Az AMD sikeresen befejezte a Xilinx felvásárlását

kami911 képe

Ahogyan az várható volt, a múlt héten az AMD megkapta a Xilinx felvásárlásához szükséges összes hatósági jóváhagyást, az üzlet sikeresen lezárult.

Az AMD 2022. február 14-én lezárta a Xilinx felvásárlását. Az AMD azt reméli, hogy ez a félvezető megaüzlet még inkább bebetonozza „az iparág nagy teljesítményű és adaptív számítástechnikai vezető szerepét".

A Xilinxből az AMD Adaptive and Embedded Computing Group (AECG) lesz, amelyet a Xilinx korábbi vezérigazgatója, Victor Peng vezet. Ez az ügylet az AMD teljes elérhető piacát mintegy 80 milliárd dollárról 135 milliárd dollárra növeli, bővíti az ügyfélkörét és új piacokon hasznosítja az AMD-t, a jövőben K+F-előnyöket biztosít, és az AMD reményei szerint erősíti a pénzügyi modelljét.

A következő évtizedben a nagyteljesítményű számítástechnika szinte minden jelentős, a jövőt alakító trend középpontjában áll majd. Akár a felhőben, akár annak peremén, akár az egyre növekvő számú intelligens végberendezésben - egyre nagyobb szükség van arra, hogy a határokat feszegetve új élményeket és szolgáltatásokat tegyünk lehetővé. Bár a CPU-k és GPU-k továbbra is kritikus részük marad ezeknek az eszközöknek a számára, egy olyan világban, ahol az algoritmusok folyamatosan fejlődnek és folyamatosan új szabványok jelennek meg, úgy látjuk, hogy az adaptív számítási képességek iránti igény növekszik, amelyek kritikus fontosságúak lesznek ezen új és fejlődő munkaterhelések felgyorsításához.
Az AMD Xilinx felvásárlásával az iparág nagy teljesítményű és adaptív számítástechnikai piacvezetője jön létre, egyesítve a termékek, ügyfelek és piacok egymást jól kiegészítő , a differenciált IP-t és a világszínvonalú tehetségeket.  Az AMD és a Xilinx egyesítésével jelentős termék-, technológiai, piaci és pénzügyi előnyökkel jár.

Bejelentés >

Hozzászólások

kimarite képe

Hajszálnyival, de az AMD ma nagyobb vállalat, mint az Intel

Ezzel pedig a cég történetében először az AMD megelőzte legnagyobb konkurensét.
https://www.tomshardware.com/news/amds-market-cap-surpasses-intel
Február 15-i tőzsdezáráskor piaci értéke megközelítőleg 197.75 milliárd dollár volt, szemben az Intel 197.24 milliárd dollárjával. Az AMD hirtelen jött piaci tőkeemelkedése a Xilinx 49 milliárd dollár értékű beolvasztásának köszönhető, amely a félvezető-iparágon belül a történelem legnagyobb felvásárlásának tekinthető.
Már alig látjuk azt a csőd szélén álló vállalatot, amit pár éve a piac majdnem maga alá gyűrt. A bővülést követően a Xilinxet az AMD új Adaptive and Embedded Computing csoportjává keresztelte át, melynek elnöke a Xilinx vezérigazgatója, Victor Peng lesz. Természetesen szó sincs arról, hogy ezután hátra dőlnének, sőt, ígéretük szerint az első "kevert", azaz AMD és Xilinx logikát egyaránt tartalmazó eszközök 2023-ban kerülnek piacra.
https://www.pcx.hu/az-amd-es-a-xilinx-sikerrel-zarult-osszeolvadasaval-az-amd-piaci-erteke-meghaladta-meg-az-intelet-is

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve