Megjelent a Fractal 6 kliens

A Fractal jelenleg az egyik legjobb Matrix kliens, amely az utóbbi időben rengeteg frissítést látott.

A Fractal 5 kiadásával bejelentett terveken dolgozva a fejlesztők az alkalmazás minden aspektusának megfelelő fejlesztésével teljesítették elkötelezettségüket. Így nemrég megérkezett a Fractal következő frissítése további finomításokkal.

Fractal 6: Újdonságok?

Első pillantásra nem biztos, hogy jelentős változásokat fogunk találni, azonban sok fontos dolog van a motorháztető alatt.

Vegyük például az értesítési beállításokat , amelyek frissítést kaptak, így a felhasználók beállíthatják a globális és szobánkénti értesítéseket. Lehetőség van arra is, hogy értesítéseket kapjon a felhasználó bizonyos kulcsszavakra vonatkozóan.

Titkosított szobák esetén a felhasználók gond nélkül hozzáférhetnek a médiaelőzményekhez, hogy megtalálják a korábban feltöltött fotókat és videókat. A „Csatlakozás a szobához” párbeszédpanelen most egy hasznos előnézet látható, amikor megad egy azonosítót vagy URI-t.

Ha már a témánál járunk, most már lehetséges a Matrix URI-k megnyitása a Fractal segítségével. Ha nem tudnád, az URI-k olyan azonosítók, amelyek segítségével könnyedén kapcsolatba léphet más felhasználókkal, vagy csatlakozhat szobákhoz, hasonlóan ahhoz, mint amit olyan platformokon találni, mint a Telegram stb.

A szoba tagjainak most van egy jól kinéző profiloldaluk , amelyen rövid életrajzot láthatnak a profilról, a moderálási lehetőségekről, mint például a kirúgás/bankolás, és még a figyelmen kívül hagyás lehetősége is, hogy ne lásson tőlük érkező üzeneteket vagy meghívókat.

Ennek megfelelően a felhasználók a fiókbeállítások oldalán könnyedén kezelhetik „ figyelmen kívül hagyott felhasználók ” listáját , amely a profil ikon melletti fogaskerekű ikonra kattintva érhető el. Szuper megoldás, mert a nyugalom megőrzésének egyik feltétele a trollokat figyelmen kívül hagyni.

A Fractal 6 a Flathub áruházból is elérhető, GitLab repóját is érdemes megnézni!