Hallasd a hangod!

Az openSUSE projekt jelenleg egy márkafrissítésen megy keresztül, amelynek célja, hogy az anyavállalatától, a SUSE-tól eltérő identitást alakítson ki.

A közösségi tervezőket felkérték, hogy nyújtsanak be tervet egy frissített openSUSE logóra, és nyilvános szavazást indítottak, hogy a projekt leszűkítse a szűkített listát a lehetséges nyertesekre (a végső győztesről a projekt dönt).

A szavazás december 12-i végéhez közeledve ketyeg az óra, ha szeretnéd leadni a szavazatod ennek az ikonikus Linux disztribúciónak a jövőbeli márka vonzerejének kialakításában.

Miért akar az openSUSE új logót?

Mint már említettük, a projekt olyan márkaidentitást kíván kialakítani, amely független a SUSE-tól, hangsúlyozva a projekt sajátosságát a nyílt forráskódú közösségen belül.

Vagy közvetlenül idézve az openSUSE Douglas DeMaio-t : „A SUSE és az openSUSE márkái is gyakran összezavarhatják azokat az embereket, akik nem értik a nyílt forráskódú SUSE vállalat és az openSUSE nyílt forráskódú közösségi projekt közötti kapcsolatot.”

Tekintsd úgy, hogy egy olyan identitásra törekszel, amely „kevésbé vállalati, több közösség”.

A nyertes logó kiválasztása után nem történik azonnali logócsere. Ehelyett az új logó fokozatosan beépül a márkába. Az ikonikus „Geeko” gyík logót továbbra is használni fogják (sok meglévő promóciós anyag ezt tartalmazza) az átmeneti időszakban.

A természetvédők örömmel hallják, hogy az ikonikus openSUSE kaméleon nem fog kihalni. A szavazás során elérhető több mint 30 logó mindegyike a hőn szeretett gyík kreatív változata.

Tehát ha még nem tetted meg, feltétlenül ugorjon be, és hallatni akarod a hangodat, hogy meghatározd ennek a Linux disztrónak az új irányát!

• Töltsd ki az openSUSE logó felmérését