróbál egy pofont adni a Skype-nak a Firefox Hello-val, a Chrome a Hangoutot használja régebben asztali környezetben is. Van miből válogatni csevegésre.

Remélem ezzel a kis összeállítással tudtam segíteni valakinek, aki böngészőt akar választani. 

(Utólagos kiegészítésként: Az Opera is távozott a készletből. Ez a megszokott "Opera" böngészőhöz képest már csak silány utánzat. A szinkronizálása egyszerűen nevetséges. (Ha ezt a tevékenységét egyáltalán annak lehet nevezni...) Nagy valószínűséggel a Chrome is követni fogja, ha a legközelebbi frissítése után nem fognak eltűnni az oldalakról az "ottfelejtett képtöredékek". A Chromium böngésző (szinte) teljesen megegyező vele, és (eddig) nem produkál hasonló hibákat.

***

Mivel jó ideje a 32 bites linux rendszerekre megszűnt a Google Chrome telepíthetősége és támogatása, minden linuxot használónak bátran ajánlható a Chrome "kistesója" a Chromium böngésző, ami a működésében teljes mértékben megegyezik a "bátyussal". Telepítés után a Chrome-on tartott összes adat szinkronizálható és azonnal használható.

Hozzászólások

Ez az! Csak így tovább! Az a

Ez az! Csak így tovább! Az a jó a fórumokban, a JÓ fórumokban, hogy nemcsak kapnak, hanem adnak is az emberek.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:Ez az! Csak így tovább! Az a

Így gondoltam én is. Sok segítséget kaptam Tőletek, nem kell vacakolnom (annyit) a gépekkel, ami érdemes, azt hozom, segítek, amiben tudok. :) 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Una képe

Böngészők linuxra. ..és két kiegészítő hátha valakinek jól jön

Kösz a leírást! Két apróság böngészőkbe. Az IP címet elrejti a Better kiegészítő a Chrome böngészőben és talán nem ismeretlen a híres-hirhedt Tor hálózat amely ugyan ezt teszi csak sokkal hatékonyabban. A Tor böngésző a következő parancsokkal telepíthető:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/tor-browser
sudo apt-get update
sudo apt-get install tor-browser

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:Böngészők linuxra. ..és két kiegészítő...

Azért érik néha meglepetések az embert...  :)

 https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RcXVEb2ltQmd2MFk/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6ReW5XekV1cU5NQlU/view?usp=sh...

Hallottam a Tor-ról, gondoltam, kihasználom az alkalmat. Eddig jutottam el (MX14-el.). Bizonyára megért volna egy próbát. Nem sírok utána. Így jártam, és pont. Nem régen kipróbáltam a Midorit - gyorsan meg is szabadultam tőle...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

RE:RE:Böngészők linuxra. ..és két kiegészítő...

#4

Nekem települt valami 50 MByte, de nem találom, hol van.

Igaz, eléggé amatőr vagyok.

Üdv.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:RE:Böngészők linuxra. ..és két kiegészítő...

 Most néztem meg jobban, MX14..? Nem ismerem. Mint17.2-n biztos, hogy működik mivel a sok istentelen bonyolult leírásból ezt a három sort találtam fontosnak és valóban felszaladt a gépemre minden gond nélkül.Te már az elején elbuktad mert az első parancs sem futott le.

"Beírod, hogy  su  entert nyomsz, beírod a jelszót és bemásolod a parancsot majd futtatod."

Azt hittem itt ment el de lehet, hogy a másik oprendszer a gond.

A parancssort szándékosan innen a leírásomból másoltam ki, hogy teszteljem és indult rendben. Próbáld meg a fentiek szerint hátha. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:Tor - MX14

 A jelek szerint ez nem fog menni. Azért tedd el hátha egyszer Mint-et vagy olyan rendszert teszel fel amelyik befogadja a Tort. Addig is ott van a Better. A Chrome kiegészítőknél kell a keresőbe beírnod. 

Jó az MX14 vagy csak mindent tesztelsz?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:Tor - MX14

Egészen tűrhetően elszaladgál ezen az őskövület laptopon. A Maya eléggé lelassította, ez kevésbé terheli meg a rendszert, és a kicsi (30 GB) HDD-n is sok alkalmazás használható rajta. (Nem szeretném már a rendszereket sűrűn váltogatni, így is nehezen akadtam rá - segítséggel - erre).

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6ROTB6a2Ffd2EzVnc/view?usp=sh... (Ez a legfrissebb állapot róla - Conkyval. Belefutottam egy programba, ami kissé bekavart a hangkártyának, és ezért újra kellett telepítenem.) Kezdem megszokni a felső panelt (igaz, hogy csak átrendezéssel). Az intelligens elrejtés nagyon jó rajta. Minten hiányolom az érzékelők (hőmérséklet) alapból meglétét, itt ez is benne van. Nagy segítség a túlterhelés ellen (is) ezen a gyengécske jószágon. Az MX Package Installer jóval szegényesebb, mint a Szoftverkezelő a Linux Minten, a Synaptic nagyjából megközelíti (ugyan, mit várhatunk egy régebbi gyártású géptől...), aki kevesebb anyagi forrással rendelkezik és nincs korszerűbb gépre fedezete, annak egy hasonló gép az MX14-el (természetesen nem nagy igényekkel a rendszertől!) tökéletesen megfelel. Ezért is jeleztem (máshol is) hogy ez marad rajta. Szerencsére idáig nem tapasztaltam lefagyást rajta (Maya-val néhányszor előfordult), pedig igyekszem "csapágyasra járatni" a gépet. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Una képe

RE:RE:RE:Tor - MX14

Köszönöm! Van két öreg laptopom, mostanában gondolkodtam, hogy valamit kellene tenni rájuk. Követem a példádat és kipróbálom, hogy tetszik az 1.7-es Intelnek 1GB RAM-mal az MX14. Még a Mint is elmegy rajtuk Xfce-vel, hátha ez még jobban teljesítene.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

Tor-MX

 Bizonyára meghálálják az öreg gépek. A procinak lehet hogy nagy könnyebbség lenne, de (ha megteheted) a RAM-ot legalább 2 gigára bővítsd fel bennük. (Nekem 1.6-os prockóval, és 64 MB-os vidikártyával megy az MX.) Tegnap észre vettem egy fura jelenséget a laposon. Utána néztem, és sajnos a videókártya (alaplapi) kezd rakoncátlankodni. Lehet hogy másik laptopra kell szert tennem, de arra is az MX kerül fel. (Megszerettem. :) )

Talán ezt olvastad itt a fórumon. Ennek alapján jártam sikerrel. :)  http://linuxmint.hu/comment/2873#comment-2873

Van néhány alkalmazás, ami ugyan szerepel az MX Synaptic csomagkezelőjében, de ha ezeket feltelepíted, hiába is keresed a gépen, úgy jársz vele, mint én a Tor-ral. - nem veszi figyelembe, vagy nem is indítja el ezeket "önállóan" a rendszer. Például: GConf, vagy Onboard.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

 Köszönöm a tanácsokat.

 Köszönöm a tanácsokat.

-Végül is a két laptopból lehet egyet csinálni és megvan a két GB bár ha jól emlékszem 512-esek vannak ezekben és csak két slot van.

Mese nincs ahogy rendbe teszem az asztali gépem ezek jönnek.

Csak érdekességképpen, két hónapos 240GB-os Kingston SSD meghalt menet közben! Hétfón lehet menni a cseredarabért és rakhatom újra a rendszereket. Az külön poén, hogy több mint három hétig tartott a bevizsgálás!  ....arra gondolni sem merek, hogy leadta a bolt a nagykerbe és ennyi idő után volt arra dolguk vagy ennyi idő múlva jutott az eszükbe rákérdezni...?  Nehéz elképzelni, hogy így normális egy tíz perces műveletet elvégezni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE: Köszönöm a tanácsokat.

#11 Sajnos, így van ez kis hazánkban. Most kaptam vissza a pár hónapos hotspotot 10 nap után, csak egy szoftverfrissítést csináltak rajta.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Böngészők - újabb.

 Arra az elhatározásra jutottam, hogy a Chrome-ot leváltottam a Chromiumra. Szerencsére ez a böngésző is megtartotta a Chrome beállításait, úgy hogy simán, némi apró módosítással lehet használni. Sajnos vannak olyan cégek, akik kimondottan a Chrome-ra optimalizálják a weboldalaikat, ezeket a Chromiummal kissé körülményesebb kezelni. Segítsetek abban, hogy megvilágosodjon végre, miért van az, hogy a Gmailes postafiókban tájékoztató jelenik meg, hogy régebbi verziót használok, frissítsek újabbra. Ennek ellenére a Chromiumból nincs újabb, csak Chrome, Mozilla. (Mindenféleképpen 2 böngészőt akarok tartani a gépeken, ha valamelyik a frissítés után furán működik, abban az esetben a másikat használom.) Mintha a Chromium nem venné annyira igénybe a memóriát, és nincs otthagyott képmaradvány az oldalakon, mint a 46-os Chrome-nál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

Elöljáróban: eléggé amatőr vagyok az IT-ban, ha butaságot mondok, elnézést kérek.

1. Nagy örömmel telepítettem a közlemúltban Linux Mint KDE változatát. Még a Suse korszakban vettem meg először könyveivel együtt, ezért itt-ott bele tudtam mélyülni.

2. Korábbi gyanús tapasztalatok miatt a Yahoo keresővel igyekeztem nélkülözni a Google keresőt. Talán tudni célszerű, hogy sokat vagyok a facebook-on. A FireFox-ban, Mozilla-ban is nagy bizodalmam volt.

3. Egyszer csak elkezdett minden lassulni, először a a facebook, majd az internet, azután a Linux is.

4. Azt vettem észre, hogy a lefagyások a google sütikkel kapcsolatosak.

5. Telepítettem különböző süti kezelőket a FireFox-hoz. Elsőre mindig sikerrel, később bejöttek bajok. Odáig jutottam, hogy látszólag ki tudom zárni a google sütiket onnan, ahol az oldal nem követeli meg a behívását. Azonban olykor mégis előjönnek, látszólag a gépből és nem a netről is.

6. Úgy tudtam, az Opera-nak semmi köze a Google-hoz és a Microsoft-hoz, ezért telepítettem a legfrissebbnek látott béta változtát. (mindig szívesen segítenék a szoftver fejlesztőknek, amiben tudnék, de a bejelentkezés ellenére soha nem keresnek meg)

7. Újabb gyanús viselkedések mentén elkezdtem nyomozni az Opera forrásáról, és kiderült, hogy a Google Chrome-tól származik.

8. Tapasztalataim arra engedtek következtetni, hogy a Google (s)nem nézi jó szemmel a tőle független szoftver kereskedelmet. Ezért tesz olykor keresztbe a Linuxot használóknak.

9. Kérdéseim: <br>valóban célszerű-e kerülnöm a Google-t?<br>Van-e olyan böngésző, amivel el tudom kerülni a Google és Microsoft internetes programokat?<br>Milyen módon keressek a linuxomban férgeket?<br>Esetleg nem volna-e célszerű kicserélni a KDE kezelőfelületet stabilabbra?

Figyelmetekért előzetes köszönettel

Béla (egy öreg)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#15

Talán hozzátesz valamit a bejegyzésemhez - lehet, hogy kémprogram van bennem - hogy még mielőtt bármit hozzányúlnék a nethez, 200 k - MB-ot forgalmaz a routerem.

Ha valaki tudna abban segíteni, megköszönném, hol találok olyan programot, vagy Linux naplót, ami minden egyes internet kapcsolatot feljegyez?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#15.1

Wireshark

Meg kell tanulni a használatát. De ütős. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

 Személy szerint arra gyanakszom, hogy a Chrome 46.xxx verziójába futhattál bele. Nálam a Chrome van beállítva (leginkább) fő böngészőként (még XP-s "korszakomból"). Jó néhány esetben előfordult velem is, hogy fura dolgokat tapasztaltam a Chrome-al, ezért tartok (szinte ugyanarra a működési értékre beállított) másik két keresőt is a gépeken (Mozilla, Chromium). A Chrome-ból (én) kisöpörtem a Yahoo-t, a Google-al keres. Ha régebben a Chrome-ot ".deb" fájlból telepítetted, és az a változat jól működött, ismételd meg újból a telepítését, vagy töltsd le a Chrome oldaláról a legfrissebb (most már a 47.xxx) verziót. Nálam is ez megy egy ideje, probléma nélkül. Amíg KDE-t használtam, nem jelentkeztek hibák a Chrome-al sem. 

Ha van androidos telefonod, érdemes lenne a Google Play-en végig nézned a "wifi" alkalmazásoknál. Lehet hogy előbb találsz olyant, amelyikkel a routert "szemmel tarthatod", ámbár kétlem hogy ha nem csatlakoztál az internethez, az adatfogyasztást generálna. Ekkorát meg végképp nem! (Ha ez limites internet, és a router a szolgáltató készüléke, reklamálj ezért náluk. A wifi alkalmazások némelyikével kiderülhet, hogy más csatlakozott-e a routeredre.) Linuxon nem találkoztam efféle böngésző vagy adatfogyasztást naplózó alkalmazással. A szolgáltatód honlapján (bizonyára) megtekintheted az adatforgalmadat is. A Google megjegyzi az összes keresési előzményt, amíg saját magad bele nem avatkozol (törlöd a kiválasztottakat, vagy mindegyiket). A KDE-hez elég erős a géped? Lehet hogy nem a Chrome sütik miatt fagyogat le. Ha nem nagyon ragaszkodsz hozzá, tegyél fel kisebb hardverigényű környezetet (pl XFCE), és úgy nézd meg a Chrome viselkedését is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

RE:RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#16 Nagyon köszönöm a segíteni akarást.

Valamit félreérthetően írhattam, mert nem Chromium browsert használok, hanem FireFoxot. Telepítettem rá  uMatrix kiegészítőt amivel nagyon sokoldalúan lehet kapcsolgatni a kukikat és a html-ek kényes elemeit. Így a lefagyások elviselhetőbb ideig állnak fenn. És többnyire a google.com-al kapcsolatosak. Ha a gép kikapcsolása közben van a "lefagyás", és kikapcsolom a routert, azonnal vége a fagyásnak. Tehát a forgalmazás lehet a valószínű futást felfüggesztő ok.

Nem kérem, hogy ebben a témában tovább töltsétek velem az időt. Az eddig kapott válaszok is hasznosak voltak számomra, hogy átbillentsenek a holtponton. Tehát szerintetek ez nem Linux típushiba, ezért kémprogram után fogok kutatni.

Másik gondom van. Ark-kal kibontom a tar.gz file-t, root konzollal belemegyek a mappába, ls-sel kilistázom a tartalmat, indítanám az install.sh-t és azt mondja: nincs ilyen file! ??? Igaz a listában zöld színnel van megjelenítve. Kate-tel megnyitva a file-t gyönyörű program olvasható blőle. Grafikus mezőből root-ként indítva nem csinál semmit.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

RE:RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#16 Hogy én milyen naív vagyok!

Kicsit alaposabban körülnézve

És amíg a Guglit nem engedélyezem, és nem engedélyezem harmadik fél kukijának betüremkedését, addig nem tudok ide bejelentkezni. :-)

Máshol a Gugli a scriptek tömkelegét is elvárja becipelni a browserbe harmadik félként. Viszont ebből a mátrixból még nem látom, történik-e forgalmazás a harmadik fél felé a frame-ek kivételével.

 

Üdv Mindenkinek

Béla, az öreg

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Chromium browser

 Lehet olvasni néhány helyen hogy a Chrome a linux 32 bites verzióról hamarosan elveszi a támogatást. Ezzel kapcsolatban az a kérdés merült fel bennem, hogy a Chromium böngészőt miként lehetne magyar nyelvű menüvel "megáldani". Netán ekkor ennek is "befellegzett"?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Chromium browser

#17

Synapticban chromium-browser-l10n

Telepít, böngiben nyelv beállítás, újraindítás, magyarázkodás. 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:Chromium browser

Ez is megoldva. :) Kicsit furcsálom, hogy a Synaptic keresője csak a teljes kifejezéssel jeleníti meg a hozzá tartozó csomagokat. Először a "hungarian", "chromium" szavakkal próbálkoztam, de ezek hatására nem látszott az "i10n" csomag. Amikor hozzáírtam a "browser"-t, előkerült ez is. Így sikeres lett a nyelv beállítása. 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

Ha már eddig eljutott valaki.

 A témához kapcsolódva ezekben a bejegyzésekben is akadnak érdekes tudnivalók.

https://linuxmint.hu/forum/maxthon-bongeszo

https://linuxmint.hu/blog/2015/12/megszunteti-a-chrome-frissiteset-a-32-...

A szerzőknek (is) utólagosan megköszönve. :)

Néhányan felvetették, hogy minek van víruskereső bővítmény a böngészőben? Ezt még javában XP-t használva tettem fel rá, ott is, és linux alatt is néhány kellemetlenségtől mentett meg. Ezt nem kell évente megújítani, fenn van és ha kell beavatkozik. Most ez a legfrissebb riasztása:

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RY3pLRHVvMXNxdXM/view?usp=sh...

Lehet hogy ártalmatlan, de az ördög nem alszik...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

Tudnám még a Firefoxhoz ajánlani az "Open With Google Chrome" bővítményt. Nálam a gépeken (mostanában) 4 böngésző foglal helyet, ezeket váltogatva használom: Google Chrome, Chromium, Firefox, Maxthon.

Gondolva jóelőre a Chrome 32 bites változat támogatásának megszűntetésére, idejében "átnézem" (tanulmányozom) a másik 3 böngészőt, hogy majd akkor ne érjen nagy meglepetés ha váltani kell.  

Arról sehol nem esik szó, hogy az ajánlott Firefox bővítmény és a Chromium a 32 bites rendszereken meddig lesz még támogatva, de mint ahogy a cipész mondja amikor felteszi a cipőtalpat: "Majd elválik..." :)

Szerkesztett "közérdekű" hozzáfűzés:

Ha valaki dönt az Open With Google Chrome bővítmény használatba vételéről, a Chrome-ot ne távolítsa el a gépről, mert ezt az eredményt kapja:

drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RZzFFdVZfbWZuc2M/view

Ugyan ez vonatkozik egy másik Firefox kiegészítőre (bővítményre), ami szintén megtalálható "Open With" néven a kiegészítők között. Ez (amennyiben fel vannak a böngészők telepítve) bármelyiket használni tudja. (Chrome, Chromium, Opera, Explorer)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#20

Ha nem vagyok nagyon vindisgréc... Megérdeklődhetem, mi okból „tartasz” és használsz 4 bönbészőt? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

Chrome-ra van optimalizálva a kezdetek óta mindenem, a Mozillát csak  végszükségben használtam (XP-n). Nemsokára megszűnik a 32 bites Chrome-ra a támogatás, ezért keresek olyan azonos tudású böngészőt amivel folytatni tudom ez után is. Chromiumot és Maxthont is próbálok, ez mellett a Mozillán is fenn van az Open With Google Chrome bővítmény, amivel így is használható. Arról sehol nem írnak hogy ezeknek meddig marad még meg a támogatásuk. Google alkalmazásokat a Mozillával nem lehet elérni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

32 bites linux - Chrome

 Elértem közel azt a szintet hogy a Mozillát hasonló működésre sikerült beállítani, mint idáig a Crome ahogy működött. Egyre ritkábban használom a Chrome-ot, még egy kis idő, és eltávolítom a gépekről (talán a Chromiummal együtt. Utóbbi néhány kisebb funkciót nem képes megoldani nekem, amit a Chrome. Csak azért hogy 2 azonos képességű böngésző legyen fenn, ezért döntöttem a választás mellett.).

Ha valaki ragaszkodna ez után is a 32 bites gépén a Chrome-hoz, keressen meg, és segítek a Mozillát beállítani neki hasonó működésre, mint a Chrome.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

válasz erre: Beküldte tothbela48 - 2016. jan. 08. 07:40

 Már lehet nem aktuális, de talán érdemes lehet firefoxon a ghostery kiegészítőt kipróbálni.

Magam már nem használom, korábban régebbi gépek kapcsán olvastam, hogy az oldalak betöltését gyorsabbá teheti - pláne izmosabb oldalak, illetve 3. fél felé való kapcsolódások tekintetében (hogy is kéne pontosabban fogalmazni) - csak eszembe jutott.

 https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/ghostery/

Szerk2: van chrome-ra is:

https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejc...

Óvja meg az adatait! Tudja meg a Ghosteryvel, ki követi a böngészését.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:bönbészők tulajdonosai és érdekérvényesítésük

#23 Meglátásom szerint, ha valaki olyan rendszert tesz fel a gépére ami kevésbé akadálymentesen fut és ezzel együtt szeretné használni a Ghosterey-t, annak (sajnos) nem lesz ez a bővítmény nagyon a segítségére. A böngésző és az oldalbetöltések ez által sem fognak jelentősen felgyorsulni. (Ezért nem is igazából használom manapság ezt a bővítményt.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Antix 15.1 (MX)

Írod hogy használod az Antix MX-et. Ügyes kis disztró és live módban használnám bütykölésre, netezésre .... Csak egy gond van velel. Az NTFS adatpartíciókat nem nyissa. Lenne valami ötleted mint tapasztalt felhasználónak hogyan lehetne ezt működésbe hozni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Antix 15.1 (MX) RE:Antix 15.1 (MX)

#24 Azóta az MX-et felváltottam a LM 17.3-ra, "újabb" gépet használok. Talán valakinek van erre ötlete. (Ha jól emlékszem az MX debian alapú rendszer. Ebben az irányban kellene "szétnézned".)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve