Nem tudok bejelentkezni a Chromiumba

Fórum: 

Sziasztok!

Nagyjából 2021. március első felében, a Chromium automatikusan frissült a Mint 19.3-as változatánál, azóta viszont nem tudok bejelentkezni a szinkronizáláshoz. Hogyan tudnék visszatérni a Chromium eredeti változatához - úgy, hogy a többi frissítés ne vesszen el? Vagy van-e valami más megoldás e probléma kiküszöbölésére. Köszönöm

Üdv. Gábor

Információgyűjtés

"Meglévő Linux Mint rendszerem állandó problémáira szeretnék valakitől: ÉRHETŐ választ kapni."

1. lépés Meglévő Linux Mint rendszered problémáiról tedd fel ÉRHETŐ-en a kérdésed.
Vagy találgassunk?

Nekem van egy autóm, amit nem tudok beindítani. Mi lehet a baja?

https://linuxmint.hu/informaciogyujtes-hibajelenteshez

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyszerűen kiírja, hogy nincs

Egyszerűen kiírja, hogy nincs bejelentkezve és akármit csinálok, nem jön fel a google bejelentkezési oldala.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egyszerűen kiírja, hogy nincs

#3 Nem tudom elképzelni.
Hol írja, a kezdőlapon? És mi a kezdőlap?
Előzmények, sütik, stb. törlése: próbáltad?

Próbálj a GMailbe. Súgó: https://support.google.com/mail/answer/8494?co=GENIE.Platform%3DDesktop&...
Leírás:

Bejelentkezés a Gmail szolgáltatásba

A Gmail megnyitásához bejelentkezhet egy számítógépről, vagy hozzáadhatja a fiókját a telefonján vagy táblagépén futó Gmail alkalmazáshoz. A bejelentkezés után a Beérkező levelek mappát megnyitva tekintheti meg a leveleit. 

Bejelentkezés

  1. A számítógépéről keresse fel a gmail.com weboldalt.

  2. Adja meg a Google-fiókjához tartozó e-mail-címet vagy telefonszámot, illetve jelszót.

    • Ha az adatok már ki van töltve, de egy másik fiókba szeretne bejelentkezni, akkor kattintson a Bejelentkezés másik fiókkal lehetőségre.

    • Ha a bejelentkezési oldal helyett a Gmailt bemutató oldal jelenik meg, kattintson a Bejelentkezés lehetőségre az oldal jobb felső sarkában.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Valami jó hír is...

A Google eltávolítja a Chromium böngészők véletlenszerű hozzáférését a Chrome könyvjelzőihez, vagyis a szinkronizálást | https://9to5google.com/2021/01/15/chromium-chrome-sync-bookmarks/

A tervezett eltérések mellett a Chromiumon alapuló webböngészők mögöttes élményt kínálnak, amely többnyire megegyezik a Chrome-mal. A Google nemrég fedezte fel, hogy harmadik féltől származó Chromium böngészők felhasználói akaratlanul is hozzáférhettek a Chrome számára fenntartott adatokhoz és egyéb szinkronizálási funkciókhoz.

„Néhány” Chromium böngésző manapság olyan funkciókat és API-kat használhat fel, amelyek „csak a Google használatára szolgálnak”. Ide tartozik a Click to Call és a Chrome Sync . Ez utóbbi felelős a könyvjelzők, bővítmények, előzmények, beállítások és egyebek szinkronizálásáért az első fél böngészőjét futtató bejelentkezett eszközökön.

Ez azt jelentette, hogy a felhasználók egy kis része bejelentkezhet Google-fiókjába, és személyes Chrome-szinkronizálási adatait, például könyvjelzőit tárolhatja nemcsak a Google Chrome-mal, hanem néhány harmadik féltől származó Chromium-alapú böngészővel is.

Ennek eredményeként a Google webhelyeire Chromium böngészőkkel bejelentkezett felhasználók láthatják régi könyvjelzőiket és egyéb, a Chrome korábbi használatából származó adataikat.

Ezt a nem szándékos hozzáférést egy nemrégiben végzett ellenőrzés során fedezték fel, és

a Google március 15-től „korlátozza a [saját] Chrome API-jához való hozzáférést”.
Útmutatás harmadik féltől származó Chrome-alapú termékek forgalmazóihoz elérhető a Chromium wiki oldalon .

Azok a felhasználók, akik részesültek ebben a véletlenszerű integrációban - a könyvjelzők szinkronban tartása érdekében - nem veszítenek el semmilyen információt. A helyben tárolt Chrome-adatok továbbra is elérhetők maradnak, miközben továbbra is a Google-fiókjában vannak. Eközben a Chrome könyvjelzői továbbadhatók, és a meglévő módszerekkel könnyen exportálhatók egy új böngészőbe.

Mint mindig, a felhasználók megtekinthetik és kezelhetik adataikat a Saját Google-tevékenység oldalon . Adataikat a Google Takeout oldaláról is letölthetik és / vagy itt törölhetik . 

Olvastam erről, csak kiment a fejemből.
Remélem, felfedezed a megoldást :) https://www.youtube.com/watch?v=1H9EZkwLJ4Q

(https://www.chromium.org/developers/design-documents/sync)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Információgyűjtés

#1Csak” azt írta: a Chromium automatikusan frissült a Mint 19.3-as változatánál, azóta viszont nem tudok bejelentkezni a szinkronizáláshoz. Semmi problémát nem látok a tájékoztatás terén. Én a kérdést nézem!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

fiókhoz való hozzáférés a kevésbé biztonságos alkalmazásoknak

#5 Ha a fenti módon nem megy, próbáld ezt, és jelezz vissza, mi történt!

Az van inkább szerintem (a korábban linkelt cikkben nem ez szerepel), hogy be kell lépned a Google beállításokba, és a Chromium böngésző számára engedélyezned kell a hozzáférést, mint azt a Thunderbird vagy például az Insync esetében teheted meg / szükséges megtenned. Azaz így kb.:

Engedélyezze a kevésbé biztonságos alkalmazásokat: Ha nem használ kétlépcsős azonosítást, akkor lehetséges, hogy engedélyeznie kell a fiókhoz való hozzáférést a kevésbé biztonságos alkalmazások számára.

Forrás: https://support.google.com/mail/answer/7126229?visit_id=637518209254006351-3990886290&rd=1
(https://support.mozilla.org/hu/kb/thunderbird-es-gmail)

Az engedély törölhető. Próbáld ki!
Az engedélyezés után indítsd el a Chromium böngészőt.
Talán párbeszédablak fog végigvezetni a lépéseken, mint a Tnunderbird (levelezőkliens) esetén. Nem hazsnálok Chromiumot, ... immár töröltem (nekem nem szimpi, illetve van más, általam jobbnak ítélt).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

fiókhoz való hozzáférés a kevésbé biztonságos alkalmazásoknak

#7 Siker? :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve