PipeWire Camera támogatás az OBS-ben

A GNOME fejlesztő, Georges Stavracas ma egyesítette a PipeWire Camera támogatást a népszerű OBS Studio nyílt forráskódú képernyő- és streaming alkalmazás fő ágába.
Georges Stavracas fejlesztő szerint ugyan nem áll készen a "főműsoridőre" a valódi fogyasztók hiánya miatt.

Mivel a PipeWire Camera támogatást beolvadt az OBS Studio masterbe, a népszerű alkalmazás közelgő kiadásában láthatjuk majd egy új „Camera (PipeWire)” forrás formájában.

Ez a funkció azonban kísérleti jelleggel jelölhető meg egy jövőbeli OBS Studio kiadásban, mivel a fejlesztőknek még dolgozniuk kell bizonyos szempontokon, például a kamerafelbontások és képkockasebességek támogatásán. Néhány hibát is orvosolni kell, például azt, hogy néha a kiválasztott kamera nem indul el automatikusan.

Georges Stavracas azt is megjegyezte, hogy az új PipeWire-alapú kameraforrás támogatja a YUY2 kamerákat, ami azt jelenti, hogy számos szabványos webkamerának probléma nélkül kell működni. A fejlesztő jelenleg az MJPEG és a H.264 streamek támogatásán dolgozik, míg az NV12 támogatást a mai napon összevonták.

A változásról további részletek az OBS Studio GitHub összevonásában olvashatóak. Ott megtaláljuk az utasításokat az új „Camera (PipeWire)” forrás engedélyezéséhez, ha azt tervezed, hogy tesztelni szeretnéd, de ne feledd, hogy klónoznia kell a legújabb fő ágat, és le kell fordítania a forrásokból. Ha nem vagy technomágus, künnyen problémákb ütközhetsz. Ez megvalósítható az OBS Studio 31-ben, vagy bármi másban, amelyen a következő fő kiadás verziója lesz. Az OBS Studio legújabb kiadása az OBS Studio 30, amely támogatja az Intel QSV (Quick Sync Video) H.264, HEVC és AV1-et Linuxon.