Egy Teams mind fölött

Balazs_B képe

A Microsoft áprilisban egy átdolgozott MS Teams kiadásán töri a fejét. A legfontosabb frissítés a munkahelyi és a magán profil egységes használata egyetlen applikációból. A részleteket a Microsoft blogposztjában is megnézhetitek, de lényegében párhuzamosan lehet majd használni a munkahelyi és a személyes profilt egyazon alkalmazásból.

Ti használjátok a Teamst munkára, tanulásra vagy egyéb célra? Munkahelyem miatt én napi szintű Teams felhasználó vagyok. A munkahelyi laptopról és a saját természetesen Mintet futtató laptopomról is használom. Korábban volt a Teamsnek hivatalos Linux verziója de 2022 decemberétől ez már megszűnt. Azután egy ideig a böngészőből használtam a Teamset Linuxon, de az utóbbi időben a nem hivatalos Flatpak változat amely nagyon bevált nálam:

Azért kedvelem mert egyszerűen csak működik és rendszeresen frissül. 95%-ban ugyanazt tudja mint a windowsos eredeti alkalmazás. Talán csak a videóhívások háttér effektezésénél nincs ebben annyi funkció mint az eredetiben, de ettől eltekintve ugyanúgy tudok belőle dolgozni mint a hivatalos változatból. Nálam ez nagyon bevált.