Segítség QtCurve root alkalmazásokhoz KDE-t használóknak, plusz VLC lassú fájl megnyitás megoldása

A napokban vettem észre, hogy LM 10 KDE alatt, ha pl. a Krusadert rootként indítom el, akkor a beállított QtCurve témámat valahogy nem igazán képes alkalmazni. Mivel úgy tudom, sokan szeretik ezt a témát (beleértve engem is), így elkezdtem keresni a megoldást. Ez nem is olyan bonyolult. Lássuk!

Először is, ha még nincs meg, vedd fel a Samrog131 PPA tárolót, hogy friss legyen a QtCurve.

Terminálban add ki:

sudo add-apt-repository ppa:samrog131

Most telepítsd fel/frissítsd a következő programokat:

gtk2-engines-qtcurve
kde-style-qtcurve
kwin-style-qtcurve
qtcurve

(synapticban ha a qtcurve szóra rákeresel, akkor mindet ki fogja listázni.)

Továbbá a qt4-qtconfig csomagot is telepítsd.

Ezután a Rendszerbeállítások->Alkalmazások megjelenése->Stílus-ban állítsd be a qtcurve-t témának. (És ha akarsz, a beállításaiban importálhatsz új kinézeteket hozzá).

Ezen az oldalon, a Stílus alatt pár ikonnal a GTK megjelenés-nél A felület stílusának is állítsd be a qtcurve-t. (Így a nem-KDE-s programjaid is használják majd a témát.

Aztán terminálba ezt a 4 sort:

sudo su
cd /usr/lib/qt4/plugins
ln -fs /usr/lib/kde4/plugins/styles styles
exit

És most jöhet a root beállítás. Nyomd meg az ALT-F2 billentyűket, majd írd be a megjelenő ablakba:

kdesu systemsettings

Az Alkalmazások megjelenése->Stílus-nál is állítsd be a qtcurve-t, majd ugyan úgy, mint fent, a GTK megjelenés-nél is. Most zárd be ezt az ablakot is. Ezután ismét nyomd meg az ALT-F2 billentyűket, majd írd be a következő parancsot:

qtconfig

Ekkor megjelenik egy kis ablak. Itt a Select GUI style-nál állítsd be a qtcurve-t. Majd File menü, azon belül Save, majd megint a File menü és exit. Újból nyomd meg az ALT-F2-t, majd

kdesu qtconfig

És itt ugyan azt, amit az előzőnél. Ha mindent jól csináltál, már rendszergazdai programokban is használhatod a qtcurve témát!

És ha már QtCurve, ezzel a témával orvosolhatod a VLC azon hibáját, hogy a Fájl megnyitása ablakot nagyon lassan hozza be. A teendőd a következő: (csak QtCurve témával megy, még egyszer mondom!)

Belépsz a Rendszerbeállítások->Az alkalmazások megjelenése részhez. Itt a Stíluson belül a QtCurve utáni Beállítás… gombot nyomd meg.

A bal oldali felsorolásnál alul megkeresed az Alkalmazások-at, azon belül a Use QT file dialog rész az érdekes. Ha nincs ott semmi csak írd be, hogy: vlc. Ha van valami, akkor azután tegyél vesszőt, szóközt, majd vlc, pl. így:
googleearth-bin, vlc

Aztán OK, majd Alkalmazás.

Majd, ha még nem tetted meg, engedélyezd a tárolók között a getdeb tárolókat, majd frissítsd a rendszered (így felkerül a gépedre az 1.1.7 -vagy újabb- VLC, amivel működik ez a javítás)

És máris kipróbálhatod a VLC-n a Fájl megnyitása részt, ahol többé nem kell egy percet sem várnod!