Várakozó ügyefelek számának lekérdezése MySQL-ben

Fórum: 

Bocsánat, hogy megint ilyen kérdést teszek fel, de hiába nézem a megoldókulcsot az nem a MYSQL programhoz van. Az utolsó feladatban szertetnék még segítséget kérni.

Maga  a feladat így szól: Készítsen lekérdezést, amely megadja, hogy hányan várakoztak éppen akkor, amikor
a postahivatalban legkorábban végzett ügyfél távozhatott!

Az én megoldásom, ami nem jó:

select min(tavozott) as khm from ugyfel;

select u.id count(1) as ugyfelek_szama from ugyfel u where u.sorrakerult>khm and u.erkezett<khm

A segítséget előre is nagyon köszönöm, illetve a múltkorit is :) !

Koppány képe

Szia! Nem kellett volna új

Szia! Nem kellett volna új témát nyitni ugyanazzal a névvel. A  tegnapi témában nyugodtan feltehetsz folytatólagos kérdéseket. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Szia! Nem kellett volna új

#1 Köszi a tájákoztatást és bocsánat! Nem vagyok nagyon ide való...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Titkos adatszerkezet, táblastruktúrák, definiciók, deklarációk..

#2 A tippem, hogy forgasd el a kulcsot. Tájékoztass, hogy ez volt e a baj xd.
Btw estleg tudnál segíteni megint légyszives? Az előző megoldásod bevál, szóval nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Titkos adatszerkezet, táblastruktúrák, definiciók, deklarációk..

#4 Hát izé, hogy is mondjam, azt hittem, hogy veszed a lapot, de látom, hogy...

Bocs, ez most nem szekálás akar lenni, tényleg valahogy rá akarlak vezetni, a legfőbb gondra:

-Az autós analógiával, csak azt akartam mutatni, hogy hiányos információk alapján feltett kérdésre milyen nehéz válaszolni. Aztán adtál egy olyan választ, ami nem vett figyelembe több lehetőséget, akármi is lehet, aksi lemerült, hibás elektronika, nincs üzemanyag, azt gondlom, eszedbe sem jutott a kulcs elfordításán kívül semmi egyéb.

//Szerintem neked eddig nem kellett problémák megoldásával fogalkozni, mindig megoldotta valaki más ezeket az életed során, így van?//

Most mondhatnám én is, hogy esetleg konzultálj egy kisiskolással, hogy ha teszem azt, van egy helyen 20 ember, majd ebből elmennek többen, de amikor az első elmegy, akkor mégis hány ember maradt azon helyen?
//ezek közül egy páran már nem várakoznak, mert ablaknál szórakoznak, van pl. 6 ablak, akkor a maradék végül is mennyi?//

Mondom másképp. Ha a feladat előtted van, papíron:
Vegyél két lapot, takard le alul és felül az információkat, hogy csak a Select-et lássad. Gondolkozz el azon, hogy nem lehet-e, hogy elirtad valamelyik mező nevét? Mennyi idő alatt veszed el a takaró lapokat, és miért?
Próbáld meg eldönteni ennek ellenére, hogy elírtad-e valamelyik mezőt, úgy hogy nem nézed meg az eredeti információkat, hanem csak úgy fejből próbálj meg rájönni. Érted már?

Miért van a count() argumentumában egyes, miért van u az ugyfelek után már többedik selectedben, nem írtál-e el valamit, ismered-e a negálás műveletet, van-e kizáró oka, hogy nem használod? Ezekre a kérdésekre szerinted hogy lehet válaszolni, ha csak idebököd, hogy ez nem működik.

Gondolom tájékozódtál egyéb fórumokon, helyeken is, nem láttad, hogy ott miként teszik fel a kérdéseket? Milyen információkat adnak meg?

 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Kérdések megfogalmazása

Bocsánat, hogy megint ilyen kérdést teszek fel, de hiába nézem a megoldókulcsot az nem a MYSQL programhoz van. Az utolsó feladatban szertetnék még segítséget kérni.

Belekotyogok ... :). A többiek válaszai mellé: próbáld úgy nézni, megfogalmazni kérdést, mintha azt neked tennék fel egy, a számodra nem teljesen ismeretlen témakörben, azaz esélyes, hogy tudnál rá válaszolni! Megadtad-e az alap információkat, amikből nekünk értenünk kéne a folyamatot, a tevékenységed, annak minden részletét?

A tananyagot is könnyebb befogadni, ha megérted, hogyan érdemes a kérdéseid értelmesen megfogalmazni, hogy átgondolod a teendőid. Arról nem beszélve, hogy az élet más területein is hasznos lesz ez a logikus gondolkodásra törekvés. „Elvileg” az iskola erre is nevel. Senki nem vár el ebben tökéletességet tőled, elég csak törekedned erre.

Részletesen mutasd be a körülményeket, a problémáig vezető lépéseidet (https://linuxmint.hu/kozosseg/szabalyzat)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve