Új fejlesztés a Nautilusnál: OneDrive elérés

A Microsoft OneDrive-os állományok Nautiluson keresztüli elérésének támogatása a tervek szerint a GNOME 46-ra vonatkozik, amely a jövő hónapban jelenik meg.

A GVfs (GNOME virtuális fájlrendszer) számos háttérprogramot biztosít , amelyek lehetővé teszik az SFTP, SMB, HTTP, MTP, WebDAV és más csatolások/megosztások elérését a Nautilus fájlkezelőn keresztül (azaz megnyitható, áthelyezhető, szerkeszthető mappák és fájlok stb. ).

Ez a technológia már kínál egy Google Drive-háttérrendszert (amely a Beállítások > Online fiókok) panelen keresztül állítható be.

Útban van a OneDrive támogatása, köszönhetően új erőfeszítéseknek az MS Graph API-könyvtárat használó projektben. Noha a OneDrive Ubuntuban való használatának számos módja van, az önálló grafikus felhasználói felület kliensektől a háttérben szinkronizáló szkriptekig, a legtöbb közösségi alapú erőfeszítés, amelyet saját magának kell letöltenie, telepítenie és konfigurálnia a felhasználónak.

Ha tehát a OneDrive-hoz való hozzáférést a Nautilusban natív funkcióvá teszik, amelyet a felhasználók az online fiókokból engedélyezhetnek, kevesebb a súrlódás és (potenciálisan) a kockázat. Bár ez az erőfeszítés hozzáférést biztosít a felhasználók számára a OneDrive-hoz, nem támogatja az offline szinkronizálást vagy más szolgáltatásspecifikus funkciókat.

Természetesen nincs garancia arra, hogy ez a funkció a március közepén megjelenő végleges GNOME 46 kiadás része lesz. Jelenleg ez csak kód a véglegesítési és összevonási javaslatokban, így nincs semmi, amit kipróbálhatnánk egy éjszakai összeállításban.

De jó esély van rá, hogy bekerüljön.

Az elmúlt hetekben nagy lendületet vett a véglegesítés, a tesztelés és a visszajelzések/revíziók mellett mind a GNOME fejlesztők, mind a tervezők részéről, az utóbbiak azt tervezték, hogyan jelöljék a legjobban a OneDrive-fiókokat a Nautilus oldalsávon.

Hozzászólások

Ez a hír biztosan nagyon

Ez a hír biztosan nagyon érdekli az Ubuntu felhasználókat.
Javaslom, próbálkozz ezzel az ubuntu.hu oldalon.
Ott biztosan több sikered lesz vele.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Légy szíves FerrisWheel

#1 Légy szíves FerrisWheel, ne küld el a felhasználókat más oldalakra, pláne nem a cikkírókat. Ennek a hírnek nagyon is helye van itt, Ha megnézed a Linux Mint-ben az Online fiókokat, akkor pontosan erre a szolgáltatásra épül és ez lesz kibővítve a Linux Mint alatt is. Szeméy szerint én nagyon várom ezt az új szolgáltatást és hogy el lehessen érni a többiekkel együtt könnyedén Linux Mint alól is.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Légy szíves FerrisWheel

#1.1
Nem ártana egy szavazás arról, hogy kell-e ennyi Google fordítóval fordított hír, és játék hír a tracker oldalon.
Vagy esetleg jobb lenne elkülönítve kezelni a nem fórumba való dolgokat.
Csak hogy ne vesszen el a lényeg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oké

Valahogy rendezni kellene, hogyha nem kell ez, akkor ne kelljen, ha kell, akkor le kellene szállni a témáról. Erős kétségeim vannak a dolgokkal kapcsolatban, hogy akkor is érdemes ide feltenni a híreket, ha sorozatban születnek EGY személytől az "észrevételek". Ez egy tipikus vagy-vagy helyzet.

Amíg konkrétan ki nem derül, hogy mi van ezzel kapcsolatban addig én szüneteltetem a híreket.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Oké

#2 Szerintem érdemes híreket kirakni az oldalra, mert ezek is beszélgetés beindítók, ha másért nem, hogy nem kellenek cikkek.

A véleményem az, hogy folytassuk a cikkezést, amelyből akár néha súgó oldalak is szoktak készülni.

A minőségen biztos lehetne javítani, nálam is ez a helyzet. Erre kellene kitalálni valamit, akár kersztbe ellenőrzés, vagy lektor utáni megjelenés során. Ez a következő lépés, a jobb minőség, mint a cikk nélküli visszalépés.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Én speciel, örülök ennek,

Én speciel, örülök ennek, mert  FerrisWheel kollégával ellentétben, én nem csak linuxot használok, és ott van a onedrive tárhelyem, amit bizony használok.

És Ubuntu használóként, szoktam ide is járni, mert itt is szokott megjelenni olyan hir, amit felett esetleg máshol elsiklok. Google forditó... hát igen, szoktak érdekes mondatok születni :D Egyszer át lehetne olvasni megjelenés elött :)

Továbbá,  FerrisWheel nem hiszem, hogy kellene foglalkozni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve