Helyesírás ellenőrzés beállítása LibreOffice-ban

Pár napja telepítettem a LibreOffice-t, pontosabban lecseréltem az Mint-ben alapértelmezetten megtalálható Openoffice csomagot. Most vettem csak észre, hogy hiába ellenőrzöm a a megírt dokumentumot (azért nem vagyok olyan jó nyelvtanból, hogy hiba nélkül megírjak egy cikket), ellenőrzéskor soha nem kaptam hibás szavakat. Szóval ez ügyben még tenni kell egy dolgot.

„A szöveg helyesírásának és nyelvhelyességének ellenőrzéséhez telepítve kell lennie a megfelelő szótárnak. A legtöbb nyelvhez három szótár áll rendelkezésre: egy helyesírás-ellenőrző, egy elválasztási és egy szinonimaszótár. Minden szótár csak egy nyelvhez jó. A nyelvhelyesség-ellenőrzőket külön kiterjesztésként kell letölteni és telepíteni. Lásd a kiterjesztések honlapján. „

Innen kell letöltenünk a magyar nyelvhez tartozó dict-hu.ocx fájlt, amire ráklikkelve egyszerűen tudjuk hozzáadni a LibreOffice-hoz. Ezután, ha beállítjuk a folyamatos ellenőrzést, akkor menet közben piros hullámos vonallal aláhúzza a program a kérdéses szavakat, ezekre jobb klikkel kattintva kérhetünk ajánlatot, vagy pedig a szöveg begépelésének végén F7 gomb megnyomásával kérhetünk egy nyelvhelyesség-ellenőrzést.

Így most már nyugodtabbak lehetünk.

CsatolmányMéret
Kép ikon libreoffice01.jpg24.6 KB
Kép ikon libreoffice02.png19.91 KB
Kép ikon libreoffice031.jpg30.13 KB
Kép ikon libreoffice05.png43.52 KB