Az Ardour 8.2 kiadás remek új funkcióval érkezik

Az Ardour egy nagyon népszerű nyílt forráskódú választás a Digital Audio Workstation (DAW) felhasználók körében, rengeteg eszközzel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az audio szakemberek számára, hogy számos hanggal kapcsolatos feladatot elvégezzenek.
A DAW, vagyis a Digitális Audio Munkaállomás egy olyan szoftver vagy hardver, amelyet zenei alkotások létrehozásához, szerkesztéséhez és rögzítéséhez használnak. Ezek a programok lehetővé teszik a zenészek számára, hogy digitálisan kezeljék és szerkesszék a hangokat, zenéket, illetve más hangfelvételeket. A DAW-k általában különböző eszközöket kínálnak, például hangmérnöki eszközöket, effekteket, MIDI-kezelést és hangszerek integrálását, amelyek segítségével a felhasználók létrehozhatnak és szerkeszthetnek zenét a számítógépükön vagy más digitális eszközön.

Az Ardour 8.x sorozat folytatásaként a fejlesztők bemutatták az új kiadást, az Ardour 8.2-t . Nézzük is meg, mi a kínálat.

Az Ardour 8.0 egy nagy frissítés új hardver támogatással, továbbfejlesztett automatizálási létrehozással és még sok egyébbel érkezik.

Ardour 8.2: Újdonságok?

A fejlesztők szerint a frissítésben nincs semmi hihetetlenül drámai újítás. Az új Novation támogatásával kapcsolatos függőben lévő munkákat, néhány hibajavítást és néhány fejlesztést kapunk.

A legfontosabb kiemelések a következők:

  • Dedikált villogásmentes opció
  • Novation Devices támogatás
  • Note Tupling funkció

Dedikált villanásmentes opció?

Az új felhasználói beállításként bevezetett beállítás letiltja az Ardour grafikus felhasználói felületén (GUI) található összes villogó element. Ez nagy segítség lehet azoknak, akik érzékenyek az ilyen vizuális stimulációra.

Tehát az olyan dolgok, mint az órák, gombok és mérőórák, nem futnak, villognak vagy mozognak. Nagyon kellemes frissítés!

Novation Devices támogatás

Az Ardour 8.2 kiadással az összes jelenlegi generációs (MK3) Novation Launchpad sorozat támogatása is elkészült. Ide tartozik a Launchpad X, a Mini és a Pro is.

A fejlesztők a Launchpad X felhasználói kézikönyvét követték a támogatás megvalósítása érdekében, és a Launchpad Minit is hasonló elrendezésű viselkedésre késztették, az X modellen található extra gombok nélkül.

Megjegyzés Tupling funkció

A nemrégiben bemutatott Ableton Live 12 ihletet merítve az Ardour fejlesztői bevezettek egy új hangjegy-egyesítési funkciót, amely lehetővé teszi a hangjegyek felosztását és összekapcsolását a fejlettebb MIDI-szerkesztési élmény érdekében.

Egyéb változások

Ami a többi frissítést illeti, van még néhány figyelemre méltó változás:

  • Hozzáadott támogatás a Solid State Logic UF8- hoz
  • Az LV2 beépülő module vizsgálati információinak törlése
  • Új némító gomb került a felvevő nézetbe
  • A markerlista megjelenítésének fejlesztése: hatékonyabbak és rendezettebbek lettek.
  • Új Lua szkriptek a MIDI hangok/régiók megfordításához és a keverőjelenetek szekvenciálásához markerek segítségével.

Itt van a hivatalos kiadási megjegyzés.

Töltsd le az Ardour 8.2-t

Alérhető az új kiadás Linuxra, Windowsra és macOS-re is.
Keresd meg a megfelelő csomagot a hivatalos webhelyről és már kész is vagy!