Amikor a játék már nem játék

kami911 képe

A Heroic Games Launcher 2.12.0 már megjelent, és pár napja kapott egy HOTFIX 2.12.1 javítást is. Néhány új funkciót hozott magával ez a verzió, amelyek segítik az Epic Games és a GOG játékainak kezelését. Mostantól lehetőséged van saját kategóriák hozzáadására, így sokkal könnyebb lesz rendezni játékok gyűjteményedet.

Felújították az összes szűrőt is, hogy még gördülékenyebb legyen a felhasználói élmény, és megtisztították a könyvtár felhasználói felületét.

Vizuális problémák, amelyek a naplókat, párbeszédeket és az RTL elrendezést érintették, mostantól megoldódtak, és az anti-cheat futásidejű védelmet alapértelmezetten engedélyezték. Számos UI/UX fejlesztést is végrehajtottak, és néhány, kifejezetten macOS-ra vonatkozó problémát is javítottak.

A HeroicGamesLauncher 2.12 friss verziója számos izgalmas újdonságot tartalmaz, amelyek segítségével még kényelmesebbé és hatékonyabbá válik a játékok kezelése Linux és macOS rendszereken. Az új frissítés egy sor funkcióval és fejlesztéssel érkezik, melyek között a Whisky GPTK támogatásának hozzáadása MacOS platformon, a felhasználói felület (UI) fejlesztései a szűrők terén, az Epic Overlay automatikus telepítése, valamint a Winetricks segítségével történő hibajavítások automatikus telepítése szerepel, melyeket a Beállítások > Speciális > Kísérleti Funkciók menüpontban lehet aktiválni.

Az új verzió továbbá javításokat hoz a macOS-re vonatkozóan, amikor a Crossover-t használjuk GOG és Amazon játékokkal, valamint több fejlesztést tartalmaz a navigáció terén, különösen a joystick használatakor. Mostantól lehetséges lesz megtekinteni a játék megjelenési dátumát és műfaját a Játék Oldalon, ami segíti a felhasználókat a kívánt játék gyorsabb megtalálásában és kiválasztásában.

Az új Heroic Games Launcher verzió az Epic játékokhoz szükséges redistributables (alkalmazásfüggőségek) automatikus telepítését is magában foglalja, ami jelentősen növeli a kompatibilitást több Windows játékkal Linux és macOS rendszereken. Ezáltal a felhasználók szélesebb választékban élvezhetik kedvenc játékaikat, anélkül hogy számottevő problémákkal kellene szembenézniük.

Az új, 2.12-es verzió ígéretes funkciókat és javításokat hoz magával, amelyekkel még kellemesebbé és gördülékenyebbé válik a játékok kezelése a Linux és macOS rendszereken. A frissítés már elérhető a felhasználók számára, így érdemes minél hamarabb frissíteni a legújabb verzióra annak érdekében, hogy kihasználhassuk az új lehetőségeket és fejlesztéseket.

Nagy kedvenc ez az játékindító, mert annyira egyszerű és nagyszerűen elvégzi a munkát Linuxon és Steam Deck-en is.

Letöltés

Linux

  • Flatpak a Flathub-ról
    A Linux Mint rendszeren történő telepítéshez a Menüből nyissa meg a Szoftverkezelő alkalmazást, majd keressen az alkalmazás nevére:

  • Külső DEB csomagtárolóból (Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • bash <(wget -O- https://raw.githubusercontent.com/Heroic-Games-Launcher/HeroicGamesLauncher/main/madrepo.sh)
  • Külső PPA csomagtárolóból (Ubuntu, Linux Mint, Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • sudo add-apt-repository -y ppa:apt-fast/stable
      sudo apt install -y apt-fast
      apt-fast install -y heroic
  • AUR tárolóból (Arch, Manjaro):

Windows

WinGet használatával:

winget install HeroicGamesLauncher.HeroicGamesLauncher

MacOS

Brew használatával:

brew install --cask heroic