Márciusi Proton Experimental hírek

kami911 képe

A Valve frissítést adott ki a Proton Experimental-hoz, hogy tovább javítsa a Windows játék kompatibilitását a Steam Decken és Linux PC-ken. Íme, minden, ami megváltozott a március 8-i frissítéssel.

Most már játszhatóvá vát: Warlords Battlecry III.

Javítottak néhány 9.0 hibát:

  • Az Epic Game Store újra képes indítani.
  • A Gungrave G.O.R.E-nak nem akad meg a videolejátszása.
  • Kijavították, az Apex Legends támohgatást, ahol egy fekete képernyőn akadt meg a játék a legutóbbi játékfrissítés után.
  • Kijavították, hogy a Descent 3 nem volt játszható a hosszú Steam elérési útvonalakat használó rendszereken.

Proton Experimental engedélyezése

  1. Nyissa meg a Steam alkalmazás beállításait, amely a „View” menü „Settings” almenüjében található.
  2. A „Steam Play” lapon találja a a Steam Play-jel kapcsolatos beállításokat. A Steam Play engedélyezéséhez jelölje be az „Enable Steam Play for supported titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  3. A Steam Play engedélyezéséhez az összes elérhető játékhoz jelölje be az „Enable Steam Play for all other titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott és a nem támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  4. Ebben az esetben a „Run other titles with” legördülő menüből kiválasztható, hogy a Steam melyik Proton verzióval kísérelje meg az alkalmazás futtatást. Állítsa be a „Proton Experimental” lehetőséget.

(változásnapló)