A Converseen már elérhető AppImage formában

A Converseen egy sokoldalú képkonverziós szoftver. A Linux, Windows és MacOS rendszerek alatt is működő konvertáló nemrégiben jelentős frissítésen esett át a 0.12.0.0 verzióra váltott . Ez a frissítés egy sor fejlesztést tartalmaz, amelyek célja a funkcionalitás és a különféle platformokon való alkalmazkodóképesség javítása.

A frissítés egyik legfontosabb eleme a kompatibilitás fejlődése. A Converseen most rugalmasságot kínál a Qt6 vagy Qt5 használatával történő fordításhoz. Ez a stratégiai lépés megfelel a Linux-alapú operációs rendszerek fejlődő környezetének, biztosítva a zökkenőmentes integrációt az optimalizált Qt6 könyvtárakat alkalmazó újabb rendszerekkel. Ezzel egyidejűleg a Converseen a Qt-5re támaszkodó rendszereket továbbra is támogatja, így a régebbi vagy lassabb frissítésű platformokon, például az Ubuntu LTS-verzióinál is kiszolgálja a felhasználókat. Ez az alkalmazkodóképesség szélesebb felhasználói bázist és folyamatos funkcionalitást biztosít a különböző környezetekben.

Portolás Qt6-ra

Ami a felhasználói felület fejlesztéseit illeti, a 0.12.0.0 verzió a felhasználói élmény fokozására összpontosított, különös tekintettel a képméretezési beállításokra. A finomítás magában foglalja az újragondolt „Kapcsolt képaránnyal a kiválasztott képpel” opciót, amely immár intuitívabb gombelrendezéssel és átfogó utasításokkal egészül ki. Ezek a fejlesztések célja a képek átméretezésének egyszerűsítése, elérhetőbbé és felhasználóbarátabbá téve azt mind az új, mind a tapasztalt felhasználók számára.

Kissé továbbfejlesztett grafikus felület

Sőt, a frissítés kiterjeszti hatókörét a Snap és az AppImage csomagokra, igazítva azokat a kortárs szabványokhoz. A Snap-ra is frissítették, kihasználva a legújabb fejlesztéseket, és biztosítva a kompatibilitást a modern rendszerekkel. Hasonlóképpen, az AppImage verziót is finomhangolták, hogy kihasználja az Ubuntu 20.04 LTS-ben bevezetett funkciókat és könyvtárakat, tovább javítva a teljesítményt és az alkalmazkodóképességet.

A Snap és az AppImage csomagok egyik figyelemre méltó része a Jpeg-XL formátummal kompatibilis képformátumok támogatása. Ez a kiegészítés kibővíti a Converseen formátum Jpeg-X integrációját, ezt a savoury1 PPA-k használata tette lehetővé. Ezek a tárolók nem csak az alapvető libjxl könyvtárat tartalmazzák, hanem különféle könyvtárak frissített verzióit is, lehetővé téve az ImageMagick zökkenőmentes használatát.

Azok a rajongók és felhasználók, akik megbízható képkonverziós eszközt keresnek, ingyenesen hozzáférhetnek a frissített Converseenhez a hivatalos webhelyéről. Akár egy tapasztalt technológiai rajongó vagy egy egyszerű felhasználó, aki hatékony képátalakítást keres, a Converseen legújabb verziója továbbfejlesztett funkcionalitást és alkalmazkodóképességet ígér az operációs rendszerek és környezetek széles skáláján.

Nézd meg az új fejlesztéseket, egyszerűsítsd le képátalakítási feladatait, és fedezd fel a Converseen 0.12.0.0 sokoldalúságát!

A Converseenletölthető a webhelyéről: converseen.fasterland.net

Hozzászólások

samli képe

Elérhető

Elérhető Flatpak tárolóból is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

PDF

...a converseen egy kis segítséggel PDF-eket is tud...a telepitetthez kell a segitseg,appimageban még nem probaltam...devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve