Logitec c270 HD webcam

Kedves Fórumtársak!

Pár napja vettem egy Logitec c270 HD  webcamerát a skype-hoz. A gépemen a Linux Mint 17.2 xfce   változat van fenn.

A webcamerában beépített mikrofon van, de sajnos nem működik. Maga a kamera működik és nagyon szép képet ad, de a mikrofon nem. USB csatlakozásu tehát nem jack dugós.

Mit lehetne tenni?

Hozzászólások

balazs képe

Hello

Hello

A hangkeverőbe/pulseaudio volume control? kell belépni és kiválasztani a logitech kamerát mint felvételi hangforrást a bemeneti résznél ennyi az egész.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

Szia Laci vagyok!

Legközelebb ha lehet, a fórum harver topicjába tedd fel ezirányú kérdéseidet, a blog problémamegoldások, hírek és tapasztalatok megosztására szolgál alapvetően. Amúgy erre célzott balázs(kattints a hangszóró ikonra a tálcán, majd Hangbeállítások - a bemeneti hangerőt állítsd 100% fölé olyan értékre mikor hallod a hangodat teszthíváskor):

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Válasz

Köszönöm szépen a válaszokat és elnézést kérek amiért rossz topikba tettem fel a kérdésemet. Sajnos még elég kezdő vagyok, de máskor odafigyelek erre, hogy a hardver topikba írjak.  Azt én is tudtam, hogy a hangkeverőbe kellene valamit állítani de sehogy sem sikerült. Nekem egy kicsit másképp néz ki mint amit fel tettetek mellékelt képet.  Az volt a  hiba, hogy a mikrofon némító gomb aktiválva volt.  Miután ezt átkapcsoltam utána már működött a kamera mikrofonja is. Itt mellékelem a képet, hogy melyik gombról volt szó.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Válasz RE: Skype hang

#3

#3 Kilépsz és kikapcsolod a Skype-ot, utána nyitsz egy terminált és bemásolod (egérrel) a parancsot, majd entert ütsz:

PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype

A Pulseaudio fut nálad, ugye - erre mi a válasz (bemásolás, enter)?

pulseaudio

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE: Skype hang (a kérdések helye / kép tartalom)

#3.1 Legközelebb nem blogot használj a kérdésedhez :) (a leírások helye), hanem fórumot (a kérdések helye), tehát most hardver:

http://linuxmint.hu/forum/hardverek # "Új fórumtéma hozzáadása"

___

A képek blogba illesztése:

- feltöltöd egy normális képmegosztóra (ahol örökké megmarad, nem ilyen a kepfeltoltes.hu, stb., innen kis idő után törlődnek a képek), például Google Drive, Imgur, DropBox (az utolsó linknél engem is támogatsz kis plusz tárhellyel a regisztrációddal - jól jön, mert látod, töltögetek oda a ti érdeketekben is) de van még több, úgynevezett felhő alapú tár - ingyenes - szolgáltatás.

- mented ott a képet (a Google Drive-on meg is kell osztani), és a böngésződ URL mezőjében a mentés után megjelenő linket ... a következő képeken látható módon beilleszted a hozzászólásodba (vagy egyszerűbb csak a linket bemásolnod a válaszba!).

Betallózod, feltöltöd, és aztán egyszer katt a képre, így az megjelenik, ez a linkje

http://i.imgur.com/HgtgwG1.png

.. és:

Képekben a folyamat: https://goo.gl/CSJhez

Remélem a fülekre lépések egyértelműek a képeken és az, hogy a végén a "Rendben" gombot meg kell nyomni. Még valami: a kép link beillesztésének indítását a szövegszerkesztő menüjében a "Horgony" mellett jobbrra lévő ikonra kattintással kezdeményezheted ("Kép beillesztés/módosítása"). Csak óvatosan.

Én a DropBox-ot használom, az Imgur-t is lehet, azért éltem két példával a leírásban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

kép nem látható

Sajnos a kép nem jelenik meg fogalmam sincs miért? Pedig kétszer is bemásoltam.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve