2024 január: reláció ellenőrzés, USA erdejei és ELI5

kami911 képe

2024-ben is folytatódik az OSM közösségi találkozó, ahol összejönnek a gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérünk minden résztvevőt, hogy az alábbi platformok egyikén jelezze a részvételi szándékát:

Helyszín: NNG Kft.

1037, Budapest, Szépvölgyi út 35-37 , Audmax tárgyaló

Időpont: 2024. január 15., hétfő

17:00: Végre újra meetup, kezdők és újrakezdők fél órája, kötetlen beszélgetés, ad-hoc közös szerkesztés: kívánságműsor, kérdezz-felelek, bármi közönség igényei szerint, indoor mapping,

18:00: Előadások

Első előadás:
Kun Attila (User:ottwiz): OpenStreetMap Reláció Ellenőrző és Javító eszközről prezentáció

Az eszköz célja, hogy az útvonal kapcsolatokat megnézze, hogy van-e bennük valami hiba, ha igen, tájékoztassa a felhasználókat a hibákról és adjon lehetőséget arra, hogy kijavítsa azokat.

Második előadás:
Kun Attila (User:ottwiz): "USA erdei + kisebb kitérő Magyarországra"

Már 3 és fél éve rajzolgatok légifelvételről erdőket Amerikában, szeretném megosztani a haladást veletek, mind Magyarország és Amerika esetében.

Harmadik előadás:
Veres-Szenkirályi András (dnet): ELI5

Azt mondják, ha valamit nem tudsz elmagyarázni egy ötévesnek, akkor nem is érted igazán. Ennek példáján bemutatom, én hogyan próbáltam bevonni a család legfiatalabb tagjait a térképezésbe, kiemelve egy saját fejlesztésű szoftvert, mely itt kerül először bemutatásra, némi egzotikus hardverrel kiegészítve. Kevesebb jelenjen meg

20:00: Zárás, közös séta szintén a közelben lévő Semmi Extrába

20:15: A Semmi Extrában kötetlenül beszélgethetünk tovább.

Stream link: https://www.youtube.com/watch?v=RScDJBB3t9g

(Január 15 - Januári Meetup - előadások az NNG Kft.-nél)

Hozzászólások