Fontos Gnome frissítések

A GNOME 44.7 optimalizálja a Shell-alkalmazások keresését és javítja a teljesítményt

A frissítés javítja a GNOME Shell, Nautilus, Mutter és a GNOME 44 asztali környezet egyéb alapvető összetevőit.

A GNOME Project a mai napon kiadta a GNOME 44.7-et a GNOME 44 „Kuala Lumpur” sorozathoz, hogy több hibát és teljesítmény-visszaesést javítson ki.

A GNOME 44.7 azoknak a felhasználóknak szól, akik még mindig a GNOME 44 asztali környezetsorozatot használják, és azt ígéri, hogy optimalizálja az alkalmazások keresését a GNOME Shellben, amelynek teljesítménye javult annak köszönhetően, hogy a fejlesztők kezelték az ismételt jelszivárgás okozta teljesítményromlást.

A GNOME Shell képernyő-billentyűzetét ebben a kiadásban is továbbfejlesztettük az elakadt backspace probléma kijavításával. Ezen túlmenően, ez a frissítés tartalmazza a Naptár előugró ablakának javítását, valamint a Tevékenységek áttekintése, illetve bizonyos összeomlások és egyéb kisebb hibák javítására került sor.

A GNOME 44.7 a Nautilus (Fájlok) fájlkezelő frissített verziójával is rendelkezik, amely javítja a Sushi integrációt, a fa bővítését a keresési eredmények között, a könyvjelzők átrendezését húzással, távoli kiszolgálókhoz való csatlakozást, egyes nem natív csatolások leválasztását, és számos összeomlást kijavít.

Csakúgy, mint a hét elején megérkezett GNOME 45.2-es kiadás, a GNOME 44.7-es kiadás is tartalmazza a gnome-bluetooth 42.7-et, hogy kijavítsa azokat a hibákat, amelyek megakadályozták, hogy az Obex Push szerver automatikusan fogadjon fájlokat a párosított eszközökről, ami a csatlakoztatott eszközök Connection kapcsolójának megjelenését okozhatja.

Ezen kívül a GNOME 44.7-es kiadás javítja a Wayland támogatást a Mutter ablakban és az összetett kezelőben, javítja a HTTP/2 teljesítményt, és támogatja az libnghttp2 alprojektként való felépítését a libsoupban, valamint javítja a libadwaita, GSSDP, libgsf, tracker-miners hibákat. és GUPnP összetevők.

Ha még mindig a GNOME 44 asztali környezetsorozatot használod, frissíts a GNOME 44.7 kiadásra, amint az a GNU/Linux disztribúciód stabil szoftvertáraiba bekerül. Ezen a ponton azonban erősen ajánlott frissíteni a legújabb GNOME 45 kiadásra!