Tartalomszűrés

Fórum: 

Több gyerekes családnál kellene tartalomszűrést megoldani. Internetet a Telekom adja. A Telekom modem-router kombójában és az OpenDNS-ben se lehet géphez rendelni a szűrést.

Van-e valakinek tippje a megoldásra?

Tartalomszűrés

@#0 Állítsd be a Norton ConnectSafe DNS-ét. https://dns.norton.com/configurePC.html 199.85.126.30 199.85.127.30 Ez szűri a legtöbb gyerekek számára káros tartalmat. ( "C" ) Ha hozzáférsz a router beállításokhoz, akkor abban, - ha nem, akkor a Hálózati kapcsolatoknál állítsd be. https://imgur.com/OJSEmr8 -> Mentés -> net. kapcsolat újraindítása

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tartalomszűrés

#1 Köszi a választ. A Norton ConnectSafe DNS-t nem ismertem. A Telekom modem-router kombójába nem lehet más DNS-szerver címet beírni. Az OpenDNS-nél regisztráció után lehet szűrni, de csak a Telekomos eszköz IP-címét jegyzi meg. (Próbáltam UPC-s eszközzel is. Itt is az eszköz IP-címe regisztrálódik.) Az internet szolgáltató eszközén történő beállítás nem opció, mert így aki felcsatlakozik, szűrve lesz. Marad az egyedi beállítás. Jelenleg két számítógép van. Az egyik a szülőké, rajta Windows fut. Most lesz a másik csatasorba állítva. Rá 18.3-as Mint-Cinnamon kerül. Erre a gépre négy felhasználó (szülő, mint rendszergazda és 3 gyerek, mint mezei felhasználó) kerül. Ennél nem gond az egyedi beállítás.

A gond az ismeretlen számú mobil-telefon :-(.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve