Sötét téma avagy ablakkeretek és vezérlők megváltoztatása

A magam részéről sokkal elegánsabbnak tartom azokat a rendszertémákat, amik kicsit sötétek és amiben a vezérlők és az ablakkeretek szögletesek, nem lekerekített sarkúak. Az eredeti telepítésben nem lehet ilyet találni, ezért külön kell azt keresni és telepíteni. Sajnos elég nehéz olyan témacsomagra bukkanni, ami tökéletesen működik és minden alkalmazásban helyesen jeleníti meg a színeket.

Tapasztalatom szerint a GTK2 témát használó alkalmazásokkal szokott probléma lenni (Firefox, Inkscape, LibreOffice, stb.)

A napokban akadtam erre gnome-look.org/content/show.php/Numix+Blue+%28GTK2%2B3+%2B+Cinnamon%2BXfce%29 a gyöngyszemre, mely eddigi prpóbálkozásaim alapján a legegységesebb látványvilágot nyújtja.

Telepítése egyszerű:

- Töltsd le a csomagot az oldal alján található Download gombbra kattintva, majd a  Letöltés böngészőn keresztül pontot választva.

- Ha végzett, a végeredményt az asztalon találod, NumixBlue-1.2.3.7z néven.

Telepítése:

- ALT + F2

- gksu nemo

- Írd be a root jelszót és tallózd ki a /home/<felhasználóneved>/ Asztal mappát

- Keresd meg a NumixBlue-1.2.3.7z fájlt, kattints rá jobb egérgombbal és válaszd a "Kibontás ide" menüpontot.

- A kicsomagolt NumixBlue-1.2.3 nevű mappát másold vagy helyezd át az /usr/share/themes mappába

Téma alkalmazása:

- Rendszerbeállítások --> Témák ablakban állítsd át az Ablakkeretek és Vezérlőelemek lehetőséget a most telepített NumixBlue témára.

 

Eddigi használat során két apró hibát véltem felfedezni:

- A modális ablakokon hiányzik a Bezárás gomb.

- A LibreOffice-ban az Oldalsáv ikonmenü körül egy sötét keret látható, de ennek ellenére szépen passzol a program Sifr ikonkészletéhez.

Hozzászólások

Sziasztok!

Sziasztok!

Letöltöttem a fenti témát, feltelepítettem továbbá az ajánlott gnome-extra csomagot is a szoftverkezelőből. Sikeresen települt az is. Viszont egyiket sem látom a Témák menüben. Csak az eddigi lehetőségeket mutatja továbbra is az ablakkereteknél, vezérlőelemeknél.

Mi lehet a gond?

Még egy kérdés: Az asztali ikonoknál, hogy lehet beállítani a névnél a sortörést, hogy az egymás mellett lévő ikonok feliratai ne lógjanak durván egymásra. Így nagyon gázul nézki. :(

Előre is köszönöm a válaszokat!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

KDE

 Ezért szeretem a KDE  verziót.  Itt az állítok amit akarok.  Ráadásul , én is a sötét megjelenést szeretem. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok!

Sziasztok!

Bátorkodom újra feltenni a kérdést, hogy a "gnome-themes-extras" csomagot feltelepítve, hol kellene látnom az új témákat, mert sehol sem találom? A 'Rendszerbeállítások-Témák' alatt nem jelenik meg még újraindítás után sem. Merre lehet? A telepítés rendben lefutott.

Másik kérdésem, hogy valami átlátszó, sötétes aero téma létezik-e cinnamonra? A tálcához és menühöz van ilyen téma, s szép lenne, ha az ablakok is így jelennének meg.

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Sziasztok!

#5 Vélhetően a Gnome Themes Extras nevű téma Gnome-on működik igazán, mely egy másik asztali környezet. A Cinnamon-hoz pedig nem használható, csak, ha az ablakkezelőt átváltod 'metacity'-re vagy 'unity'-ra (Ubuntu), melyek két gnome-os ablakkezelő, mert ezek tudják használni. De a váltással nem igazán jársz jól, mert velük nem működik jól a Cinnamon, mivel saját fejlesztésű ablakkezelője van - és azzal működik jól. Az Openbox ablakkezelője az 'openbox', a Xfce ablakkezelője az 'xfwm4' (mostanában az 'xfdesktop' is beleszól a történetbe). Általában érdemes az asztali környezeteket a saját ablakkezelőjükkel használni, legalábbis a csilivilibb kinézetűeket.

Témáknál a sötétebb témára nem tudok példát, de Cinnamon-ra keress (úgy tűnik, ezt használod), például itt: http://gnome-look.org/?xcontentmode=104
( arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl régi - megfelelőség, kompatibilitás - és GTK+3-as legyen, bár lehet, egy GTK+2 téma is működne, de utóbbi a viszonylag régebbi linux rendszereken működik/volt használatos, netán más függőségei vannak [ez biztos], mint  GTK+3 témáknak. Ha egyáltalán használhatod - a téma fejlesztője a függőségeket általában leírja, és amennyiben telepíthetőek, akkor feltehetőleg a régebbi motorral rendelkező téma működni fog nálad is [ez a régebbi: GTK+2] ... persze, Cinnamon-ra keress témákat )

http://www.tuxarena.com/2014/11/10-awesome-themes-for-mint-17-1-cinnamon/
http://zagortenay333.deviantart.com/art/Zukitwo-Cinnamon-412785175
     ... https://www.google.hu/search?q=cinnamon+themes
     ... https://www.google.hu/search?q=cinnamon+themes+dark

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve